Recenzje książki "Serce Trolla"

Dodaj swoją recenzję

Serce trolla.

5.04.2022

Jeszcze nie spotkałam się z autorem, który w pewnym momencie swojej kariery nie wydałby słabszej książki. Nieraz odczuwałam, że książka była pisana na siłę, bądź nie wnosiła do historii toczonej w poprzednim tomie. Tym razem sięgnęłam po drugi tom cyklu Elfy ziemi i powietrza Holly Black “Serce trolla” i już od pierwszych stron czułam, że nie polu... Recenzja książki Serce Trolla

Zdrada, narkomania i... miłość?

3.01.2022

Tymi trzema słowami mogę opisać 2 tom ,,Elfów ziemi i powietrza". I od razu na wstępie powiem, że widać, iż jest to jedna z pierwszych książek Black. Porównując ,,Okrutnego Księcia" do ,,Złej Królowej" czy ,,Serca Trolla" widać jak na dłoni, jak autorka się rozwinęła... i dlatego mam dziwne wrażenie, jakby to nie ona pisała, choć wiadomo, że jest... Recenzja książki Serce Trolla

Niebezpieczne związki

14.08.2021

Holly Black to autorka, po której ciężko się czegokolwiek spodziewać. Napisała świetną trylogię "Okrutnego księcia", którą przeczytałam z przyjemnością, ale popełniła również "Las na granicy światów", przy którym okropnie się wynudziłam. kiedy więc zabrałam się za trylogię "Elfów ziemi i powietrza", miałam lekkie obawy i niestety okazały się one s... Recenzja książki Serce Trolla

Serce trolla

28.06.2021

Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Jaguar. Życie siedemnastoletniej Valerie przewróciło się do góry nogami, kiedy jest świadkiem okrutnego czynu, którego dopuszcza się jej najbliższa osoba. Zdradzona i oszukana ucieka z rodzinnego domu i wpada w zdecydowanie nieodpowiednie dla niej towarzystwo w samym środku Nowego Jorku. Luis, Dave i Lolli uświa... Recenzja książki Serce Trolla

Serce trolla

16.06.2021

"Serce trolla" to drugi tom z cyklu "Elfy ziemi i powietrza" autorstwa Holly Black. Poznajemy w nim Val, która dostaje w twarz od wszechświata, gdy odkrywa, że jej matka kręci z jej chłopakiem. Dziewczyna przyłapuje matkę i chłopaka w niedwuznacznej sytuacji. Po tych wydarzeniach ucieka z domu i poznaje nowych znajomych, a co za tym idzie - magicz... Recenzja książki Serce Trolla

Czyżby znowu to samo?

12.04.2021

Zdarza się, że mamy idealne plany na przyszłość i wszystko idzie po naszej myśli. Jesteśmy szczęśliwi, pełni energii i otwartości na świat, bo życie jest piękne i będzie piękne. Niestety czasami możemy mocno się rozczarować, gdy pewnego dnia wszystko się kończy, ukazując nam, że już od dawna żyjemy w iluzji i swoich marzeniach. Czy da się coś na t... Recenzja książki Serce Trolla

Serce trolla

30.03.2021

Twórczość Holly Black zawsze mnie ekscytuje i nie ukrywam, że bardzo ją lubię. Co prawda, raczej jestem “inna” niż pozostali jej czytelnicy, ponieważ podobają mi się książki, które innym kompletnie nie podchodzą. Nie inaczej było ze Złą królową, czyli pierwszym tomem serii Elfy ziemi i powietrza. Przyszedł w końcu czas, bym mogła coś napisać na te... Recenzja książki Serce Trolla

Serce Trolla

17.03.2021

Każdy nastolatek przechodzi okres buntu. U jednych jest on barwniejszy, bardziej dynamiczny, a u innych zauważalny w znacznie mniejszym stopniu. U Val objawił się on w przeciągu kilku sekund, kiedy świat, który znała zawalił się. Serce pękło na tysiące kawałków, kiedy osoby jej najbliższe oszukały ją w najbardziej okrutny i bolesny sposób, jaki mo... Recenzja książki Serce Trolla

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl