Recenzje książki "Harry Potter i Kamień Filozoficzny"

Dodaj swoją recenzję

Chłopiec, który przeżył...

3.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją pierwszego tomu opowieść o przygodach najsławniejszego czarodzieja wszechczasów. Mam na myśli pozycję "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" autorstwa J. K. Rowling. Opowiada ona o pierwszych przygodach młodego maga, który jest sławny na całym świecie ze względu na fakt, że jest jedyną osobą, która przeżyła spotk... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Kamień Filozoficzny

16.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Harry Potter i Kamień Filozoficzny" autorstwa J. K. Rowling to pierwsza z siedmiu części o Harrym Potterze. W książce przedstawione są losy pozornie zwyczajnego chłopca z blizną na czole, który w swoje 11 urodziny dowiaduje się, że wcale nie jest taki zwyczajny. Harry jest sierotą i mieszka razem ze swoim wkurzającym wujostwem i ich jeszcze ba... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@yulka.@yulka. {}× 2

Miłość od samego początku

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jeśli ktoś kocha nas aż tak bardzo, to nawet jak odejdzie na zawsze, jego miłość będzie nas zawsze chronić." Zakochałam się w książce jak i w całej serii od pierwszego wejrzenia. Serię czytałam jak i oglądałam wiele razy. Przygody Harrego, Hermiony i Rona są ze mną od dawna. Ta trójka przejawia ogromne zdolności do pakowania się w kłopoty. Harry... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

RECENZJA / "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" J. K. Rowling

9.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

J.K. Rowling jako brytyjska autorka zdobyła sławę dzięki serii „Harry'ego Pottera”. Urodzona w Chipping Sodbury posiadała korzenie francuskie oraz szkockie. Przed wydaniem serii napisała jeszcze dwa utwory, jednak nie zostały one wydane. Przypadek sprawił, że podczas podróży powstały pierwsze zarysy słynnej powieści. Chłopiec o imieniu Harry Pott... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

W świecie czarodzieji

21.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter jest zwyczajnym chłopcem. Poprawka...Żyje w zwyczajnym świecie. Jako dziecko ostawał od reszty, a wokół niego działy się dziwne rzeczy. Mieszka u swego wuja oraz ciotki wraz z kuzynem. W życiu nie ma lekko. Jego rodzice giną w wypadku samochodowym jedenaście lat wcześniej, przynajmniej tak powiedzieli mu przybrani rodzice, którzy za n... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Magiczny świat młodego czarodzieja

12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter - nowa marka, której podlega wiele dzieci. Słynny cytat: "Jeśli myślisz, że sztuka czytania umarła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś Mugolem!". Młody mężczyzna, który zmienił cały świat, sprawił, że ludzie stali pod księgarniami w oczekiwaniu na premierę. Sierota, zagubiony w domu krewnych, którzy traktują go bard... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@beatazet@beatazet {}× 1

Magiczna książka

2.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma chyba przedstawiciela mojego pokolenia, który nie zapoznał się z przygodami młodego czarodzieja - nawet jeżeli nie udało mu się przeczytać książki, to prędzej czy później trafił na kinowy hit. Harry Potter doczekał się oczywiście kolejnych części i ekranizacji. Nie bez powodu jednak podejmuję się recenzji tej pierwszej - była ona wstępem do... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Jedno wydarzenie, zmienia cały świat

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co byście zrobili, gdybyście w swoje jedenaste urodziny dowiedzieli się, że nie należycie tylko do świata ludzi, tylko również czarodziejów? Bylibyście zaskoczeni, tak jak główny bohater czy raczej szczęśliwi, może smutni? Harry Potter, bo o nim tutaj mowa, dowiaduje się, że tak naprawdę jego życie powinno wyglądać zupełnie inaczej, że wszystko o ... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

@Shadow1@Shadow1 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl