Recenzje książki "Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan"

Dodaj swoją recenzję

Wakacji czar...

31.07.2021

Bardzo lubię takie wspominki.. Pamiętam czasy PRL-u, wiem jak trudno było zwykłemu pracownikowi wyruszyć na takie piękne wakacje..., nie każdego było stać na wypady do słynnych kurortów. Lecz pracownicy zakładów mogli udać się na wczasy z funduszu zakładowego, też było super, lub tak nam się wydawało. Pani Krystyna Gucewicz zabiera nas teraz na ws... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@maciejek7@maciejek7 × 5

Ciekawy, jak się bawiła elita PRL-u? Smakowity kąsek ...

19.07.2021

Wyruszamy na przygodę życia. Ale, aby było pięknie i nostalgicznie cofniemy się troszeczkę do odległych nam czasów, czasów, które nie wszyscy znają z osobistych przeżyć, niektórzy tylko z powtarzanych licznych opowieści. Przed nami czasy PRL-u. I wakacje znanych i lubianych. Wielkich gwiazd, o których często wspominamy z sentymentem, z łezką w oku... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

Wakacje gwiazd w PRL

19.07.2021

“Wakacje gwiazd PRL. Cały ten szpan” to zbiór anegdot związanych z celebrytami lato 50. i 60., a wraz z tym historię ich wyjazdów do polskich ośrodków wakacyjnych. Kiedy sięgałam po “Wakacje gwiazd w PRL” to myślałam, że dostanę zbiór wesołych i pikantnych historii z życia gwiazd w czasach Polski Ludowej. Niestety pod tym względem czuje trochę... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

Chałupy welcome to

8.07.2021

Chałupy welcome to Bahama mama luz Afryka dzika dawno odkryta Chałupy welcome to! Chałupy welcome to sun of Yamaica blue Polish Barbados i Galapagos Chałupy welcome to! (Zbigniew Wodecki, “Chałupy welcome to”) Jak wakacje, to i wakacyjna lektura czyli „Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan” Krystyny Gucewicz. Książka ta to przede wszystkim... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

@justyna_@justyna_ × 2

„Się żyło, się bawiło. Się chciało, się śmiało”.

5.07.2021

Czuję lekkie rozczarowanie… „Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan” zauroczyły mnie swoim wydaniem. Reportaż pełen zdjęć, dobry papier, wygodna czcionka. Masa anegdot, żarcików i wspomnień. Zapewne jest to fantastyczna podróż w czasie dla tych, którzy wychowali się i dorastali właśnie w tamtych czasach. Dla mnie – dziewczyny, która PRL zna jedyn... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

jak przegląd slajdów z dawnych lat...

4.07.2021

Dobra pozycja na lato, gdy musimy co chwilę odrywać oczy od tekstu, by spojrzeć, gdzie są i co nowego wymyślili nasi podopieczni. Książka przypomina bowiem przegląd slajdów z dawnych wakacji. Z tekstu przebija ponad standardowa życzliwość oraz sentyment – i dla artystów, przecież nie bez wad, i dla czasów (również jest się do czego przyczepić…)... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

wakacje gwiazd w PRL

30.06.2021

Krystyna Gucewicz "Wakacje gwiazd w PRL" Cały ten szpan, Kiedy tylko zaczęłam czytać tę książkę, u uszach zabrzmiała mi cała playlista przeróżnych związanych z wakacjami piosenek, które powstawały na przestrzeni lat. Nie spodziewałam się, że mamy ich aż tak dużo. "Jedziemy autostopem" w wykonaniu Karin Stanek, "Chałupy welcome to" Zbigniewa Wod... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

Jest co wspominać. Kto tego nie przeżył, nie zrozumie.

28.06.2021

Gdy zobaczyłam tytuł tej książki, jej okładkę, od razu wiedziałam, że muszę ją mieć. Mam ogromny sentyment do czasów PRL-u. Nie, żebym za nim płakała i tęskniła. Nic z tych rzeczy. Lata 80 (bo tylko te pamiętam) kojarzą mi się z beztroską, zabawą, domem rodzinnym, wakacjami u babci na wsi czy wczasami z zakładu pracy mamy lub taty nad morzem, kolo... Recenzja książki Wakacje gwiazd w PRL. Cały ten szpan

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl