Avatar @lukrecja84

mommy_and_books

@lukrecja84
2 obserwujących. 10 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około 20 godzin temu.
{} mommy_and_books
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
10 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około 20 godzin temu.

Recenzje książek

224 recenzje, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Wylecz się z niewiedzy i zadbaj o zdrowie swojego dziecka

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W moje ręce trafił bardzo ciekawy poradnik „Jak zadbać o zdrowie swojego dziecka. Radzi mama pediatra.”. Znajdują się w nim przydatne informacje dotyczące zdrowia naszych dzieci od ich poczęcia aż do wieku szkolnego. Autorka Dagmara Chmurzyńska-Rutkowska jest miłośniczką szczepionek. Doskonale opisuje wszystkie szczepienia potrzebne dzieciom w każ... {} Recenzja książki Jak zadbać o zdrowie swojego dziecka. Radzi Mama Pediatra

Ocalić dziecko

{} WYBÓR REDAKCJI
20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od pierwszej strony jedna wielka bomba. Jestem pod ogromnym wrażeniem tej powieści. Znakomity thriller. Pierwsza scena i wielka niespodzianka. Dosłownie idealna scena dla wszystkich fanów dobrych akcji. Pijany mężczyzna zabija swoją kobietę. Dwójka jej dzieci jest mocno przerażona. Gdy tylko uznają, że nastała cisza – schodzą na dół, żeby sprawdzi... {} Recenzja książki Czas łaski

W sidłach kłamstw

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pętla kłamstw” Agnieszki Siepielskiej jest pierwszym tomem serii „Dylogia uczuć”. Książka jest całkiem dobrze napisana. Dowiadujecie się, że całe wasze dotychczasowe życie było jednym wielkim kłamstwem. Co robicie? Ava i Mitchell są małżeństwem od kilku lat. Ich związek przechodzi poważny kryzys. Mąż znęca się nad swoją żoną. Ona chce od niego ... {} Recenzja książki Pętla kłamstw

Poszukiwania zaginionej skrzyni

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To było moje pierwsze czytelnicze spotkanie z twórczością Leszka Hermana. Po tej lekturze już wiem, że to nie było ostatnie. Doskonały kryminalny thriller. Jestem z niego bardzo zadowolona. Po otrzymaniu tej książki byłam lekko przerażona jej objętością. „Krzyż pański” jest grubaskiem. Jednak tym się nie stresujcie. Dużo treści, mnóstwo znakomityc... {} Recenzja książki Krzyż Pański

Idealna para

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główna bohaterka Aneta Herbik jest głęboko poranioną osobą. Wpakowała się w niezłe bagno, które zaważy na jej późniejszym życiu. Ma matkę, która po stracie męża załamała się i popadła w alkoholizm. Nie interesowała się życiem swoich córek. Myślała tylko o sobie i alkoholu. Trzy córki postanowił się od niej całkowicie odciąć. I dobrze zrobiły. Nasz... {} Recenzja książki Idealna para

Anioł śmierci.

{} WYBÓR REDAKCJI
20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„MENGELE DOKTOR Z AUSCHWITZ” Ulrich Völklein Wydawnictwo Prószyński i S-ka Najlepsza biografia jednego z największych potworów III Rzeszy. Autor przeanalizował mnóstwo obszernych akt zgromadzonych przez niemiecki wymiar sprawiedliwości. Dodatkowo analizował notatki, listy i dzienniki prowadzone przez samego Josefa Mengele. Na podstawie tych wszy... {} Recenzja książki Mengele doktor z Auschwitz

Diaboliczna miłość

18.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„DIABOLICZNA MIŁOŚĆ” P.K. Farion Wydawnictwo Akurat Na początku książki byłam przerażona posunięciami Sary. Potem ubolewałam nad jej losem. Mówiłam sobie, że jak mogło do tego dojść? Co będzie dalej? Jednak P.K. Farion ukoiła mój strach i ból. Swoją drogą lepszego rozwiązania bym nie wymyśliła. Wielkie brawa. Wow. Błażej początkowo mnie zdenerwo... {} Recenzja książki Diaboliczna miłość

Ty i cała reszta

18.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy wiecie z czym muszą się zmierzyć chorzy na zespół Tourette’a? Czy wiecie, że ta choroba może mieć różny stopień zaawansowania u różnych ludzi? Jedne osoby mogą mieć lekką postać, a inne ciężką. Zespół Tourette’a to zespół tików głosowych i ruchowych. Jest to wrodzone zaburzenie neurologiczne. Często chorzy na tą chorobę wypowiadają brzydkie... {} Recenzja książki Ty i cała reszta

Pół roku na Saturnie

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pół roku na Saturnie” to istny chaos. Początkowo nie rozumiałam o co tu chodzi. Istny miszmasz. Po czasie odkryłam, że nasza bohaterka poszukuje siebie i tego co chciałaby robić w swoim życiu. Przeraziła mnie jedna postać, która w wieku 30 lat zastanawiała się kim będzie jak dorośnie. Hmm 30 lat to jeszcze dziecko? Wow Dodam, że to był mężczyzna.... {} Recenzja książki Pół roku na Saturnie

Bauman

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„BAUMAN. BIOGRAFIA.” Izabela Wagner Wydawnictwo Czarna Owca Biorąc do ręki książkę Izabeli Wagner „Bauman. Biografia.” myślałam, że otrzymam krótką historię życia Zbigniewa Baumana. A co otrzymałam? Dość obszerną (ponad 800 stron) jego biografię. Autorka bardzo szczegółowo opisuje jego życie i działalność. Przyznam szczerze, że nie jest to lekka... {} Recenzja książki Bauman. Biografia

Trzecie oko

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„TRZECIE OKO” Agnieszka Rautman-Szczepańska Wydawnictwo Saga Egmont Polska „NIE TEN JEST NAJODWAŻNIEJSZY, KTO NIE ODCZUWA STRACHU, ALE TEN KTO POKONUJE NAJWIĘKSZY.” Dzięki Agnieszce Rautman-Szczepańskiej przenosimy się do magicznej krainy. Tam razem z jedną postacią próbujemy uratować świat, a właściwie jedno z jego plemion. Członkowie plemieni... {} Recenzja książki Trzecie oko

Po pierwsze JA

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„PO PIERWSZE JA. JAK DBAĆ O INNYCH, NIE ZANIEDBUJĄC SIEBIE.” Emma Reed Turrell Wydawnictwo Muza RECENZJA PRZEDPREMIEROWA PREMIERA 20.10.2021 r. Czytając poradnik „Po pierwsze ja. Jak dbać o innych, nie zaniedbując siebie.” Czułam się jakbym była w gabinecie u terapeutki – psychologa lub psychiatry. Każda opisana sytuacja sięgała głęboko do... {} Recenzja książki Po pierwsze ja. Jak dbać o innych, nie zaniedbując siebie

To, co najcenniejsze

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„TO CO NAJCENNIEJSZE” Samantha Young Wydawnictwo Słowne Czy każdy błąd można wybaczyć? Czy każdy błąd można naprawić? Powieść „To co najcenniejsze” napisana jest z perspektywy dwóch bohaterów: Emery i Jacka. Emery- miliarderka. Mimo swojej fortuny wiodła nudne i smutne życie. Chłopak, w którym była zakochana zawiódł ją. Związał się z nią tylko... {} Recenzja książki To, co najcenniejsze

Miasto mafii 2

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„MIASTO MAFII 2” Kinga Litkowiec Wydawnictwo Akurat Kinga Litkowiec szaleje. To nie jest zwykła książka – to arcydzieło. Wow co to jest za powieść. Wielkie brawa dla autorki. Jeszcze do teraz nie mogę ochłonąć. Przypadkowy świadek morderstwa staje się przymusową dziewczyną gangstera. Jakie to niesie ze sobą konsekwencje? Czy będzie potrafiła uda... {} Recenzja książki Miasto mafii 2

Co tak naprawdę wiecie o uzależnieniu?

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„BLISKIE SPOTKANIA Z UZALEŻNIENIEM. W ŚWIECIE GŁODNYCH DUCHÓW.” Gabor Maté Wydawnictwo Czarna Owca „Bliskie spotkania z uzależnieniem. W świecie głodnych duchów” to bardzo mądra i trudna książka. Autor opisuje najcięższe przypadki osób uzależnionych od narkotyków z którymi pracował. Gabor w pewnym momencie swojego życia powiedział stop. Zmienił ... {} Recenzja książki Bliskie spotkania z uzależnieniem

Katastrofy lotnicze

5.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto z nas nie leciał samolotem? W dzisiejszych czasach większość z nas wybiera ten bezpieczny środek transportu podróżując z kraju do kraju lub z miasta do miasta. Rzadko bo rzadko, ale zdarzają się katastrofy lotnicze. Część z nich dzięki czarnym skrzynkom można wyjaśnić. A co się dzieje z tym przypadkami, których nie da się wyjaśnić? Czasami byw... {} Recenzja książki Na tropie niewyjaśnionych katastrof lotniczych

Cudowna broń V2

5.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam powieści szpiegowskie dotyczące II wojny światowej. Robert Harris stworzył dzieło idealne dla mnie. „V2” to znakomity wojenny thriller sensacyjny, który wciągnął mnie od samego początku. Niemiecka, „cudowna” broń V2 ma szansę Hitlerowi ponownie przynieść potęgę. Czy tak się stanie? Czy Niemcy tym razem wygrają? Przeczytajcie. Kay Cathon-... {} Recenzja książki V2

Eter

5.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz kolejny Aniela Wilk stworzyła doskonałą powieść. Ciężko jest mi stwierdzić, czy „Eter” jest bardziej thrillerem czy powieścią przeznaczoną tylko dla dorosłych. Julia Kwiatkowska dziedziczy górską chatę po swojej zmarłej cioci. Ma za sobą nieudany związek. Domek mieści się niby w pięknej okolicy – Karkonosze. Idealna miejscówka dla osób chcą... {} Recenzja książki Eter

Dziedzictwo

4.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„APTEKA POD ZŁOTYM MOŹDZIERZEM. DZIEDZICTWO.” Lucyna Olejniczak Wydawnictwo Prószyński i S-ka „Apteka pod Złotym Moździerzem. Dziedzictwo.” To prequel bestselerowej sagi „Kobiety z ulicy Grodzkiej”. Jeżeli jeszcze nie czytaliście „Apteki pod Złotym Moździerzem. Obca.” Szybko to nadróbcie. „Obca” jest pierwszym tomem, „Dziedzictwo” jest drugim to... {} Recenzja książki Dziedzictwo

Dobre bakterie dla zdrowej skóry

1.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„DOBRE BAKTERIE DLA ZDROWEJ SKÓRY” Paula Simpson Wydawnictwo Czarna Owca Z przyjemnością sięgnęłam po poradnik Pauli Simpson „Dobre bakterie dla zdrowej skóry”. Autorka daje nam mnóstwo dobrych rad jak dbać o swoją skórę jak i cały organizm. Bardzo profesjonalnie podeszła do tego tematu. Co wspólnego mają jelita i mózg z naszą skórą? Autorka wyj... {} Recenzja książki Dobre bakterie dla zdrowej skóry

Gorzej urodzona

1.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„GORZEJ URODZONA. WYDZIEDZICZONE.” Mirosława Kareta Wydawnictwo Mando Autorka Mirosława Kareta zabrała mnie w XIX i XX wiek. Czy życie w tych wiekach było łatwe, proste i przyjemne dla nieślubnych dzieci? Raczej nie. Pisarka doskonale przedstawia losy młodych kobiet. Z czym one się zmagały, żeby przetrwać? Dziewczyny były wykorzystywane seksualn... {} Recenzja książki Gorzej urodzona

Iskra

1.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„BIAŁA JASKÓŁKA” Jacek Taran Wydawnictwo Nad Fosą „Biała Jaskółka jest powieścią fantasy. Moim zdaniem nadaje się zarówno dla młodszych jak i dla starszych czytelników. Jest dosyć spora. Ma prawie 600 stron. Niezły grubasek. Delektowałam się nią, dlatego czytałam ją powoli. Każdy rozdział to arcydzieło, niesamowite przygody pełne magii i emocjon... {} Recenzja książki Biała Jaskółka

Moja lewa joga

28.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„MOJA LEWA JOGA” Paulina Młynarska Wydawnictwo Prószyński i S-ka Chcecie poznać jogę z punktu widzenia Pauliny Młynarskiej? Tak, tej znanej dziennikarki Pauliny Młynarskiej. Autorka w swojej najnowszej książce „Moja lewa joga” opisuje, jak wyglądała jej droga do idealnej jogi. Daje nam jasne wskazówki jak powinniśmy postępować i czego się wystrz... {} Recenzja książki Moja lewa joga

Na celowniku mordercy.

28.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„W UKRYCIU” Lisa Gardner Wydawnictwo Albatros Co to była/jest za powieść. Niesamowity thriller z naszą ukochaną D.D. Warren. Czy lubicie tropić seryjnych morderców? Ja uwielbiam. Oczywiście tylko czytając. Nie biegam za mordercami. He he he. Tym razem D.D. Warren i Bobby Doge zmierzą się z kolejnym psychopatą. W ruinach zakładu dla psychicznie c... {} Recenzja książki W ukryciu

Parker Rain

28.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„PARKER RAIN” Anna Wolf Wydawnictwo Akurat Anna Wolf przeszła samą siebie. Stworzyły coś niesamowitego. To jest po prostu emocjonalna bomba. Wow cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem. „Parker Rain” jest pierwszym tomem serii „Niepokonani”. Główny bohater Parker Rain ma reputację mordercy. Siedział w więzieniu. Teraz jest grzecznym chłopcem i p... {} Recenzja książki Parker Rain

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe