Recenzje książki "Wino z Malwiną"

Dodaj swoją recenzję

Nie oceniaj wina,zanim nie spróbujesz

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Majka po burzliwym okresie w swoim życiu powoli wychodzi na prostą. Prowadzi pensjonat "Uroczysko" w którym mieszkają również Jej przyjaciele oraz córka Mania. Dzięki mieszkańcom Malowniczego czuje się akceptowana i to daje Jej jeszcze większą radość że może mieszkać w tak cudownym miejscu,tym bardziej że w Mai budzi się uczucie miłości,którym dar... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

Wino z Malwiną

15.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magdalena Kordel po raz kolejny zaprasza nas do Malowniczego, urokliwego miasteczka położonego gdzieś w Sudetach. Tym razem odwiedzamy Majkę, która zdążyła już zaaklimatyzować się w miasteczku. Jej pensjonat Uroczysko prosperuje znakomicie, a rodzimi mieszkańcy zaakceptowali ją jak swoją. Akcja utworu rozpoczyna się w chwili gdy kobieta wyrusza n... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

@Katee@Katee {}

Malownicze - odsłona czwarta

7.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kochani najnowszą powieścią Magdaleny Kordel jestem zachwycona i to po same uszy. Zaczytałam się, nazachwycałam, nawzruszałam co nie miara. Przy lekturze oczywiście nie zabrakło uśmiechu i dobrego humoru. Jednym słowem - wspaniała powieść, którą nie można ominąć. I tutaj jestem pełna podziwu dla Autorki, która wydała już czwartą ksiażkę o tym sa... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

Powró do Malowniczego

4.10.2012

Małe miasteczka rzucają urok, szczególnie na ludzi z dużych miast, nawet gdy wcale nie należą one do metropolii. Czar spokoju, braku pośpiechu na jednych działa krócej, na innych dłużej, a są i tacy, którzy pozostają pod jego wpływem na zawsze. Co może urzekać poza oczywiście "wolniejszym" tempem życia? Przede wszystkim ludzie, ich gościnność, pomo... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

@Kasia9@Kasia9 {}× 1

Bardzo życiowa powieść.

12.09.2012

@Link z Malwiną to kontynuacja sudeckiego cyklu książkowych balsamów na duszę autorstwa Magdaleny Kordel. Główna bohaterka Majka, w poprzednich tomach cyklu została porzucona przez męża (wg. mnie powinna Bogu dziękować, że ją zostawił), jest też mamą nastoletniej (niegłupiej, jak to się niektórym nastolatkom zdarza) Marysi i właścicielką kilku futr... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

Reading is fun- , Magdalena Kordel ,Wino z Malwiną”

23.08.2012

Majka prowadzi uroczy hotel w małej miejscowości Uroczysko w której, mieszka wraz ze swoją nastoletnią córką Manią. Miasteczkiem wstrząsa sensacyjna i zarazem przerażająca wiadomość: do miejscowości przyjechała Niemka, która chce odzyskać swoje dawno utracone dobra. Jednak cała ta historia jest wielką bzdurą, mającą w sobie ziarenko prawdy. Kobi... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

I znowu w Malowniczym

9.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na kolejną powieść Magdaleny Kordel czekałam z wielką niecierpliwością. Czuję się emocjonalnie związana z mieszkańcami Malowniczego, po lekturze poprzednich powieści Autorki. Darzę wielką sympatią niezwykle klimatyczne miejsce zainspirowane polskimi górami i niezwykłych ludzi, którzy tam mieszkają. A główna bohaterka Maja, jest jedną z moich ulubio... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

Bez bajkowego zakończenia…a gdzie tam :)

25.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wino z Malwiną” Magdalena Kordel wyd. SOL rok: 2012 str. 352 Ocena: 4/6 Wino z Malwiną to kolejna, z cyklu o Uroczysku, powieść Magdaleny Kordel. Dotychczas miałam przyjemność przeczytać jedynie część pierwszą serii, w której to życie głównej bohaterki – Majki, z dnia na dzień stanęło na głowie. Na szczęście okazało się, że wszystkie drogi prowad... {} Recenzja książki Wino z Malwiną

@Sil@Sil {}× 1
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe