Recenzje książki "Projekt Hail Mary"

Dodaj swoją recenzję

Projekt Hail Mary

4.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytałam kiedyś "Marsjanina" i mimo, że było to już po obejrzeniu ekranizacji i tak ogromnie mi się podobała. Czy "Projekt Hail Mary" przypadł mi do gustu? Życie na ziemi jest w niebezpieczeństwie.. Coś zabiera nam energię słoneczną, która powinna docierać do nas z kosmosu. Okazuje się, że w przestrzeni kosmicznej może rozwinąć się życie. Małe as... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@pola841@pola841 {}× 2

Ocalić ludzkość

30.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Obawiam się napisać tę opinię. Z jednej prostej przyczyny – ta książka nie przypadła mi do gustu, a jestem świadoma, że zbiera w zasadzie same przychylne recenzje. Zacznę jednak od początku. „Projekt Hail Mary” Andy’ego Weira to fantastyka naukowa, czyli gatunek, po który prawie w ogóle nie sięgam. Uwielbiam jedynie Vonneguta i jego twórczość za... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Autor "Marsjanina" powraca

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odlatujemy w przestrzeń kosmiczną. Andy Weir to autor słynnego „Marsjanina”, którego ekranizację mogliśmy nie tak dawno temu podziwiać. Film wzbudził zarówno zachwyty, jak i kontrowersje. Tym razem autor powraca z „Projektem Hail Mary” – ciekawą opowieścią science-fiction od wydawnictwa MUZA. Tej premiery nie można było przegapić. Na pocz... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@Zaneta@Zaneta {}× 1

Samotny w kosmosie

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Budzisz i nie wiesz, gdzie jesteś ani kim jesteś. Twoje ciało nie jest w pełni sprawne i dopiero stopniowo wybudza się ze śpiączki. Czuwa nad Tobą maszyna, a dwójka ludzi, którzy zajmują łóżka obok, już od dawna jest martwa. Władza nad kończynami stopniowo powraca, ale pamięć robi to znacznie mniej chętnie. Chcesz się wydostać, ale nie wiesz ja... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@mewaczyta@mewaczyta {}× 2

Wyjście z czytelniczej strefy komfortu

13.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli uważacie, że literatura z gatunku science-fiction nie jest dla Was koniecznie sięgnijcie po prozę Andy’ego Weir’a. Jest autorem między innymi „Marsjanina”, powieści na podstawie której Ridley Scoot nakręcił kultowy film z Mattem Damonem w roli głównej. To historia Marka, który po nieudanej ekspedycji zostaje sam na Marsie. Zapasy jedzenia to... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@justyna_@justyna_ {}× 2

Moje problemy z "Projektem Hail Mary"

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Udało się, w końcu, poproszę teraz o owacje (słychać klaskanie w tle). Po dwóch tygodniach zakończyłam swoje spotkanie z najnowszą powieścią Andy'ego Weira. Nie ukrywam, że trochę się przy niej wymęczyłam, ale jednocześnie nie jestem w stanie zupełnie jej skreślić. Miejscami prawie chciało mi się płakać z nudów, ale nie poddałam się i w zasadzie m... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

„Projekt Hail Mary” Andy Weir

9.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak ja uwielbiam filmy katastroficzne, których akcja w dużej mierze dzieje się w kosmosie! Gdy przeczytałam opis Projektu Hail Mary, którego autorem jest Andy Weir, wiedziałam, że książkę muszę przeczytać. Czy się nie zawiodłam? Ryland Grace, nauczyciel przyrody, budzi się zdezorientowany, zagubiony, ze śpiączki. Stopniowo odkrywa, że znajduje się... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Puk. Puk. Puk.

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznijmy od tego, że Andy Weir zdaje się mieć tendencje do rozciągania fabuły swoich książek. ,,Marsjanin'' zdecydowanie zyskałby na zmniejszeniu objętości. ,,Projekt Hail Mary'' też. Ale czy to oznacza, że książka była nudna? Bynajmniej! Widać, że od czasów swojej pierwszej powieści Weir rozwinął się warsztatowo. I to należy uznać za zdecydowany... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@Chassefierre@Chassefierre {}× 15
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl