Pierwsza część książki „Łatwe rozpoznawanie grzybów” umożliwia szybkie i dokładne ich rozpoznawanie.
- cechy charakterystyczne w okamgnieniu,
- łatwe i zrozumiałe opisy najważniejszych cech,
- zdjęcia grzybów i ich naturalnych stanowisk,
- ilustracje trujących i niejadalnych sobowtórów,
- rady dotyczące właściwego zbierania i czyszczenia grzybów
Przewodnik doskonale mieści się w kieszeni i jest nieodzowny podczas grzybobrania!
Druga część książki „Potrawy z grzybów” podaje znakomite przepisy na potrawy z grzybów wraz z inspirującymi fotografiami.
- cechy charakterystyczne w okamgnieniu,
- łatwe i zrozumiałe opisy najważniejszych cech,
- zdjęcia grzybów i ich naturalnych stanowisk,
- ilustracje trujących i niejadalnych sobowtórów,
- rady dotyczące właściwego zbierania i czyszczenia grzybów
Przewodnik doskonale mieści się w kieszeni i jest nieodzowny podczas grzybobrania!
Druga część książki „Potrawy z grzybów” podaje znakomite przepisy na potrawy z grzybów wraz z inspirującymi fotografiami.