Recenzje książki "W pierścieniu ognia"

Dodaj swoją recenzję

Igrzyska śmierci

9.09.2021

Życie Katniss i Peety już nigdy nie będzie takie jak przed igrzyskami. Pomijając fakt że ich status życiowy się zmienił. Mają piękne domy i znacznie więcej pieniędzy niż im potrzeba na przeżycie. Zmienia się też stosunek dawnych przyjaciół do Katniss. Oboje myśleli, że odzyskali swoje życia, ale niestety ciągle są zależni od władz Kapitolu i pre... Recenzja książki W pierścieniu ognia

Walka poza areną

31.01.2021

,,W pierścieniu ognia" jest drugim tomem Igrzysk śmierci autorstwa Suzanne Collins. Szczerze mówiąc sięgając po drugą część lekko obawiałam się tego co może mnie tam czekać. Jak się potem okazało, nastąpiła zdecydowana zmiana formy walki, która była jedną z pierwszych iskier zapalnych. Katniss i Peeta po głośnym zwycięstwie w głodowych igrzyskach... Recenzja książki W pierścieniu ognia

@werka751@werka751 × 1

Nadzieja umiera ostatnia

17.11.2017

Minął niemal rok, odkąd Katniss Everdeen i Peeta Mellark wrócili do Dwunastego Dystryktu, jako zwycięzcy ostatnich Głodowych Igrzysk. Dzięki odwadze, a może aktowi desperacji, Katniss udało się utrzymać przy życiu siebie oraz chłopca, który niegdyś ofiarował jej chleb. Jednak prezydent Snow nie zamierza ignorować takiego przejawu buntu, bowiem wyci... Recenzja książki W pierścieniu ognia

W pierścieniu ognia - Suzanne Collins

6.11.2014

Uwaga! Mogą pojawić się spoilery do poprzedniej części. Od tej serii ciężko się uwolnić. Powieść „W pierścieniu ognia” w niczym nie ustępuje swojej poprzedniczce. O ile przy zagłębianiu się w tamtą brały mnie we władanie wielkie emocje, podczas czytania tej aż przechodziły mnie ciarki. Autorka ma jeszcze wiele asów w rękawie i wyciąga je jeden za ... Recenzja książki W pierścieniu ognia

W pierścieniu ognia

19.12.2013

Ani autorki ani tej serii nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Znajduje się wśród najpopularniejszych i najbardziej poczytnych współczesnych książek razem z Harrym Potterem czy Zmierzchem. Pierwszą część czytałam prawie rok temu i tak naprawdę to film zobligował mnie do lektury tego tomu, ponieważ bardzo bardzo chciałam obejrzeć go w kinie, a u mn... Recenzja książki W pierścieniu ognia

"Wracam na arenę."

30.09.2013

"Nie nazwałbym słabością do tego, co piękne. Może z wyjątkiem zamiłowania do ciebie." O ile pierwsza część serii nie wywołała u mnie jakiegoś większego zachwytu (owszem, podobała mi się, ale nie było to jakieś wielkie WOW), to drugą część szczerze pokochałam. W Pierścieniu Ognia możemy poznać dalsze losy naszej ukochanej Katniss. Z racji, że w po... Recenzja książki W pierścieniu ognia

W pierścieniu ognia

15.09.2013

„W pewnym momencie trzeba przestać uciekać, odwrócić się i stawić czoło tym, którzy pragną twojej śmierci. Najtrudniej jest znaleźć w sobie odwagę.” "W pierścieniu ognia" to drugi tom trylogii amerykańskiej pisarki Suzanne Collins wydany w 2009 r. Autorka poza pisaniem książek zajmuje się również pisaniem scenariuszy do filmów animowanych. Zasłyn... Recenzja książki W pierścieniu ognia

Czy z iskry wybuchnie pożar?

16.08.2013

Jak pewnie większość z Was słyszała wielkimi krokami zbliża się premiera ekranizacji „W pierścieniu ognia”, tak więc jak można się tego spodziewać, Kinga obejrzała zwiastun, narobiła sobie ochoty na powtórne przeczytanie książki, i tak oto przybywa teraz z recenzją... „Katniss Everdeen, dziewczyna, która igra z ogniem, wznieciła iskrę, a ta, nie ... Recenzja książki W pierścieniu ognia

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl