Recenzje książki "Mroczne Wybrzeża"

Dodaj swoją recenzję

Wszyscy do abordażu!

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moje odczucia co do tej książki były niestabilne się niczym igła w kompasie podczas sztormu. Na początku zachwyt nad okładką zmusił mnie do wyczekiwania, aż pojawi się na Czytam Pierwszy. Potem trochę odleżała, żeby nabrać mocy urzędowej i wreszcie nadszedł dzień na czytanie. I zaczęły się problemy, bo nijak nie mogłam się wkręcić, wpadłam w środe... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

@esclavo@esclavo {}× 1

Morze, piraci i walki

16.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mroczne wybrzeża" to kolejna książka autorstwa Danielle L. Jensen, znanej z wciągającej, pomysłowej i cudownie wykonanej trylogii klątwy. Już od pierwszych stron, można zauważyć, że styl pisma autorki (na szczęście) nie zmienił się. Opisy i spójny tekst jaki autorka zaprezentowała nam w trylogii klątwy, zachwyca tak samo, jak nie bardziej. Opróc... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

Mroczne Wybrzeża

18.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maarinowie mają jedną zasadę: "Wschód nie może spotkać się z Zachodem". Jako jedyny lud żeglarzy, a więc jedyny zdolny przepłynąć Bezkresne Morza rozdzielające kontynenty, przysięgli nie dopuścić by mieszkańcy położonego na zachodzie Imperium Celendoru dowiedzieli się o ziemiach na wschodzie. Niewiedza ta ma chronić wschodnie krainy przed żądzą po... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

Kiedy drugi tom?????

16.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

A dziś chce wam opowiedzieć o cudownej książce Danielle L. Jensen - Mroczne wybrzeża. Od razu bez bicia się przyznaje, że nie czytałam Porwanej pieśniarki. Mam tą serię na półce i coś czuję, że zdecydowanie muszę ją przesunąć w kolejce ❤️ Co to była za wspaniała piracka przygoda! Ten klimat opętał mnie zupełnie! Mamy tu Maarinów, którzy są niezale... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

Na podbój mórz

5.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mroczne Wybrzeża Danielle L. Jensen to książka, w której cofamy się do realiów starożytnego Rzymu, który tutaj jest znany jako Imperium Celendoru. Ale nie pozostaniemy tu długo, bo trzeba wyruszyć w daleką podróż, na podbój mórz. Już na samym początku rzuca się w oczy to, że znajomość Tetriany i Marka przerodzi się w zakochanie. Jednak dosyć dziwn... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

Ahoj, przygodo!

25.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Teriana spędza kolejne dni na pirackim statku, którego kapitanem jest jej matka. Siedemnastoletnia dziewczyna wie, że kiedyś to ona będzie jej następczynią, a tym samym najważniejszą osobą na Quincense. Kiedy jednak dobijają do brzegu Celendrialu, największym marzeniem nastolatki jest spotkanie z dawno niewidzianą przyjaciółką. Dziewczyna nie spod... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

@oksiazkami@oksiazkami {}× 3

interesująca podróż w nieznane

25.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opuszczając strefę mojego czytelniczego komfortu dotarłam aż na „Mroczne Wybrzeża” i muszę przyznać, że była to bardzo interesująca podróż. Książka jest pierwszym tomem cyklu fantasy, który mimo tego, że wydaje się być skierowany raczej do młodzieży, z pewnością dostarczy rozrywki również starszym czytelnikom, a już na pewno takim koło trzydziestk... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

Bezkresne morza

25.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główni bohaterowie Marek i Teriana zostali postawieni przed tak trudnymi wyborami, z którymi nikt z nas nie chciałby się zmierzyć. Wrogowie, którzy będą musieli połączyć swoje siły by przetrwać i ocalić swoich bliskich. Autorka stworzyła magiczny świat, lekko inspirowany Imperium Rzymskim, co bardzo mi się podobało. Świetnie wykreowani pełnokrwiśc... {} Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl