Recenzje książki "Zielona Mila"

Dodaj swoją recenzję

Dobroduszny olbrzym w celi śmierci

6.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zielona Mila" to znany chyba wszystkim tytuł, jeśli nie książki, to filmu. Ja osobiście nie czytałam książki przed obejrzeniem filmu, jakoś tak się złożyło, że dopiero po obejrzeniu filmu sięgnęłam po tę pozycję. Było to już dość dawno, więc teraz postanowiłam między nowości książkowe wplatać starsze tytuły, i te już kiedyś przeczytane, i te na k... {} Recenzja książki Zielona Mila

@maciejek7@maciejek7 {}× 7

⭐RECENZJA⭐

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cześć, cześć 🖐🏻 Jak to u Was jest 🤔 Najpierw czytacie daną powieść, a potem oglądacie film na jej podstawie, czy jednak wolicie pooglądać film, a potem przeczytać lekturę? A kto z Was oglądał adaptację filmową książki Stephena Kinga "Zielona mila"? Jeśli chodzi o mnie, to bywa różnie. Czasem czytam książkę, a potem oglądam film, ale przeważnie ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@szpaczek444@szpaczek444 {}× 1

to książka, którą powinien obowiązkowo przeczytać każdy, kto ceni sobie dobre tytuły

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy są tu osoby, które ani raz nie słyszały o Zielonej Mili, Stephena Kinga? Osobiście szczerze w to wątpię, ale może ktoś z Was mnie zaskoczy? Sama nie miałam wcześniej okazji jej przeczytać, bo ciągle wpadały mi w ręce inne tytuły, którym poświęcałam uwagę. Za to znałam ekranizację, którą oglądałam kilka, może nawet kilkanaście razy i która zdec... {} Recenzja książki Zielona Mila

Zielona Mila

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zielona Mila to książka, którą nie czyta się z łatwością, wymaga pewnego przemyślenia. Historie przedstawia Paul Edgecombe, który był strażnikiem więziennym w 1932r. Z pewnością mogę powiedzieć, że jest to opowieść niezwykła i bardzo ciekawa. Pewnego dnia do celi trafia ciemnoskóry mężczyzna. Jest oskarżony o zabicie dwóch małych dziewczynek. D... {} Recenzja książki Zielona Mila

@gaba3@gaba3 {}

Zielona mila

25.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem zdeklarowaną fanką Stephena Kinga ale lubię co jakiś czas posłuchać jego opowieści. Zazwyczaj wybieram wersję audio i przez wiele dni zagłębiam się w niesamowite historie wykreowane przez Mistrza. "Zielonej Mili" słuchałam w interpretacji Zbigniewa Zapasiewicza i było to niesamowite przeżycie. Dochodzę do wniosku że osoba lektora nawet ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@nika.mail@nika.mail {}× 1

Pod ciężarem niesprawiedliwości

7.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nazywam się John Coffey, proszę pana. Tak jak kawa, tylko pisze się inaczej.” Kara śmierci w Stanach Zjednoczonych jest zjawiskiem powszechnym. Nikogo już nie dziwi. Jej wykonywanie nie należy do przyjemnych obowiązków strażników więziennych. Podobnie sam widok egzekucji. Zostaje w pamięci. Sytuacja ta komplikuje się jednak w momencie rodzą... {} Recenzja książki Zielona Mila

CZARNY ANIOŁ NA PIEKIELNEJ ŚCIEŻCE

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 1932, do więzienia przebywa czarnoskóry, potężny mężczyzna, którego skazano na śmierć na krzesło elektryczne za gwałt i brutalne morderstwo dwóch dziewczynek, sióstr bliźniaczek. Okazuje się, że więzień, nie tylko nie przysparza pilnującym strażnikom kłopotów, ale także ma uzdrowicielską moc. Pewnego dnia kierownik strażników wpada na szalony ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@anetakul92@anetakul92 {}× 6

Pan Dzwoneczek i czarnoskóry olbrzym

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czas leczy wszystkie rany, czy tego chcemy, czy nie. Czas oddala od nas to wszystko, a na samym końcu czeka nas wyłącznie mrok. Czasami odnajdujemy w nim innych, a czasami znów ich tam gubimy." Pomimo, że przeczytałam już kilkanaście książek Stephena Kinga, nie czuję się ekspertem od jego twórczości. Ten człowiek nie przestanie mnie chyba za... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 6
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe