Ogólna technologia żywności

Mieczysław Dłużewski, Anna Dłużewska, Eugeniusz Pijanowski
Ogólna technologia żywności
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka zawiera :
- charakterystykę głównych źródeł żywności
- surowców przemysłu spożywczego
- produktów spożywczych i ich jakości
- operacje mechaniczne i termiczne
- operacje typu dyfuzyjnego
- procesy i operacje fizykochemiczne
- procesy chemiczne
- procesy biotechnologiczne
- chłodzenie i zamrażanie
- ogrzewanie
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych
- zakwaszanie
- funkcjonalne dodatki do produktów
- mycie i dezynfekcja urządzeń
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności
- gospodarowanie energią i wodą
- ochrona środowiska
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-204-3610-5, 9788320436105
Wydawnictwo: WNT
Stron: 588
Mamy 2 inne wydania tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe


Ogłoszenia

{}
Dodaj ogłoszenie
za darmo!
Używane książki mają duszę. Zamiast kupować w sklepie, zajrzyj na naszą stronę z ogłoszeniami. Książkowe zero-waste? Kupuj używane, sprzedawaj niechciane.

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Ogólna technologia żywności aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
{}️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Ogólna technologia żywności. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
{} Dodaj cytat
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe