Recenzje książki "W pierścieniu ognia"

Dodaj swoją recenzję

W pierścieniu ognia

21.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zwlekałam z wzięciem się za kolejną część „Igrzysk Śmierci”. Wiedziałam, że jak zacznę ją czytać to nie będę mogła się powstrzymać i będę musiała wziąć się za następny tom i skończę moją przygodę z tą trylogią. Chciałam jak najdłużej rozkoszować się przygodami Katniss. No, ale cóż książka wciąga niemiłosiernie. Gdy zaczęłam czytać nie nadąża... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@marta2710 @marta2710

"W pierścieniu ognia"

14.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katniss i Peeta wrócili do domu po traumatycznych zdarzeniach na arenie, jednak nie mogą długo cieszyć się spokojem., muszą wziąć udział w obowiązkowym Tournee Zwycięzców, które wiele zmieni w życiu każdego z dystryktów, a kolejne Igrzyska wprawią w osłupienie i zaprą dech w piersiach (jednak nie w pozytywnym znaczeniu). Pierwszy tom trylogii poko... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@surgeon @surgeon

W pierścieniu ognia

7.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głodowe Igrzyska już za nami. Jak co roku przypłaciły je życiem niewinne dzieci. Jak co roku, ktoś wygrał. A mimo to, nic nie jest tak jak dawniej... Bo choć Kapitol stara się wszystko kontrolować, trudno przewidzieć, jak zachowa się zawodnik na arenie. Czasem niepożądane zachowania można po prostu wykasować z taśmy, czasem jednak udaje mu się zrob... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@alison2 @alison2

Wystarczy iskra by wybuchł pożar

27.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Decyzje. Tak niewiele trzeba by zmienić historię, by decydować, nawet nieświadomie, o losie własnym jak i innych. Pojedynczy gest, słowo, spojrzenie. Tylko tyle wystarczy by poruszyć machinę, której nie można już zatrzymać. Tylko tyle trzeba by zmienić świat. „Katniss Everdeen, dziewczyna, która igra z ogniem, wznieciła iskrę, a ta, nie ugaszona... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@Fonin @Fonin

W pierścieniu ognia

5.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Druga część znanych chyba każdemu „Igrzysk Śmierci”, wypełniona akcją, okrucieństwem Kapitolu i nowymi problemami, które piętrzą się przez główną bohaterką… Suzanne Collins zasłynęła jako autorka cyklu o podziemnym świecie i Gregorze, ale Polacy mieli okazję przeczytać dopiero następną powieść pisarki, „Igrzyska śmierci”, które o... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@misha @misha

"W pierścieniu ognia" Suzanne Collins

23.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"W pierścieniu ognia" są kontynuacją bestsellerowych "Igrzysk Śmierci". Teraz powinnam dać link do recenzji pierwszej części trylogii, jednak była to moja jedna z pierwszych recenzji, więc nie będę się ośmieszać i po prostu ominę ten etap... Koszmar już się skończył. 74 Igrzyska Głodowe zostały zakończone,a po raz pierwszy w historii wygrały dwie o... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@miiincik @miiincik

Powrót na arenę

8.09.2012

Genialne pierwsze części stawiają autorowi poprzeczkę niezwykle wysoko. Trudno jest przebić coś, co wydaje się wręcz nie do przebicia. Znam jedynie paru pisarzy, którym się to udało, niestety Suzanne Collins nie należy do tego grona. To że Igrzyska Śmierci się zakończyły nie oznacza, że główni bohaterowie mogą odetchnąć z ulgą i wrócić do domu. Z ... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@versatile @versatile

W pierścieniu ognia

31.08.2012

"Ja poluję, on piecze, Haymitch pije. Każde z nas na swój sposób zabija czas i stara się uciec od wspomnień związanych z Głodowymi Igrzyskami." 74. Głodowe Igrzyska w Panem dobiegły końca. Mamy zwycięzcę, a nawet dwoje. Katniss i Peeta przechytrzyli Kapitol i wymusili uznanie podwójnego zwycięstwa. Nie mają jednak powodów do radości. Rozpoczyna si... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

@Zaczytany_T @Zaczytany_T
{}