Recenzje książki "Horyzont"

Dodaj swoją recenzję

Piękna historia

22.09.2021

Pan Małecki za tę historię zasłużenie otrzymuje 10 gwiazdek. "Horyzont" staje się moją NAJ z przeczytanych przeze mnie książek tegoż Autora; jakby nie patrzeć; przez duże A. Historia Mańka i Zuzy poruszyła mnie do głębi - czasem bawiła, czasem doprowadzała mnie do łez. Oj, zagrał mi Pan Jakub na emocjach, zagrał. Maniek - były saper na misji w Af... Recenzja książki Horyzont

@wfotelu@wfotelu × 1

Horyzont

20.02.2021

„Horyzontu” Jakuba Małeckiego się nie czyta, przez niego się płynie i go przeżywa. Narratorami tej opowieści są Zuza i Maniek. On – trzydziestosześcioletni saper na emeryturze, niedawno wrócił z misji w Afganistanie, cierpi na zespół stresu pourazowego. Ona – atrakcyjna, dwudziestoczterolatka pracująca w firmie tworzącej gry komputerowe. Opieku... Recenzja książki Horyzont

Audiobook na Horyzoncie

2.01.2021

Wysłuchałam audiobooka "Horyzontu" dzięki listopadowej akcji Czytajpl. Do tej pory sądziłam, że ten sposób czytania książek w moim przypadku się nie sprawdzi i ich unikałam. Zostałam jednak mile zaskoczona. Głosów głównym bohaterom udzielili Tomasz Organek oraz Magdalena Cielecka. W mojej ocenie, głos męski został doskonale dopasowany do trzydzies... Recenzja książki Horyzont

Ostatni zachód słońca

30.04.2020

"Horyzont" chwyta za serce i ściska tak mocno, ciężko się nie wzruszyć. Nie wiem, którego z bohaterów pokochałam bardziej. Zuza wydaje mi się krucha i delikatna. Cały czas martwiłam się o jej losy. Młoda dziewczyna postanawia odkryć rodzinne tajemnice. Jej mama zmarła wiele lat wcześniej w wyniku wypadku. Dziewczyna została z ojcem i babcią, oni ... Recenzja książki Horyzont

Każdy ma swój horyzont depresji

9.03.2020

Można być w Warszawie, można w Afganistanie... Można wyjść na most, na balkon, na łąkę... I patrzeć na słońce, na niebo, na księżyc. Można być wszędzie, bo gdziekolwiek jesteśmy, zawsze patrzymy na ten sam księżyc, na to samo niebo, na to samo słońce.. Punkty ponad nami, które są zawsze, na które możemy liczyć,w przeciwieństwie do innych ludzi, kt... Recenzja książki Horyzont

Horyzont

2.12.2019

Witajcie, kochani! Przychodzę dziś do Was z recenzją „Horyzontu” Jakuba Małeckiego. Uprzedzam, że jest do opinia pisana zaraz po przeczytaniu, pod wpływem ogromnych emocji, ale może właśnie takie są najlepsze? „Horyzont” jest pierwszą powieścią autora, po jaką miałam okazję sięgnąć. Nieraz zastanawiałam się, jakie są książki tego pisarza, skoro... Recenzja książki Horyzont

Jakub Malecki - Horyzont

24.11.2019

,,Horyzont" to nie jest książka dla każdego. Jest piękną historią w swej prostocie, a przy tym wypełniona szczerym bólem dwójki bohaterów. Maniek, to 39-letni weteran z Zespołem Stresu Pourazowego, który nie potrafi się porozumieć z najbliższymi, mimo to znajduje nić porozumienia ze swoją sąsiadką Zuzą, która próbuje rozwiązać sprawę śmierci mat... Recenzja książki Horyzont

Powieść, którą się smakuje

19.11.2019

„Horyzont” to powieść, którą się smakuje, dawkuje po trochu, bo w zwartych zdaniach jest taki ogrom różnorodnych emocji, że wnikają w myśli, zmuszają do zatrzymania się na chwilę. Trudno mi było, tak od razu po przeczytaniu, sięgnąć po kolejną lekturę. Potrzebowałam czasu. Powieść prowadzona jest przemiennie przez zaplątanych w przeszłość Mańka i... Recenzja książki Horyzont

× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl