Recenzje książki "Dzieci starych bogów. Śmiech diabła"

Dodaj swoją recenzję

Gdzie moja miłość do fantastyki?

4.04.2022

„Śmiech diabła” z cyklu „Dzieci starych bogów” Agnieszki Mieli to kolejna z książek, które trafiły do mnie wskutek booktouru. I w zasadzie powinnam napisać dwie recenzje. Pierwszą o powieści, którą przeczytałam. Drugą o sobie, jako czytelniczce fantasy. W swojej książce Pani Agnieszka zabiera nas do fikcyjnego państwa, Kerhalory. Nasze pierwsze... Recenzja książki Śmiech diabła

Co to był za klimat!

30.06.2021

Ostatnio idzie mi z oporem czytanie fantastyki, a "Dzieci Starych bogów" czytałam ponad miesiąc, ale nie dlatego, że ta książka jest zła. Fantastyczny, mroczny klimat i realistyczna wizja świata, sprawiały, że zostawiałam sobie książkę na chwile, gdzie będę miała spokój i ciszę. Zamówiłam tę książkę, bo spodobał mi się opis, a dopiero później docz... Recenzja książki Śmiech diabła

Oczekiwania, a rzeczywistość

17.05.2021

Muszę nadmienić, że odkąd tylko przeczytałam opis, ta książka cały czas siedziała mi z tyłu głowy, więc zaczynając czytać miałam bardzo wysokie oczekiwania. Czy mnie zawiodła? O tym dokładniej powiem za chwilkę, najpierw jednak przedstawię wykreowany przez autorkę, Agnieszkę Miela świat. Na samym początku poznajemy błekitnookiego Bertrama, któreg... Recenzja książki Dzieci starych bogów. Śmiech diabła

Dzieci starych Bogów. To mój hit tego roku :D

21.04.2021

Musze uprzedzić, że to nie jest książkach o motylkach i pachnącej łące w lecie tylko momentami drastyczny obraz grabieży, napadów, gwałtów w różnych wioskach. Książka niesie ze sobą wiele przygód oraz sytuacji, w których idzie się zdenerwować, ale dla mnie ty tylko na plus, bo musi się dziać żeby było extra. Dzieci Starych Bogów to debiut autorki.... Recenzja książki Śmiech diabła

Nie ufając przyjaciołom, zyskujemy kolejnych wrogów.

18.04.2021

Podobno każdy z nas ma przypisaną jakąś historię, czasami lepszą, czasami gorszą. Każdy musi z nas przeżyć wszystko sam, podejmować samodzielne decyzje i ponosić ich konsekwencje. Nasze życie nie zawsze będzie usłane różami, ale czy tylko, dlatego musimy z niego zrezygnować? Czy nie weźmiemy „byka za rogi”, nie przeżyjemy go, najlepiej jak potrafi... Recenzja książki Dzieci starych bogów. Śmiech diabła

@evisbook@evisbook × 1

Dzieci Starych Bogów

18.04.2021

"Śmiech diabła" to pierwszy, a zarazem debiutancki tom cyklu Dzieci Starych Bogów Agnieszki Mieli. To doprawdy porcja świetnie napisanej fantastyki. Opowiada ona o losach Aine i Bertrama, potomków dwóch Starych Rodów. Akcja powieści zaczyna się w momencie gdy Bertram, syn Armina Frithusa, dociera do skrytego pośród gór Nomander. Ma on do wykonania... Recenzja książki Dzieci starych bogów. Śmiech diabła

Mroczny poczatek fantastycznej trylogii

14.04.2021

Co to była za przygoda! Mam nadzieję, że na kolejny tom nie trzeba będzie długo czekać, bo "Śmiech Diabła" jest zaledwie początkiem świetnie zapowiadającej się trylogii! Głównymi bohaterami tej mrocznej opowieści, rozgrywającej się w rewelacyjnie wykreowanym, fantastycznym świecie są Aine i Bertram- potomkowie Starych Rodów- Wartów i Arminów. Ich... Recenzja książki Śmiech diabła

@alien125@alien125 × 2

"Dzieci Starych Bogów. Śmiech diabła" Agnieszka Miela - opinia

13.04.2021

"Odkąd zmienił się świat, bohaterstwo zupełnie wyszło z mody." "Dzieci Starych Bogów. Śmiech diabła" Agnieszki Mieli oczarowały mnie przede wszystkim okładką. Tytuł nie był mi tak całkiem obcy, ponieważ ta powieść już jakiś czas temu miała swoją premierę i swego czasu zwróciłam na nią uwagę. Obecne wydanie, w zmienionej szacie graficznej, a ta... Recenzja książki Śmiech diabła

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl