Recenzje książki "Zgliszcza"

Dodaj swoją recenzję

Umierająca przyroda i walka człowieka o życie

17.07.2022

Powszechnie wiadomo, że świat walczy z globalnym ociepleniem klimatu. Średnia roczna temperatura na świecie znacząco wzrosła. Większość dowodów wskazuje, że wynika to ze wzrostu emisji gazów cieplarnianych spowodowanych działalnością człowieka. Świadczą o tym rosnące stężenia gazów cieplarnianych w atmosferze, dodatnie wymuszanie radiacyjne. Jest ... Recenzja książki Zgliszcza

Świat, który przeraża ...

11.07.2022

Przyznam szczerze, że ta powieść zaciekawiła mnie swoją okładką oraz opisem z tyłu. Trudny temat jaki autorka tutaj porusza interesuje i ciekawi już po samym opisie, więc nie było innej opcji jak sprawdzić dokładniej o czym tak autorka mówi. Połączenie powieści obyczajowej z thrillerem nie zawsze wychodzi na dobre. A jak wyszło to tu? Człowiek z... Recenzja książki Zgliszcza

Przygnębiająca wizja przyszłości

23.05.2022

"Zgliszcza" Klaudii Muniak to przykład ekothrillera bazującego na wizji tego, co może spotkać ludzkość wskutek zbytniego i bezrefleksyjnego eksploatowania planety. Niepokojący i przygnębiający obraz życia na Ziemi, która jest już kompletnie zniszczona przez lekkomyślne działanie człowieka. Jak wygląda świat przedstawiony w "Zgliszczach"? 😱 są ty... Recenzja książki Zgliszcza

Zgliszcza

4.05.2022

"Snuto prognozy, ostrzegano, ale nikt nie potrafił sobie uzmysłowić, co nas czeka, jeśli nie zaczniemy realnie dbać o Ziemię. Nie zrobiliśmy tego, zaślepieni ignorancją i krótkowzrocznością. Wystarczyło zaledwie kilka dekad, aby świat, który teraz znamy jedynie z filmów i starych fotografii, zmienił się nie do poznania, aby stał się tylko zgliszcz... Recenzja książki Zgliszcza

"Zgliszcza"

3.05.2022

Nie miałam jeszcze przyjemności czytać poprzednich książek autorki, a wiele dobrego o nich słyszałam. Więc jak tylko zobaczyłam propozycję od wydawnictwa do zrecenzowania najnowszej książki, to nawet się nie zastanawiałam i wzięłam ją w ciemno. Czy było warto?🤔 . Klimat zmienia się z każdym rokiem. Sami widzicie, że pory roku różnią się od tych, k... Recenzja książki Zgliszcza

Zgliszcza

2.05.2022

"Zapracowaliśmy sobie na to wszystko, sami zgotowaliśmy sobie ten los. Jesteśmy własnymi katami i ofiarami jednocześnie." Ziemia jest na skraju zagłady. Obumarła roślinność, atmosfera jest tak zanieczyszczona, że nie można swobodnie oddychać, a promieniowanie słoneczne wykracza ponad normę. Życie skupia się głównie w zamkniętych pomieszczeniach. ... Recenzja książki Zgliszcza

Spojrzenie w przyszłość

30.04.2022

W jednej z opublikowanych już recenzji zobaczyłam stwierdzenie, że „Zgliszcza” to książka ku przestrodze, a nie dla rozrywki. Niestety muszę się z tym zgodzić. Co rusz przeskakujemy od sytuacji pełnych napięcia do rozmyślań o aktualnym stanie planety. W pewnej chwili czułam się, jakby ktoś wziął podręcznik i próbował go przerobić na thriller, z cz... Recenzja książki Zgliszcza

Zgliszcza ludzkości

30.04.2022

Zgliszcza - Klaudia Muniak Nina samotnie wychowuje syna. Po śmierci Bartka jest jej jeszcze ciężej żyć w świecie, który rozpada się na oczach ludzkości. Poziom tlenu spada zbyt szybko. Ludzie na ulicach przemieszczają się w maskach i okularach. Nie da się oddychać. W każdej placówce państwowej, sklepie a nawet w domach każdy ma oczyszcza z powie... Recenzja książki Zgliszcza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl