Podstawy biochemii dla towaroznawców

Marian Filipiak
Podstawy biochemii dla towaroznawców
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Celem podręcznika jest zapoznanie z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznej. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla studentów towaroznawstwa. Dlatego układ i treść książki różni się od innych podręczników biochemii dostępnych na rynku. W kilku rozdziałach opisano strukturę i właściwości aminokwasów, białek, węglowodanów, lipidów i kwasów nukleinowych. Ważnym elementem każdego z tych rozdziałów jest część eksperymentalna poświęcona metodom wykrywania omawianych związków.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-7417-379-7, 9788374173797
Wydawnictwo: Akademii Ekonomicznej w Poznaniu

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
{}
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki
{}

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Podstawy biochemii dla towaroznawców nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
{}️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Podstawy biochemii dla towaroznawców. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
{} Dodaj cytat
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl