Recenzje książki "Czerwień. Kolory zła"

Dodaj swoją recenzję

Kolory zła. Czerwień

9.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy na rynku wydawniczym debiuty sypią się jak z rękawa, mniej się wybacza tym średnim. Przestają kusić zapowiedzi okładkowe i posty sponsorowane w mediach społecznościowych. Gdy posty bookstagramowiczów i blogerów pełne są ochów i achów zapala się ostrzegawcza kontrolka. Niezmiennie jednak nowości kuszą i nęcą, szczególnie gdy pojawia się możl... {} Recenzja książki Czerwień

@justyna_@justyna_ {}× 1

Intrygująca, klimatyczna i emocjonująca opowieść kryminalna...

7.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Polska literatura kryminalna ma się dobrze, jak chyba nigdy przedtem. Powieści o zbrodni naszych rodzimych autorów osiągnęły niezwykle wysoki poziom artystyczny, o czym świadczą olbrzymie nakłady dzieł takich gwiazd pióra, jak Katarzyna Bonda, Remigiusz Mróz, czy też Robert Małecki. Oto jednak do tego grona ma szansę dołączyć kolejna utalentowana... {} Recenzja książki Czerwień

Kolory zła. Czerwień

6.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Przed każdym z Czytelników będzie do odkrycia kolejna misja kryminalna do rozwiązania. Mianowicie sprawa dwóch dokonanych zbrodni. Kobiety. Młode. Ofiary. Rozwój tychże opisanych zbrodni toczy się w Polsce i w obrębie czasowym sprzed siedemnastu lat skrywających wiele tajemnic połączonych ze sobą. Przy tej okazji ... {} Recenzja książki Czerwień

@Anna30@Anna30 {}

Wciągający debiut

3.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W 1996 roku na sopockiej plaży zostają znalezione zwłoki młodej kobiety, ofiarą okazuje się córka sędzi Heleny Boguckiej. Sprawca nie zostaje ujęty, a po 17 latach miastem wstrząsa wieść o kolejnym morderstwie. Wiele poszlak wskazuje na to, że oba morderstwa popełniła ta sama osoba. Czy morderca zostanie ujęty? Czy wywinie się tak jak 17 lat temu?... {} Recenzja książki Czerwień

Kolor zła. Czerwień

26.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

''Kolory zła czerwień'' Małgorzaty Oliwii Sobczak to niesamowity kryminał, takiego jeszcze nie czytałam. Jest jedna zbrodnia, później okazuje się, że jest kolejna. Pewien szczegół jest podobny i dlatego tak wszystko jest tajemnicze. Zabójstwo to główny wątek, ale wokół niego są świetne opisy losów wielu ludzi. Czasami, gdy kogoś spotykamy, kogo ra... {} Recenzja książki Czerwień

@silwana@silwana {}× 4

Czerwień zła

22.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kryminał jest mi najbliższym gatunkiem literackim. Czytam je od wczesnych nastoletnich lat. Najbardziej lubię w nich kiedy nie tylko trzeba rozwiązać zagadkę - kto? ale i dlaczego to zrobił. Układam wtedy w głowie puzzle z informacji i rozmyślam nie tylko nad motywem, ale i nad procesem, który doprowadził do degeneracji człowieka, a stworzył morde... {} Recenzja książki Czerwień

Mierz siły na zamiary

{} WYBÓR REDAKCJI
12.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czerwień. Tyle dobrego już słyszałam o tej książce. Jeden z najlepszych polskich kryminałów, muszę to przeczytać i tak dalej. O czym jest? Wyłowiono ciało kobiety, okaleczono dokładnie w ten sam sposób jak w przypadku sprawy sprzed bodajże 19 lat. No i to byłoby na tyle, bo teraz cofniemy się w czasie i poznamy bohaterów, za połową dopiero wrócimy... {} Recenzja książki Czerwień

@sanaecozy@sanaecozy {}× 4

Balansowanie na linie

{} WYBÓR REDAKCJI
28.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie ma nic bardziej obraźliwego dla honoru mężczyzny niż współczucie kobiety.” Wczesna wiosna. Pogrążona w szarościach chmur Sopocka plaża, po której mimo niesprzyjającej aury, brzegiem morza spaceruje samotna kobieta z psem. W pewnym momencie natyka się na dryfujące w wodzie zwłoki. Wezwany na miejsce prokurator Bilski po krótkich oględzina... {} Recenzja książki Czerwień

@gala26@gala26 {}× 11
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl