@madzikk

1 obserwujących.
Kanapowicz od 9 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od 9 lat.

Recenzje książek

17 recenzji

Wielkie WOW!

22.08.2013

"Drozdy. Dotyk przeznaczenia" jest thrillerem autorstwa Chucka Wendiga. Thrillerem. Skąd na mojej półce, wśród paranormali, thriller? Ano przez opis. Był mega zachęcający, fabuła wydawała się być w sam raz dla mnie. Słowo "thriller" z okładki jakoś mi umknęło... I nie sczailabym, że to taki gatunek po treści, bo mnie takie rzeczy jak odcinanie stop... {} Recenzja książki Drozdy. Dotyk Przeznaczenia

zbyt dużo minusów...

22.08.2013

Syreny. Kto o nich nie słyszał? Potworne mitologiczne stworzenia, które wykorzystują swoją moc przeciw śmiertelnym ludziom. Bynajmniej nie są one popularne w literaturze. Mnie same syreny nie przekonują do książki, wręcz przeciwnie - raczej ich unikam. Ale co jeśli do fabuły dodamy tajemnicę, morderstwa i robimy z tego lekki paranormalny thriller? ... {} Recenzja książki Syrena

mistrzostwo!

22.08.2013

"Szklany tron" miałam na oku już w Londynie. Po powrocie w jakichś zapowiedziach zobaczyłam, że premiera niedługo i już wtedy postanowiłam, że po prostu muszę mieć tę książkę. Wiedziałam, że się nie zawiodę... Celaena jest zabójczynią. Jest najlepsza. Lecz zdradzono ją i została skazana na pracę w kopalni soli. Przeżyła rok. I wtedy właśnie otrzyma... {} Recenzja książki Szklany tron

Najlepsza książka młodzieżowa jaką kiedykolwiek czytałam!

22.08.2013

"Idealna chemia" autorstwa Simone Elkeles nie jest powieścią fantasy, nie oczekiwałam więc po niej niczego specjalnego. Chciałam przerwy od magii, fantastycznych światów, niezwykle walecznych postaci, wolałam zagłębić się w zwykły świat, poznać historię normalnych ludzi bez nadzwyczajnych zdolności. Pomyślałam, że coś takiego dobrze mi zrobi - jak ... {} Recenzja książki Idealna chemia

Spodziewałam się czegoś lepszego...

22.08.2013

Ta książka miała być Czymś przez duże C. Opowiadająca o młodym chłopcu z zespołem Tourette'a i niezwykłymi zdolnościami miała mnie zachwycić, chciałam żeby tak było. Nastawiłam się na to od razu po obejrzeniu trailera, potem już było za późno, sorry. Wiedziałam jednak, że nie bez powodu ta pozycja rozkochała w sobie młodzież, postanowiłam więc dać ... {} Recenzja książki Michael Vey Więzień celi nr 25

"Potęga miłości"

22.08.2013

"Potęga miłości" jest kontynuacją "Pocałunku anioła" autorstwa Elisabeth Chandler. Książkę przeczytałam w sumie tylko z ciekawości. Pierwsza cześć nie była rewelacyjna, jednak coś mnie do tej serii ciągnęło. Szczerze mówiąc, zanim przeczytałam tę kontynuację, byłam do niej sceptycznie nastawiona, nie spodziewałam się, że książka będzie dobra.. Ivy... {} Recenzja książki Potęga miłości

Kolejna pozycja autorstwa Johna Greena, która mnie oczarowała!

22.08.2013

"Gwiazd naszych wina" jest najpopularniejszą książką Greena. Inne są podobno równie dobre, więc z chęcią sięgnęłam i po "Papierowe miasta". Nie powiem, żeby opis mnie nie wiadomo jak zachęcił. Opis jak opis. No, ale skoro autorstwa Greena, to trzeba przeczytać. A przynajmniej z takim nastawieniem podchodziłam do książki. Quentin jest zwykłym nasto... {} Recenzja książki Papierowe miasta

Świetna!

22.08.2013

Autorka, Katarzyna Berenika Miszczuk napisała "Wilka" w wieku piętnastu lat. Można by pomyśleć, że styl powinien być niedopracowany, słownictwo banalne, bohaterowie bezbarwni - ogólnie mówiąc - warsztat pisarski do poprawy. I na to się nastawiłam. Bo choć słyszałam wiele pozytywnych opinii, to, ludzi, nikt nie pisze w tym wieku aż tak dobrze! Dlate... {} Recenzja książki Wilk

Pierwsza część trylogii 'Grisza'

22.08.2013

Rzadko trafiam na dobre fantasy, w którym miłość nie jest głównym wątkiem, leje się krew, największymi problemami głównego bohatera nie są w kółko zadawane sobie pytania w stylu 'czy on/ona mnie kocha?', a akcja, choć gna, to coś istotnego wnosi do powieści i nie ma za zadanie tylko zapełnić jej stron. Kiedy jednak już jest okazja, by takie przeczy... {} Recenzja książki Cień i kość

Polecam!

22.08.2013

Byłam ciekawa tej książki z wielu powodów. Pierwszym z nich był fakt, ze do tej pory spotkałam się z jedną książką, w której główny bohater posiadał dar lub przekleństwo i spodobała mi się. To, jak postać postrzega swoje umiejętności i jak je wykorzysta jest jednym z aspektów, które interesują mnie w tego typu książkach. Oczywiście, "Dotyk Julii" j... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Czarownice, wampiry, demony... czyli witamy w Oksfordzie :)

28.03.2013

Wydawnictwo reklamuje książkę jako połączenie "Kodu Leonarda da Vinci", "Zmierzchu", "Harry'ego Pottera" i "Cienia wiatru". Generalnie brzmi zachęcająco, nie? Kiedy zaczynałam książkę, nie wiedziałam w sumie czego się mam spodziewać. Przygody z "Kodu Leonarda da Vinci", czy wielkiej miłośći ze "Zmierzchu"? Magii "Harry'ego Pottera" czy nastroju "C... {} Recenzja książki KSIĘGA WSZYSTKICH DUSZ. TOM 1. CZAROWNICA TW

Wspaniała, godna polecenia lektura!

7.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio przeczytałam jakieś mniej więcej tak brzmiące zdanie : Jest to książka, którą się czyta do rana i żałuje się, że się skończyła.' Myślę, że to zdanie, jeśli nie było przy tej książce, to i tak jak najbardziej można jej przypisać. Tak, mowa o wspaniałej 'Achai' Ziemiańskiego. Od razu ostrzegam, że jest to dość... brutalna lektura, nie dla zb... {} Recenzja książki Achaja, tom 1

Jeśli sięgasz po książkę przez 'wampiry', odłóż ją. ;)

7.03.2013

„Ogród ciemności” autorstwa Anne Frasier jest kontynuacją powieści „Zew nieśmiertelności”. Anne Frasier jest pseudonimem amerykańskiej pisarki, twórczyni thrillerów psychologicznych, takich jak „Śmiertelny sen”, „Zabawa w śmierć”, „Zew nieśmiertelności” – Theresy Weir. Do małej amerykańskiej miejscowości, Tuoneli, zjeżdżają się turyści, zachęceni ... {} Recenzja książki OgrÓd ciemnoŚci

"Spojrzenie elfa"

7.03.2013

„Spojrzenie elfa” jest świetną powieścią niemieckiej pisarki Katrin Lankers. Elfy. Kim naprawdę są? Zawsze myślałam o nich jak o małych leśnych istotkach ze spiczastymi uszami. Śmiesznie się ubierają, pielęgnują roślinki i pomagają zwierzętom w tajemnicy przed ludźmi. A jak je opisała pani Lankers? Główna bohaterka, Mageli, której pełne imię brzmi ... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Poznajcie Pogromcę Cieni!

7.03.2013

"Dziedzic Wojowników" nie jest pierwszą książką pani Cindy Williams Chimy, którą czytałam, ponadto- dotąd chyba Jej najgorszą. Do kupna książki przekonała mnie okładka ( z resztą - nie pierwszy raz przekonuje mnie okładka c; ). Dodatkowo miałam nadzieję, że książka będzie tak dobra jak "Król Demon". Myślę jednak, że "Dziedzic" byłby lepszy gdyby ... {} Recenzja książki Dziedzic Wojowników

Zapraszamy na urodziny Drakuli!

7.03.2013

Jakiś czas temu skończyłam czytać "Dotyk martwych". Przygotujcie się na ‘ochy’ i ‘achy’, bo uwielbiam książki i ogólnie styl pisania pani Charlaine Harris, a saga o Sookie to jest wg mnie mistrzostwo . ;3 „Dotyk..” jest zbiorem opowiadań uzupełniających powieści o Sookie Stackhouse. Zostały one napisane na prośbę wiernych czytelników pani Harris. ... {} Recenzja książki Dotyk martwych

Witamy w tajemniczym Ravenwood!

7.03.2013

Zaczęłam czytać tę książkę z powodu otrzymania nagrody z konkursu na portalu Nastek.pl . Dodatkowo film na podstawie "Istot" jest już od kilku dni wyświetlany w kinach, co, oczywiście, nie tylko mnie ostatecznie przekonało do książki, w skutek czego ostatnio w sieci pojawia się coraz więcej opinii o tej pozycji. Jedni są nią zauroczenie, inni zawie... {} Recenzja książki Piękne istoty

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl