Lithuanian Cooking

Biruta Markuza
Lithuanian Cooking
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

In this book, aside from original dishes you will also find dishes taken from other culinary traditions such as Jewish, German or Russian. Lithuanian kitchen is famous for its simplicity, based on natural ingredients with very little additives. The book relates to the traditional village cooking; taking advantage of surrounding products, grains, milk, honey, fruit from the forest and mushrooms.
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-89913-01-2, 9788389913012
Wydawnictwo: Эксмо
Stron: 128
Mamy 4 inne wydania tej książki

Autor

Biruta Markuza Biruta Markuza
Urodzona 12 czerwca 1936 roku w Polsce (Połąga)
Biruta Markuza (ur. 12 czerwca 1936 w Połądze) – autorka książek, scenografka, malarka, tłumaczka. Urodziła się w rodzinie Józefa Markuzy, litewskiego pracownika poczty w Kłajpedzie. Ukończyła liceum w Szczecinku, a następnie studiowała malarstwo w ...

Pozostałe książki:

Młyn Bałtaragisa Dziennik z prowincji świata 365 zup Daj sobie szansę czyli jak zachować młodość i zdrowie Kuchnia litewska Omlety, placki, racuchy : 84 przepisy Opowieści ze ściany Orientalne przysmaki Przyjmujemy gości Przyjmujemy gości, czyli sprawdzone przepisy na przyjęcia doskonałe Przyprawy z całego świata Robot i motyl Skąd Litwini wracali Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku Zioła i przyprawy mojej kuchni Zupy na każdy dzień roku
Wszystkie książki Biruta Markuza

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Lithuanian Cooking? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Lithuanian Cooking. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl