Recenzje książki "Ukojenie"

Dodaj swoją recenzję

Koniec wielkiej miłości

28.02.2021

,,Ukojenie" jest trzecim tomem trylogii z Mercy Falls, autorstwa Maggie Stiefvater. Jakie są moje odczucia po przeczytaniu wszystkich części dotyczących historii o wilkołakach? Grace przemienia się w wilka, Sam rozpacza po stracie dziewczyny, Isabel próbuje powstrzymać ojca przed zabiciem wszystkich wilków z Mercy Falls, a Cole usiłuje znaleźć l... Recenzja książki Ukojenie

@werka751@werka751 × 2

Maggie Stiefvater "Ukojenie" tom III

1.04.2015

@Link Ostatnia część tego emocjonującego cyklu. Grace jest wilkiem a Sam jest człowiekiem, nie wszyscy się tego spodziewali. Sam bardzo tęskni za ukochaną, wie że w lesie jest dla niej bardzo niebezpiecznie, jednak nadal pozostaję dla niego zagadką gdzie się znajduję. Isobelle nie odbiera telefonów od Cola, próbuje wymazać go z pamięci, wcześniej p... Recenzja książki Ukojenie

Ukojenie

17.11.2013

Po przeczytaniu Drżenia, czyli pierwszej części całej trylogii – byłam pod dość sporym wrażeniem. Cała ta historia, mimo iż miała w sobie nieco przewidywalności, urzekła mnie wręcz od pierwszych stron. Niepokój przeczytany po ponad roku w stosunku do części pierwszej był dla mnie sporym ostudzeniem czytelniczego zapału pokazując, że albo ja począt... Recenzja książki Ukojenie

Ukojenie - Maggie Stiefvater

19.09.2013

Uwaga! Mogą pojawić się spoilery do poprzednich części. „Ukojenie” to trzeci i ostatni tom opowiadający o wilkach z Mercy Falls. Przed Samem i jego przyjaciółmi pojawia się widmo tragedii – ojciec Isabel postanowił zrobić wszystko, aby pozbyć się sfory i organizuje polowanie. Jednak nie będzie ono takie jak poprzednie, bo tym razem wezmą w nim udz... Recenzja książki Ukojenie

Połam mnie na kawałki wystarczająco małe, by zmieściły się we wnętrzu twej dłoni.

3.09.2012

"Tysiąc sposobów, by powiedzieć "żegnaj" Grace i Sam spotykają się w "Drżeniu”. W "Niepokoju” walczą o to, żeby być razem. W "Ukojeniu” ich życiu zagraża prawdziwe niebezpieczeństwo. Stawka staje się coraz wyższa. Zaczyna się polowanie na wilki... Następuje zamiana ról. W "Drżeniu" to Grace musiała walczyć, by Sam zachował swoje człowieczeństwo,... Recenzja książki Ukojenie

Ukojenie

31.07.2012

Po przeczytaniu "Drżenia" byłam zachwycona. Jednak "Niepokój" spodobał mi się niestety już trochę mniej. Niecierpliwie wyczekiwałam ostatniej części "Trylogii wilkołaki z Mercy Falls", a kiedy wyszło "Ukojenie" jak najszybciej wzięłam się za czytanie. Było cały czas ciekawie, ale nie emocjonująco. Seria jednak znalazła miejsce w moim czytelniczym s... Recenzja książki Ukojenie

Ukojenie.

10.07.2012

Ukojenie to trzeci, a zarazem ostatni tom serii Drżenie. To w tym tomie kończą się losy Sama, Grace, Cole'a oraz Isabel. To właśnie w tym tomie rozwiązuje się większość zagadek. Akcja książki zaczyna się siedem wtorków po zniknięciu Grace. Tylko trzy osoby wiedzą, dlaczego Grace zniknęła. Prawda jest taka, że choroba, która męczyła nastolatkę, był ... Recenzja książki Ukojenie

Historia dobiega końca

18.06.2012

Ukojenie to trzeci, a zarazem ostatni tom z trylogii o Wilkołakach z Mercy Falls, która wyszła spod klawiszy amerykańskiej pisarki –Maggie Stiefvater. W pierwszym tomie Drżeliśmy razem z Grace i Beckiem o ludzką postać Sama, który po przemianie miałby na zawsze pozostać już wilkiem. Wraz z drugim tomem pojawił się natomiast Niepokój i to nie tylko... Recenzja książki Ukojenie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl