Recenzje książki "Zwiastun burzy"

Dodaj swoją recenzję

Batalistyczna

7.03.2019

"- Nienawidzę chrześcijan - rzekłem na powitanie. - Chętnie wrzuciłbym cię w morskie głębiny w ofierze dla Njorda." Drugi tom batalistycznej serii o Wikingach można podsumować właśnie tym cytatem. Fani gatunku mogą zacierać dłonie, bo tutaj na pierwszy plan wyjdą tytułowe wojny. Uhtred nie jest już młodzieńcem marzącym o walce w murze tarcz.... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

Zwiastun burzy

3.07.2012

Bernard Cornwell to jeden z pisarzy, który zafascynował mnie powieściami historycznymi. „Zwiastun burzy” to drugi tom z cyklu Wojny wikingów. Cały cykl poświęcony jest historii Brytanii. W skład tego cyklu wchodzi pięć powieści: „Ostanie królestwo”, „Zwiastun burzy”, „Panowie północy” ,Pieśń miecza” i „Płonące ziemie”. Akcja drugiego tomu rozpoczy... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@pynia04 @pynia04

Świetna, poelcam.

6.05.2012

Zwiastun burzy to II tom świetnego cyklu o Wikingach. I tom Ostatnie królestwo, recenzowałam tutaj. Akcja zaczyna się w tym samym momencie, w którym zakończył się poprzedni tom. Ponownie przenosimy się wraz z głównymi bohaterami do IX wieku, do czasów owianych mrokiem i pełnych okrutnych zdarzeń oraz rozlewu krwi. Po zwycięskiej bitwie, główny boha... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

AN
@anetapzn

W gnieździe os – recenzja książki „Zwiastun burzy” Bernarda Cornwella

20.02.2012

Kiedy czytałam „Ostatnie królestwo” Cornwella, wydawało mi się, że napisanie czegoś lepszego jest niemożliwe. Do drugiego tomu cyklu „Wojny Wikingów” pod tytułem „Zwiastun burzy” podeszłam jednocześnie z dużą rezerwą, ale i z ogromnymi oczekiwaniami. „Zwiastun burzy” szybko jednak udowodnił mi, że pierwszy tom nie był dziełem przypadku, zaś sam „Zw... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@zuzankawes @zuzankawes

Zabrał mnie w ciekawą podróż razem z bohaterami swojej książki.

15.11.2011

„Chaos daje tyle radości. Gdyby upchnąć za zamkniętymi drzwiami całe zło świata i powiedzieć ludziom, żeby nigdy, przenigdy ich nie otwierali, natychmiast znalazłby się ktoś, kto by je uchylił, albowiem w akcie zniszczenia, można odnaleźć najczystszą formę szczęścia.” Kolejny raz wybrałam się na historyczną wycieczkę razem z Bernardem Co... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@candylove27 @candylove27

Pasjonującej opowieści ciąg dalszy

2.10.2011

Czy można powiedzieć, że jestem wielbicielką Cornwella? Sama nie wiem. Wiem natomiast, że bardzo lubię jego książki. Obawiam się również, że zarówno przy tej książce jak i przy kolejnych tytułami Cornwella trudno będzie o obiektywną ocenę z mojej strony. Dlaczego? Otóż każda jedna powieść tego autora to dla mnie cudowna przygoda. Cornwell jak nikt ... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@funcia @funcia

Bernard Cornwell "Zwiastun Burzy"

25.07.2011

Bernard Cornwell to znany autor powieści historycznych. Sławę przyniosły mu "Trylogia Arturiańska" i cykl o przygodach Richarda Sharpe'a. Świetnie łączy fakty poparte rzetelnymi studiami i literacką fikcję. Królowa Elżbieta odznaczyła go nawet Orderem Imperium Brytyjskiego w dowód uznania dla jego twórczości. Pierwszą książką Bernarda Cornwella ja... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@Przepowiednia @Przepowiednia

Bernard Cornwell "Zwiastun Burzy"

25.07.2011

Bernard Cornwell to znany autor powieści historycznych. Sławę przyniosły mu "Trylogia Arturiańska" i cykl o przygodach Richarda Sharpe'a. Świetnie łączy fakty poparte rzetelnymi studiami i literacką fikcję. Królowa Elżbieta odznaczyła go nawet Orderem Imperium Brytyjskiego w dowód uznania dla jego twórczości. Pierwszą książką Bernarda Cornwella ja... {} Recenzja książki Zwiastun burzy

@Przepowiednia @Przepowiednia
{}