Recenzje książki "Siostra gwiazd"

Dodaj swoją recenzję

Współczesne czarownice

27.03.2022

Twórczość Marah Woolf jest dość obszerna i znana w naszym kraju. Zapewne wszyscy, którzy lubią czytać fantastykę bardzo dobrze znają to nazwisko. Nowa trylogia autorki opiera się na historii króla Artura, jednak toczy się w czasach współczesnych, a jej bohaterkami są czarownice. Czy tom pierwszy najnowszej trylogii zatytułowany Siostra gwiazd okaz... Recenzja książki Siostra gwiazd

Każdy ma swoje priorytety

7.03.2022

Siostra Gwiazd od jakiegoś czasu wisiała na półce w Legimi i niewiele z tego wynikało. Czekała na swoją kolej, która nie nadchodziła. Kiedy premierę miała trzecia część, a bookstagram zalały posty o siostrach Grandier, postanowiłam przyspieszyć pewne sprawy.Siostra Gwiazd doczekała się. Sięgnęłam po czytnik i zaczęłam czytać. Skończyłam natomiast ... Recenzja książki Siostra gwiazd

@Banshee22@Banshee22 × 2

Genialna książka

24.09.2021

Pierwsze co mnie urzekło w tej książce to przepiękna okładka i tajemniczy tytuł, który pobudził moją wyobraźnię, a gdy przeczytałam opis to już przepadłam. Czarownice to jeden z moich ulubionych motywów czytelniczych, obok którego nie przejdę obojętnie. Musiałam zdobyć tę książkę i dowiedzieć się o czym opowiada. Nie zawiodłam się i po mimo troch... Recenzja książki Siostra gwiazd

@Izzi.79@Izzi.79 × 2

Siostry Gwiazd

2.07.2021

Ta książka jest jak tabliczka czekolady. Trochę musisz się wysilić – w tym przypadku przeczytać kilka stron – aby odkryć to co w niej najlepsze. Wyobraźmy sobie współczesny świat, gdzie wśród ludzi (zwanych niemagicznymi) żyją czarownice i magowie. I trzeba powiedzieć, że Francja jest oddzielona od reszty świata wielkim murem, żeby zapobiec przed... Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra gwiazd

28.06.2021

Dziękuję Wydawnictwu Jaguar za egzemplarz! Vianne zostaje ukąszona przez syfildę i cierpi na śmiertelną demoniczną gorączkę, która stopniowo wysysa z niej życie. Aby przetrwać, zostaje wysłana przez Lożę do Kongregacji, która jako jedyna może ją ocalić. Po dwóch latach leczenia Vi wraca do pełni sił i powraca w rodzime strony wraz z siostrami jak... Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra (jednej z) gwiazd

22.05.2021

Siostra gwiazd autorstwa Marah Woolf to zacny początek trylogii o przyjaźni, siostrzanej mocy i walce między światem magów a tym podziemnym. Coraz częściej zaczynam się rozkoszować gatunkiem fantastyki - swoją przygodę łatwiej mi zacząć od tej młodzieżowej, aby powoli wejść w ten świat, w którym rozsądek się zatraca, a zaczyna rządzić wyobraźnia. ... Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra gwiazd

13.05.2021

O twórczości Marah Woolf słyszałam już jakiś czas temu, sama jednak nigdy jakoś nie poczułam się zainteresowana jej książkami. Kiedy jednak ujrzałam w zapowiedziach Siostrę gwiazd, przepadłam. Jestem okładkową sroką, o czym już wiecie, a gdy jeszcze poznałam opis tej powieści - musiałam ją przeczytać. Tak oto w moich rękach znalazła się Siostra gw... Recenzja książki Siostra gwiazd

Siostra gwiazd

10.05.2021

Książka opowiada historię walki dobra ze złem, siłę siostrzeństwa, ewolucję uczuć, zawirowania polityczne magicznego świata. Mamy tutaj silne charaktery, władzę, problemy naruszenia bezpieczeństwa przez demony. Zupełny miszmasz, składający się na wciągającą historię. Vianne, jedna z trzech sióstr czarownic, zostaje ukąszona przez sylfidę i męczy ... Recenzja książki Siostra gwiazd

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl