Avatar @lucecita

@lucecita

1 obserwujących.
Kanapowicz od 10 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od 10 lat.

Recenzje książek

128 recenzji

"Dance, sing, love. Miłosny układ"

7.08.2017

„Dance, sing, love. Miłosny układ” to debiut pisarski polskiej autorki, Sandry Sotomskiej, kryjącej się pod pseudonimem Layla Wheldon. Historia początkowo była publikowana na popularnym portalu wattpad.com i tam została doceniona przez masę czytelników, przez jakiś czas zajmując pierwsze miejsce w kategorii romans. Próbowałam kiedyś zapoznać się z ... {} Recenzja książki Dance, sing, love. Miłosny układ

"To, co nas dzieli"

21.07.2017

Eve Hayes i Lily Brennan były najlepszymi przyjaciółkami i zawsze mogły na siebie liczyć, mimo iż były swoimi kompletnymi przeciwieństwami i miały odmienne spojrzenie na życie. Lily zamierzała studiować medycynę w tej samej szkole, co jej chłopak, Declan, mimo iż miała szansę dostać się do znacznie lepszej, a Eve chciała zostać projektantką mody, j... {} Recenzja książki To, co nas dzieli

"Eleanor Oliphant ma się całkiem dobrze"

19.06.2017

Eleanor Oliphant nie ma się dobrze. Dobiega trzydziestki, nie ma żadnej rodziny i przyjaciół i od dziewięciu lat pracuje w tym samym biurze, w dziale księgowości, działając według stałego harmonogramu i starając się unikać wszelkich kontaktów z innymi. Mimo niskich zarobków i słabej perspektywy rozwoju, nie narzeka, sumiennie wykonując swoją pracę ... {} Recenzja książki Eleanor Oliphant ma się całkiem dobrze

"Manwhore +1"

26.02.2017

Rachel Livingston, ambitna i pracowita dziennikarka „Edge” nie sądziła, że przyjmując propozycję napisania demaskatorskiego artykułu o bezwzględnym i zabójczo przystojnym biznesmanie, Malcolmie Saintcie i próbując obnażyć jego mroczne sekrety, sama odkryje swoje najskrytsze pragnienia i straci głowę dla słynnego playboya, komplikując nie tylko jego... {} Recenzja książki Manwhore +1

"Gdzieś tam, w szczęśliwym miejscu"

12.09.2016

34-letnia Maisie Bean jest samotną matką, która wychowuje dwójkę dzieci i pracuje na dwa etaty, by związać koniec z końcem. Kobieta nigdy nie miała łatwego życia, nawet gdy po latach małżeństwa pełnego przemocy i upokorzeń udało jej się wreszcie uwolnić od znęcającego się nad nią męża, który niespodziewanie zniknął z jej życia. Początkowe szczęście... {} Recenzja książki Gdzieś tam, w szczęśliwym miejscu

"Przepisy na miłość i zbrodnię"

21.07.2016

Tannie Maria jest kobietą po pięćdziesiątce i ma za sobą wiele bolesnych doświadczeń, które sprawiły, że przestała wierzyć w miłość. Mieszka samotnie w spokojnym i urokliwym Karru, a jej szczególną pasją jest gotowanie i jedzenie, które według niej stanowi remedium na wszelkie troski i często pomaga jej przejść przez trudne chwile. Wraz ze swoją pr... {} Recenzja książki Przepisy na miłość i zbrodnię

"Calder. Narodziny odwagi"

12.07.2016

Calder i Eden są członkami tej samej wspólnoty, jednak ich życia diametralnie się różnią. Chłopak jest robotnikiem i wraz z rodziną żyje w prymitywnych warunkach. Dziewczyna jest przyszłą żoną przywódcy ich społeczności, Hectora i według jego przepowiedni ma ich wkrótce poprowadzić do Elizjum; raju dostępnym tylko dla wybrańców. Eden ze strachem my... {} Recenzja książki Calder. Narodziny odwagi

"Jedwabna opowieść"

11.07.2016

24-letnia Inara po śmierci ciotki dostaje w spadku podupadającą posiadłość, w której jako dziecko spędzała każde lato. Kobieta ma niedługo rozpocząć obiecującą pracę, jednak niespodziewany powrót na wyspę sprawia, że postanawia pójść za głosem serca i otworzyć hotel butikowy, pomimo niezadowolenia jej ojca, który inaczej wyobrażał sobie przyszłość ... {} Recenzja książki Jedwabna opowieść

"Nie pozwól mi odejść. Ella i Micha"

6.07.2016

Ella i Micha są najlepszymi przyjaciółmi, jednak gdy pewnej nocy chłopak ratuje ją przed popełnieniem największego błędu swojego życia, Ella niespodziewanie wyjeżdża z miasta, by rozpocząć studia w Vegas i zrywa z nim wszelkie kontakty. Zdesperowany Micha robi wszystko, by odnaleźć jedyną dziewczynę, na której mu zależy, nie wiedząc, że jego przyja... {} Recenzja książki Nie pozwól mi odejść. Ella i Micha

"Zapach lawendy"

22.06.2016

Ella jest młodą wdową, która kilka lat temu straciła męża i teraz samotnie wychowuje sześcioletniego syna. Razem z nim zamieszkuje starą rezydencję, która stanowi jednocześnie jej miejsce pracy. Do domu niespodziewanie przyjeżdża pasierb właścicielki, który dawno temu wyjechał do Australii. Ella nie szuka miłości, podobnie jak przystojny Sebastien,... {} Recenzja książki Zapach lawendy

"Teraz albo nigdy"

8.06.2016

17-letnia Macy jest spokojną i poukładaną dziewczyną, która za wszelką cenę pragnie być doskonała. Po tragicznej śmierci ojca, której była świadkiem zamknęła się w sobie i podobnie jak jej matka rzuciła się w wir obowiązków i pracy, by uciec od bólu i żałoby. W świecie dziewczyny nie ma miejsca na nieprzewidziane sytuacje, ale gdy zaczynają się wak... {} Recenzja książki Teraz albo nigdy

"Niebezpieczne kłamstwa"

19.05.2016

17-letnia Estella Goodwinn znalazła się w niewłaściwym miejscu, o niewłaściwym czasie. Gdy pewnego wieczoru trafia na miejsce zbrodni, zmuszona jest zeznawać przeciwko niebezpiecznemu dilerowi i zostaje objęta programem ochrony świadków. Z nową tożsamością opuszcza rodzinną Filadelfię i wyjeżdża do Thunder Basin w Nebrasce. Jako Stella Gordon traf... {} Recenzja książki Niebezpieczne kłamstwa

"Urok"

17.05.2016

27-letnia Eliza Olchowska jeszcze trzy lata temu była pełną pasji i marzeń studentką dziennikarstwa, jednak gdy na jej drodze stanął bogaty i zabójczo przystojny William Paterson, jej poukładany świat wywrócił się do góry nogami. Oczarowana dziewczyna nie może uwierzyć w swoje szczęście i porzuca całe swoje dotychczasowe życie, by związać się z męż... {} Recenzja książki Urok

"Druga runda"

9.05.2016

29-letnia Gert miała idealnego męża i idealne życie i była przekonana, że tak już zostanie do końca. Niestety los miał dla niej inne plany. Niespodziewany wypadek samochodowy, w którym straciła swojego ukochanego Marka, wywrócił jej świat do góry nogami. Mimo iż minęło już półtora roku od jego śmierci, kobieta wciąż nie potrafi się odnaleźć w otacz... {} Recenzja książki Druga runda

"Kiedy księżyc jest nisko"

28.04.2016

Feriba nie miała łatwego dzieciństwa. Jej matka zmarła w czasie porodu, a ojciec, który nigdy nie pogodził się ze stratą ukochanej żony, zdystansował się od córki. Nie mając pojęcia o opiece nad małym dzieckiem, postanowił ponownie się ożenić. Feriba kochała koko Gul jak matkę, której nigdy nie miała, jednak kobieta nie traktowała jej jak prawdziwe... {} Recenzja książki Kiedy księżyc jest nisko

"Oblubienice wojny"

26.04.2016

Akcja „Oblubienic wojny” rozgrywa się w czasie II wojny światowej, w małym, sennym miasteczku Crowmarsh Priors, a jej bohaterkami są młode kobiety, które dziwnym zrządzeniem losu trafiają w to samo miejsce. 22-letnia Alice jest zaradną i poukładaną córką pastora, jednak jej świat wywraca się do góry nogami, gdy jej narzeczony niespodziewanie poślub... {} Recenzja książki Oblubienice wojny

"Chłopak, który zakradał się do mnie przez okno"

19.04.2016

Molestowana jako dziecko, 16-letnia Amber nie potrafi znieść cudzego dotyku, dlatego unika jakiegokolwiek kontaktu fizycznego. Wyjątkiem od tej reguły są jej mama, starszy brat i jego zabójczo przystojny kolega, Liam, który dokucza jej przy każdej nadarzającej się okazji, ale w nocy zamienia się w czułego i słodkiego chłopaka, który odgania jej kos... {} Recenzja książki Chłopak, który zakradał się do mnie przez okno

"Stinger. Żądło namiętności"

10.04.2016

Grace Hamilton to poważna i poukładana studentka prawa, która przyjeżdża do Las Vegas na odbywający się tam weekendowy Zjazd Międzynarodowego Stowarzyszenia Studentów Prawa. Dziewczyna ma wszystko zaplanowane i nie przewiduje żadnych niespodzianek, ale gdy wpada na 23-letniego Carsona Stingera, uwodzicielskiego i zabójczo przystojnego aktora, który... {} Recenzja książki Stinger. Żądło namiętności

"Amber"

29.03.2016

19-letnia Amber Moretti opuszcza rodzinny dom i wyjeżdża, by rozpocząć studia na uniwersytecie, mając nadzieję, że uda jej się zapomnieć o bolesnej przeszłości i zacząć wszystko od nowa. Jeszcze tego samego dnia na jej drodze staje Ryder Ashcroft, wytatuowany, niebezpieczny i zabójczo przystojny flirciarz, do którego czuje natychmiastowy pociąg, mi... {} Recenzja książki Amber

"Cukiernia w ogrodzie"

10.03.2016

41-letnia Fay Merryweather prowadzi kawiarnię i sklepik z ciastami w przydomowym ogrodzie, a w wolnym czasie zajmuje się oschłą i zrzędliwą matką, która z niewiadomych powodów zaszyła się w swoim pokoju i całkowicie odizolowała od świata zewnętrznego. Fay stara się jej okazywać cierpliwość i zrozumienie, ale kobieta nie docenia jej wysiłków, wieczn... {} Recenzja książki Cukiernia w ogrodzie

"Mężczyzna doskonały"

4.03.2016

32-letni Nate Dunkle to zdziwaczały, niemający powodzenia u kobiet konstruktor statków kosmicznych, który po wielu latach pragnie się wreszcie ustatkować i założyć rodzinę. Niestety kalejdoskop randkowy, na którym miał nadzieję znaleźć wymarzoną partnerkę, okazuje się być kompletną katastrofą. Zdesperowany mężczyzna postanawia skorzystać z usług bi... {} Recenzja książki Mężczyzna doskonały

"Miłość pod koniec świata"

22.02.2016

Anna Jamroz to trzydziestokilkuletnia dziennikarka, matka 16-letniego Eryka i żona polarnika, który większość czasu spędza za granicą, zaniedbując małżeństwo i rodzinę. Mimo starań kobieta nie potrafi się porozumieć ze skrytym i małomównym synem, ale robi wszystko, żeby zapewnić mu jak najlepsze warunki. W obawie o stratę pracy podejmuje się napisa... {} Recenzja książki Miłość pod koniec świata

"W ramionach gwiazd"

19.02.2016

„W ramionach gwiazd” Amie Kaufman i Meagan Spooner, będąca połączeniem YA i science fiction, to jedna z tych książek, których nie sposób przeoczyć. Zwróciła moją uwagę, jeszcze zanim pojawiła się u nas w zapowiedziach i nie mogłam się doczekać, kiedy wreszcie trafi na nasz rynek. Po tak pochlebnych recenzjach, z jakimi spotkałam się na zagranicznyc... {} Recenzja książki W ramionach gwiazd

"Stół króla Salomona"

17.02.2016

Tirso Alfaro, po ukończeniu studiów magisterskich z historii sztuki, wyjeżdża do Anglii, by odbyć roczną praktykę w muzeum i zbadać słynne dzieło sztuki, które jest przedmiotem jego pracy doktorskiej. Gdy tylko nadarza się okazja, by przyjrzeć się bliżej Patenie z Canterbury, zabytkowy artefakt zostaje skradziony, a Tirso traci pracę. Zaraz po powr... {} Recenzja książki Stół króla Salomona

"Emma i ja"

3.02.2016

Ośmioletnia Carrie była kiedyś szczęśliwym i beztroskim dzieckiem, lubianym w szkole i mającym wielu przyjaciół. Żyła w prostym i harmonijnym świecie, otoczona miłością i troskliwą opieką. Wszystko uległo diametralnej zmianie, gdy jej ojciec został zamordowany. Pogrążona w rozpaczy i apatii matka, po śmierci męża zamknęła się w swoim pokoju i przes... {} Recenzja książki Emma i ja

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl