Recenzje książki "Legenda. Wybraniec"

Dodaj swoją recenzję

Za czy przeciw?

17.05.2016

Recenzja może zawierać spoilery odnoście książki "Legenda. Rebeliant." Dayowi i June udało się uciec. Zmierzają w stronę Vegas na spotkanie z Patriotami. Ich celem jest odnalezienie brata Daya, Edena. W zamian za otrzymaną pomoc, mają wziąć udział w planowanym przez Patriotów zamachu na nowym Elektorze Primo, Andenie. Główne pytanie brzmi: czy And... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

Kolejna porcja dystopii wg Marie Lu

5.01.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki mówiące o tragicznej przyszłości ludzkości na rynku księgarskim nie są innowacją. Po ogromnym sukcesie Igrzysk śmierci coraz więcej autorów decyduje się na stworzenie własnej dystopijnej serii. Powieści tego typu mnożą się więc i mnożą; jedne są lepiej napisane, drugie gorzej. Coraz częściej jednak antyutopie powtarzają te same wątki i prob... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

Wybraniec

3.09.2013

Jakiś czas temu miałam okazję przeczytać „Rebelianta” Marie Lu i co mogliście zauważyć w ostatniej recenzji - bardzo mi się podobał. Miałam pewne opory przed sięgnięciem po drugi tom, głównie ze względu na fakt, że kontynuacje zazwyczaj są gorsze od pierwszych części, jednak byłam na tyle ciekawa dalszych losów Daya i June, że po zaledwie kilku god... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

@Angiee@Angiee {}

W walce o lepszą przyszłość.

25.08.2013

"Ślubuję wierność fladze wielkiej Republiki Amerykańskiej, naszemu Elektorowi Primo oraz naszym wspaniałym stanom. Ślubuję wspierać wysiłek zbrojny w wojnie przeciwko Koloniom aż po dzień rychłego zwycięstwa!" Day i June, chcąc ratować Edena, dołączają do Patriotów. Elektor Primo umiera. Władzę obejmuje jego syn – Anden. Kim jest? Wrogiem czy wyba... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

Nieznane są ścieżki ludzkiego losu

12.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wybraniec to w wielu wierzeniach osoba bliska Bogu, która ma przynieść rozwiązanie najgorszego problemu lub zapobiec rozprzestrzenianiu się zła. Przyznam, że długi czas zastanawiałam się dlaczego Marie Lu wybrała właśnie taki tytuł dla drugiego tomu swojej debiutanckiej trylogii noszącej tytuł Legenda. No i oczywiście jest jeszcze pytanie, kto jest... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

@tala86@tala86 {}

Drugi tom jeszcze lepszy niż pierwszy

12.07.2013

Pierwszy tom cyklu „Legenda” autorstwa Marie Lu, młodej amerykańskiej pisarki, bardzo przypadł mi do gustu i pozytywnie zaskoczył na tle wielu innych powieści dystopijnych dla młodzieży, które przeżywają właśnie swój złoty okres. Z tego też względu chętnie sięgnęłam po kontynuację losów głównych bohaterów - „Wybrańca”. Elektor Primo niespodziewani... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

Legenda

7.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Walka pomiędzy Republiką a Koloniami nadal trwa. Republika zapewnia mieszkańców o swoich zwycięstwach i o zjednoczeniu Ameryki, które ma niedługo nastąpić. Prawda nie niesie jednak ze sobą dobrych wiadomości dla Republiki. Prawdą jest, że to Kolonie zaczynają wygrywać tę wojnę a Elektor Primo umiera. Władzę obejmuje jego syn: młody, przystojny And... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

Wybraniec

23.06.2013

"Rebeliant" okazał się satysfakcjonującą, choć niekoniecznie pozbawioną wad, lekturą. Nie zaskoczę Was chyba stwierdzeniem, że z niecierpliwością wyczekiwałam chwili by sięgnąć po jego kontynuację. I choć miałam pewne obawy - bo autorka nie uniknęła przecież w swoim debiucie schematów, poza tym słabsza forma środkowego tomu trylogii jest zjawiskiem... {} Recenzja książki Legenda. Wybraniec

@Kala95@Kala95 {}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl