Recenzje książki "Nadciąga burza. Strażnicy historii"

Dodaj swoją recenzję

Nadciąga burza

8.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

The Observer podsumowało tę książkę w jednym zdaniu: "Następca Harry'ego Pottera". Jako że na Harrym się wychowałam i uwielbiam tę serię, postanowiłam sprawdzić, co przyszykował dla nas Damian Dibben i czy rzeczywiście "Strażnicy historii" to taka świetna książka. Pewnego dnia Jake Djones zostaje porwany prosto z ulicy. Nikt mu nic nie mówi, więc... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

Strażnicy historii. Nadciąga burza

25.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rodzice czternastoletniego Jake’a zaginęli, a jest to o tyle straszne, bo zaginęli gdzieś w odmętach historii świata. Mogą być wszędzie, a co straszniejsze w każdym czasie, wieku, momencie historii. Jedna pochmurna noc, w której młody chłopiec został „porwany” zmienia wszystkiego w jego życiu, bowiem dowiaduje się, że jego szaleni rodzice należą do... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

Bo ty możesz być Strażnikiem, Strażnikiem Historii

8.03.2013

„Historia zmienia się nieustannie. Nie jest jak prosta linia. To raczej skomplikowana, wciąż ewoluująca struktura.”* Gdy pewnego dnia twoje normalne życie okazuje się być tylko złudzeniem, rodzice, którzy niby wyjechali w sprawach służbowych znikają, a co najistotniejsze poznajesz całą prawdę o waszej rodzinie wiesz już, że nic nie będzi... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

"Strażnicy historii. Nadciąga burza" - Daniel Dibben

10.02.2013

Romansu z podróżami w czasie ciąg dalszy. Tym razem sięgnęłam po pierwszy tom serii „Strażnicy historii” autorstwa Daniela Dibbena – „Nadciąga burza”. W Polsce wydawcą tej bestsellerowej powieści jest Wydawnictwo Egmont. Co się z tym wiąże? Obłędna okładka, dbałość o detale i spełniająca swą powinność korekta (choć nie obyło się bez kilku rażących... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

@Tenshi@Tenshi {}

Nadciąga burza

4.02.2013

Ogarnęła mnie twórcza niemoc. Nigdy bym się nie spodziewała, że nastąpi to podczas pisania opinii na temat książki, która naprawdę mi się spodobała. Postaram się jednak stanąć na wysokości zadania i w kilku słowach opisać emocje, które towarzyszyły mi w trakcie czytania tej lektury. Wydawnictwo Egmont posiada w swoim asortymencie naprawdę fajne poz... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

Tajemnice Historii

4.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Strażnicy Historii: Nadciąga Burza" to zdecydowanie jedna z książek, które przyciągają uwagę czytelnika, głównie okładką i intrygującym tytułem. Po przeczytaniu opisu, miałam wiele wątpliwości, czy lektura ta mi się spodoba. Niedawno jednak w zapowiedziach pojawiła się druga część trylogii i kiedy dostałam możliwość przeczytania powieści, postanow... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

Nadciąga burza

27.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Historia potrafi być magiczna ponad wszelkie wyobrażenie, ale bywa także miejscem pełnym nieopisanej grozy". Damian Dibben pracował jako scenarzysta przy rozmaitych projektach filmowych, takich jak Upiór w operze i Kot w butach. Jego własny scenariusz, Seventh Heaven, ma wejść do produkcji niebawem. Wśród wielu pasji, którym oddaje się poza pracą... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

@Elaine@Elaine {}

Ciekawa, młodzieżowa książka dla miłośników podróży w czasie, wartkiej akcji i nietuzinkowych...

25.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię fantastykę młodzieżową oraz książki przygodowe, dlatego moją uwagę przyciągnęła powieść „Nadciąga burza” Damiana Dibben. Jest to pierwszy tom trylogii „Strażnicy Historii”, który zdobył uznanie niemałej rzeszy czytelników na całym świecie. Kilka słów o treści... Bohaterem jest nastolatek, Jake Djones, który wiedzie normalne życie. Niestety j... {} Recenzja książki Nadciąga burza. Strażnicy historii

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl