150 wspaniałych przepisów znad Morza Śródziemnego, w których odtwarzamy smaki, aromaty i barwy słonecznych pejzaży. Da150 wspaniałych przepisów znad Morza Śródziemnego, w których odtwarzamy smaki, aromaty i barwy słonecznych pejzaży.Dania słodkie i pikantne, tradycyjne i nowoczesne, włoskie crostini i pieczone papryki, marokańska harira, libański gulasz z ciecierzycy i bakłażanów, francuski cassoulet oraz hiszpański cream catalana.Przepisy na przystawki, zupy, dania warzywne, sałatki, ryby i owoce morza, potrawy mięsne, z drobiu i dziczyzny, wypieki z mąki, nasion i ziaren, desery i łakocie.Barwne fotografie przy każdym przepisie ułatwiają przygotowanie, a wspaniałe zdjęcie gotowej potrawy zachęca do kucharzenia.Szczegółowy wstęp opisuje wygląd i zastosowanie wszystkich składników potrawy.