Muffinki

Helga Lederer
Muffinki
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Z lukrem, farszem lub owocami! Muffinki są klasycznym, amerykańskim wypiekiem. To niewielkie, puszyste babeczki, które podobnie jak wiele innych amerykańskich specjałów, wywodzą się z Europy, a ściślej z XIX-wiecznej Anglii. Wykwitne ciasteczka pieczono z ciasta drożdżowego i stanowiły typowy dodatek do herbaty. Amerykańskie muffinki natomiast są robione na bazie proszku do pieczenia. Dzisiaj stały się prawie potrawą narodową, jedzone są o każdej porze i z najróżniejszymi dodatkami. Są muffinki na śniadanie, słodkie, pikantne, o smaku korzennym, owocowe. Prawdziwe muffiny są pulchne i wilgotne. Nie może ich zabraknąć na wykwintnych przyjęciach oraz ogrodowych party. Jedzone są między posiłkami jako kanapka, na deser, jako dodatek do kawy, podwieczorek lub przekąska, lekka kolacja. Jak to w zapracowanym społeczeństwie bywa, są niezwykle proste w przygotowaniu, potrafią je zrobić nawet dzieci! Dużo frajdy i pyszna zabawa!
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7404-540-7, 9788374045407
Wydawnictwo: Bauer
Stron: 100

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Muffinki nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Muffinki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl