Recenzje książki "Upiór w operze"

Dodaj swoją recenzję

Upiór w operze

21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gaston Leroux "Upiór w operze". Opera jest prześladowana przez kogoś lub coś, co ludzie nazywają upiorem z opery. Zajmuje on podziemia gmachu, a podziemia te to jeden wielki labirynt. Upiór ma wygląd przeraźliwy, chociaż głos wspaniały. Ci, którzy go widzieli, tracili nawet życie. Ci, którzy mieli więcej szczęścia, popadali w szaleństwo. Upi... {} Recenzja książki Upiór w operze

@emmeneea@emmeneea {}× 4

Upiór też człowiek

4.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Upiór Opery” Gastona Leroux. Klasyczna powieść gotycka, zainspirowana doświadczeniami z arcyciekawego życia jej autora (koniecznie przeczytajcie notę biograficzną). Oto Christine, młoda solistka, której talent ugrzązł, w dziwnych okolicznościach spotyka Anioła Muzyki, potrafiącego w krótkim czasie uczynić z dziewczyny artystkę światowej klasy. J... {} Recenzja książki Upiór Opery

Upiór Opery

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek „Upiór Opery istniał naprawdę…” Takie są początkowe linie edwardiańskiego hołdu Gastona Lerouxa dla Belle Epoque. Ciężka od tajemnic, romansów i intryg, słowa wprowadzają nas w świat tak fantastyczny jak jedna z mroźnych baśni Hansa Christiana Andersena. Klasyk od samego początku ma ogromną jakość, poczynając od pochówku nagrań fonog... {} Recenzja książki Upiór Opery

@Christina@Christina {}× 1

Upiór Opery

20.08.2014

W 2005 roku obejrzałam cudowny musical „Upiór w operze” na podstawie słynnego przedstawienia Andrew Lloyd Webber'a. Gdy dowiedziałam się, że istnieje książka musiałam i ją przeczytać, gdyż moim zdaniem to arcydzieło! (Nie sam film, tylko historia). Książkę znalazłam jakieś dwa lata później w biblioteczce babci, przeczytałam ją dopiero teraz, już po... {} Recenzja książki Upiór Opery

"Upiór z Opery istniał naprawdę..."

27.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą moją stycznością z Upiorem był spektakl teatralny w warszawskiej Romie. Przedstawienie dosłownie mnie zaczarowało. Tuż po wyjściu zaczęłam słuchać ścieżki dźwiękowej, a następnego dnia pobiegłam do biblioteki, by spytać o książkę, na którą czekać mi przyszło blisko trzy miesiące. Gdy wreszcie dotarła do mnie, otworzyłam ją z nabożną niemal... {} Recenzja książki Upiór w operze

@Salama@Salama {}× 2

Upiór w Operze

21.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno już nie pochłonęłam tak szybko czytanej przez siebie książki. Co prawda liczy sobie ona tylko 210 stron, ale nie mogłam się od niej oderwać. Oczywiście pragnęłam ją przeczytać przede wszystkim z powodu filmu zrealizowanego na podstawie musicalu Andrew Lloyda Webbera. Od początku zdawałam sobie sprawę, że zarówno musical jak i film nie są wie... {} Recenzja książki Upiór Opery

Upiór Opery

19.10.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oglądając film „Upiór w Operze” (z 2004) byłam po prostu zachwycona tą historią. Lubię musicale, a w tym muzyka mnie urzekła, jak również sam Upiór, który budził we mnie współczucie i wydawał się być przystojny mimo maski. Co ważniejsze jednak, jawił mi się jako wrażliwy artysta i postać dużo ciekawsza od adoratora Christine, którym był narwany mło... {} Recenzja książki Upiór Opery

@Lemma@Lemma {}

Upiór w operze

10.12.2009

Z oczekiwaniem większym niż zwykle zabierałam się za „Upiora w operze”, należącego do klasyki horroru. Książka jest dość trudno dostępna na polskim rynku, więc tym zachłanniej zabrałam się do tej lektury. I aby nie zanudzać, wzbudziła we mnie odczucia naprawdę różne od zaskoczenia infantylnością stylu do zachwytu nad dopracowaniem fabuł... {} Recenzja książki Upiór w operze

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe