Recenzje książki "Zimowy monarcha"

Dodaj swoją recenzję

Zimowy monarcha - Bernard Cornwell

24.05.2014

Posiadam niewyjaśniony sentyment do legend arturiańskich – zaczytuję się we wszystkim, co ma z nimi mniejszy lub większy związek. Nie ukrywam, że sięgnęłam po 'Zimowego monarchę' ze względu na przepiękną okładkę i znajdującą się na niej wzmiankę o królu Arturze. Powieść ta, chociaż oparta na znanych i wielokrotnie wykorzystywanych motywach, wyróżni... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

"Zimowy monarcha"

7.01.2014

Jeśli lubicie legendy arturiańskie ta książka jest dla Was! Jeśli ich nie lubicie to tym bardziej jest ona dla Was! Jednak jeśli już spotkaliście się z opowieściami o królu Arturze, jeśli myślicie, że znacie ten świat, to ... jesteście w błędzie :) Zapomnijcie o jakichkolwiek wyobrażeniach na temat Artura i jego historii; zapomnijcie o rycerskich r... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

Zimowy monarcha

3.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści historyczne to ta część literatury, w której, zaraz po fantastyce, czuję się najlepiej. Stare legendy, gdzie rzeczywistość miesza się z fikcją, wielcy bohaterowie, krwawe bitwy i pełna niebezpieczeństw przygoda to dla mnie gwarancja doskonałej rozrywki. Dlatego, gdy usłyszałam o Bernardzie Cornwellu, wiedziałam, że jak najszybciej muszę zd... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

Król Artur w autentycznym wydaniu

4.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bernarda Cornwella chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Dodam tylko, że jest to jeden z najlepszych pisarzy na całym świecie, który w swoich książkach łączy historyczne fakty z literacką fikcją tak, aby powstała spójna i interesująca całość. Zimowy monarcha to pierwszy tom słynnej Trylogii Arturiańskiej, w której autor przybliża nam prawdziwe losy... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

@tala86@tala86 {}

Zimowy monarcha

30.06.2012

„Zimowy monarcha” to pierwszy z tom z cyklu trzech książek o Królu Arturze i jego przygodach. Bernard Cornwell to jeden z wybitnych pisarzy, dzięki któremu polubiłam książki o tematyce historycznej. Akcja powieści toczy się na przełomie V i VI wieku naszej ery w Brytanii. Na wyspie nadal trwają zaciekłe walki. Brytania walczy między sobą co dodatk... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

Cudowna opowieść historyczna w 3D.

5.01.2012

Król Artur- mit, legenda, piękna baśń, władca idealny...wydawać by się mogło, że powiedziano o nim już wszystko, na wszystkie możliwe sposoby-książki, legendy, obrazy, drzeworyty, filmy... Jednak, Bernard Cornwell zrobił to zupełnie inaczej. Swoją opowieść przedstawił, jako piękną baśń, a jednocześnie fascynującą opowieść. Nic dziwnego, że trylogi... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

Król Artur odarty z legendy

22.10.2011

Powiecie - Trylogia Arturiańska , phi - kolejna opowiastka o niezwyciężonym królu Arturze i jego wiernych rycerzach. I tu się mylicie moi drodzy! Komu robi się słabo na samo hasło Artur czy Excalibur zdecydowanie powinien po te książkę sięgnąć. To nie przesłodzona opowiastka, to historia o ludziach żyjących w realiach V wieku. Historia ze wszech mi... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

@funcia@funcia {}

Wyspa mgłami otoczona

4.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Otoczona mgłami wiecznie zielona wyspa chroniona była przez długie lata przez bogów. Pełna gęstych zarośli, pastwisk, na których wypasano owce i rzek, meandrujących swoimi korytami tak, by trafić do morza wydawała się żyzną krainą, gdzie życie powinno było płynąć spokojnie dostosowując się do rytmu pór roku i świętych obrzędów, prowadzonych przez d... {} Recenzja książki Zimowy monarcha

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl