W obecnych czasach mamy ogrom możliwości aby kosztować smaki z różnych stron świata. Sprawiły to częstsze podróże. Co rusz, nawet w małych miastach otwierają się restauracje, które oferują smakoszom kuchnie do których „tubylcy” tęsknią. Rozsmakowali się w nich na wakacjach, u znajomych, którzy są bardziej biegli w sztuce kulinarnej lub są to obcok... Recenzja książki Korea od kuchni
Przez żołądek do serca, jak mówi jedno z naszych przysłów. Aby może nie od razu pokochać koreańską kuchnie, ale mieć na jej smaki zdecydowanie szersze spojrzenie warto wyruszyć w podroż do, jakiej zaprasza nas książka Korea od kuchni autorstwa Anity Raszki. Autorka w bardzo lekki, ciekawy sposób pokazuje czytelnikowi kolejne przepisy dość egzoty... Recenzja książki Korea od kuchni
„Korea od kuchni” to niezbyt obszerna, ale bardzo estetycznie wydana książka kucharska, która zawiera sporo ciekawych informacji o koreańskiej kulturze jedzenia i kuchni. Ma nieco ponad 100 stron, ale dzięki przemyślanej strukturze i kolorowym, apetycznym zdjęciom na całych stronach, zachęca zarówno do lektury, jak i do samodzielnych kulinarnych e... Recenzja książki Korea od kuchni