Recenzje książki "Czerwień. Kolory zła"

Dodaj swoją recenzję

Dałem się wchłonąć kolorom zła...

11.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Bilski patrzył zafascynowany na ten obraz. Było w nim coś prawdziwego, odartego z całego fałszu rzeczywistości, niemal doskonałego. To była najpiękniejsza zbrodnia, jaką widział". "Czerwień" - pierwszy tom trylogii "Kolory zła" autorstwa @Link z @Link to kryminał, który z każdą kolejno przeczytaną stroną wciąga mnie coraz bardziej. Akcja toczy ... {} Recenzja książki Czerwień. Kolory zła

Kolory zła

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pora nadrobić zaległe recenzje, które nagromadziły mi się po urlopie. Na pierwszy ogień trafia pierwsza część Kolorów zła Małgorzaty Oliwii Sobczak Czerwień. Książka miała swoją premierę w 2019 roku, a ja dopiero teraz się za nią zabrałam i przyznaję, że to był błąd, ale na szczęście mam dwie kolejne części i mam zamiar w najbliższym czasie nadrob... {} Recenzja książki Czerwień. Kolory zła

@rudemysli71@rudemysli71 {}× 4

Czerwień to kolor krwi i namiętności

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czerwień” to pierwszy tom trylogii „Kolory zła” i moje pierwsze spotkanie z jej autorką, Małgorzatą Oliwią Sobczak. Czy udane? Rok 2013, jeden z zimnych,szarych i nieprzyjemnych marcowych dni. Na piaski sopockiej plaży morze wyrzuca okaleczone ciało młodej dziewczyny. Kto ją zabił i dlaczego? Na te pytania odpowiedzi będzie szukał prokurator ... {} Recenzja książki Czerwień

Czerwień kolorem zła?

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że do twórczości polskich pisarzy podchodzę trochę jak pies do jeża - z ogromną ostrożnością. Z reguły nie jest mi po drodze, i gdy mam do wyboru kryminał zagraniczny czy rodzimy najczęściej wybieram coś zagranicznego. Jednak powoli zaczynam "odkrywać" "naszych" autorów i przyznaję, że najczęściej są to udane spotkania. Jeśli chod... {} Recenzja książki Czerwień

@Anmar@Anmar {}× 6

"Czerwień"- Małgorzata Oliwia Sobczak

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zachwalana przez wielu czytelników seria "Kolory zła" Małgorzaty Oliwii Sobczak, prędzej czy później musiała trafić w moje ręce. Za mną dopiero początek, czyli "Czerwień", ale już wiem, że warto zasięgnąć po kolejny tom.  Siedemnaście lat temu Sopotem wstrząsnęła wiadomość o makabrycznym morderstwie młodej i pięknej dziewczy... {} Recenzja książki Czerwień

Swietna

15.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W połowie lat 90. w Sopocie dochodzi do tajemniczej zbrodni… Ginie dziewczyna, a jej ciało zostaje przez sprawcę nietypowo okaleczone. Osiemnaście lat później Trójmiastem wstrząsa informacja o bliźniaczo podobnej sprawie. -opis pochodzi od wydawcy. ********************************************* Dość długo ta książka czekała w kolejce aż ją przeczyt... {} Recenzja książki Czerwień

{}× 2

Zła czerwień

15.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. „Czerwień” to pierwsza część z serii „Kolory zła” Małgorzaty Oliwii Sobczak i zarazem jej debiut, jeśli chodzi o ten gatunek. Autorka dzięki tej powieści udowadnia, jak duży drzemie w niej talent. Nie tylko zagraniczni pisarze potrafią pisać kryminały doskonałe, nasi polscy pisarze robią to równie dobrze. Sopocka plaża. Na brzegu morz... {} Recenzja książki Czerwień

@polka.0321@polka.0321 {}× 1

TRZY KOLORY: BLADY

12.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niniejszym przepraszam autorkę, że czytam zbyt dużo polskich kryminałów, co skutecznie uniemożliwia mi zachwyty nad jej książką. Jedyne, co wyróżnia „Czerwień” wśród dziesiątek publikacji wydanych w ostatnim roku, to wysiłek jaki włożyło wydawnictwo w promocję tej książki. Dlaczego akurat tej? Chyba zgodnie z zasadą inżyniera Mamonia: „mnie si... {} Recenzja książki Czerwień

@Rudolfina@Rudolfina {}× 4
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl