Recenzje książki "Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza"

Dodaj swoją recenzję

Wcale nie musisz być sam...

26.03.2021

Kobiety zawsze zaburzały równowagę Sherlocka Holmesa, a pochodzenie rodzinne Holmesa jest jednym z aspektów jego życia, któremu poświęcono niewiele uwagi. Nancy Springer ośmiela się wyobrazić sobie najbardziej niekonwencjonalną matkę i tak samo nieokiełzaną młodszą siostrę słynnego detektywa. Obie potrafią nieco namieszać w teoretycznie uporządkow... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Enola Holmes - z przytupem na rynku wydawniczym

5.02.2021

Enola Holmes i sprawa zaginionego markiza - stała się sensacją na rynku wydawniczym i filmowym. Książka o przygodach siostry Sherlocka Holmesa bije rekordy sprzedaży i popularności. Film sprawił, że młodzi ludzie pokochali odważną dziewczynę i jej zwariowane pomysły śledcze. Fenomen Enoli owocuje serią niezwykłych opowieści... Panna z dobreg... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Tajemnice rodziny Holmesów

6.10.2020

Kto z nas nie zna Sherlocka Holmesa, sławnego brytyjskiego detektywa. Nie ma chyba takiej osoby, która by chociaż raz o nim nie słyszała, nie widziała serialu, filmów, czy nie czytała powieści sir Arthura Conan Doyla. A ilu z nas wiedziało o istnieniu młodszej siostry Sherlocka i Mycrofta, Enoli Holmes? No właśnie ! Ja nie wiedziałam, ale powieść ... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Nie każda dziewczyna lubi koronki

16.09.2020

Enola to niezwykle bystra czternastolatka, która po swojej mamie odziedziczyła głównie niechęć do bycia damą w XIX wiecznej Anglii. Po co komu strojenie się w kuperki z tyłu spódnicy, koronki, tiule, gorsety i inne poprawiacze figury i urody, skoro można ubrać zwykłe pumpy, czarne botki i śmigać na rowerze przez pola i łąki? Enola to też wielka wi... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

@jorja@jorja × 6

ENOLA HOLMES TOM 1

26.11.2019

Akcja książki rozgrywa się w XIX wieku w Anglii, gdzie panuje przekonanie o niższości kobiet. W takich realiach żyje czternastoletnia Enola Holmes, która jest utrapieniem rodziny. Według niektórych nie powinna w ogóle się urodzić. Bracia- Sherlock i Mycroft mieszkają w Londynie i są znanymi i szanowanymi na świecie detektywami. Z tego też powodu n... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Nancy Springer - Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

24.11.2019

Jest to pierwszy tom z serii Enola Holmes, który ukazuje nam czternastoletnią dziewczynę, którą w dniu jej czternastych urodzin porzuca własna matka, jak się później dowiadujemy z własnych pobudek. Bohaterka po usłyszeniu od braci tą informację, nie chcę nawet dopuścić tego do siebie i ucieka z domu, do wielkiego miasta zwanym Londynem na poszukiw... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Enola Holmes

15.11.2019

Ostatnio, jak pewnie część z Was widziała, chętnie sięgam po książki związane w jakiś sposób z Sherlockiem Holmes'em. Nie ukrywam, że kręci mnie jego świat i dlatego też sięgnęłam po tę książkę, mimo że jest to jak by nie było lektura dla młodszych czytelników. W pierwszej kolejności kupiła mnie okładka (nazwisko oczywiście też, ale je... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

Enola Holmes

27.10.2019

W dniu 14 urodzin Enoli znika jej matka. Dziewczyna niezwłocznie informuje o tym swoich braci - Mycrofta i Sherlocka, szybko jednak okazuje się, że był to błąd. Sherlock nie zamierza zbyt wiele robić w sprawie zaginionej matki, gdyż wszystkie ślady wskazują, że odeszła z własnej woli. Mycroft tymczasem, jako prawny opiekun nieletniej siostry, decy... Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa zaginionego markiza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl