Recenzje książek

wybrane przez redakcje

Znajdź książkę, która Cię interesuje i dowiedz się, co myślą o niej inni. Recenzje książek w serwisie nakanapie.pl to treści pisane przez naszych wielbicieli książek. Recenzje nakanapie to szczere, prawdziwe opinie, którym możesz zaufać.
{} Napisz swoją recenzję

Recenzje książek:

Dla wielbicieli Dänikena

{} WYBÓR REDAKCJI
10.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fabuła powieści "Andyjski dysk" Czesława Kierzka wydaje się prosta, ale nie da się jej opowiedzieć dobrze. Nie, inaczej: nie jestem w stanie dobrze jej opowiedzieć. Macie jednak wszystko na okładce i w opisie książki. Słowa wydawnictwa lub samego Autora nieźle wprowadzają w tematykę, a nawet w atmosferę powieści. Dodam tylko coś, co może będzie sp... {} Recenzja książki Andyjski dysk

@Orestea@Orestea {}× 3

"Wyrok"

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyrok" Karolina Wójciak to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Czy było udane? Dwie bohaterki, Pola i Anita. Dwa różne światy. Dwie historie, które jednak się łączą. Pola, szykuje się do ślubu z Mateuszem a także jest w trakcie pisania pracy magisterskiej. Jednak ma problem z doborem tematu. Z pomocą przychodzi jej babcia, gdy o... {} Recenzja książki Wyrok

NATURALISTA ANDREW MAYNE

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

NATURALISTA ANDREW MAYNE "Człowiek przestaje być ofiarą, kiedy zaczyna myśleć jak zabójca." To będzie kolejny mój ulubiony bohater, co się mi widzi - Theo Cray. "Nie jestem socjopatą ani bezduszną istotą. Po prostu nie wyrażam swoich uczuć ani nawet nie postrzegam ich w tych samych kategoriach i ramach czasowych co inni ludzie." Odizolow... {} Recenzja książki Naturalista

{}× 3

Gra rozpoczęta – kto przeżyje?

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka Jake Landry jest młodym inżynierem w korporacji Hammond Aeroscape. Pewnego dnia otrzymuje zaproszenie na ekskluzywne przyjęcie zamknięte - imprezę integracyjną dla elity pracującej w tej korporacji. Założeniem tego przyjęci są trzy dni dobrej zabawy bez telefonów, laptopów i w miejscu odciętym od świata zewnętrznego... {} Recenzja książki Gra pozorów

@m_mikos@m_mikos {}× 3

Mela Muter - nieznana i niezwykła

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Francuska malarka polskiego pochodzenia. Kobieta intrygująca i niezależna. Muza artystów i kochanka Leopolda Staffa. Mela Muter to postać, której historia jest warta poznania. Muszę szczerze przyznać, że nie słyszałam wcześniej o Meli Muter. Ale coś mnie tknęło, by zainteresować się jej biografią. Dzięki uprzejmości serwisu @Link, miałam tę prz... {} Recenzja książki Mela Muter. Gorączka życia

@Zaneta@Zaneta {}× 2

Dar jasnowidzenia - błogosławieństwo czy przekleństwo?

{} WYBÓR REDAKCJI
8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek „Widząca” Darii Aksamit to debiut autorki. Książka zainteresowała mnie opisem i faktem, że została zaliczona do fantastyki, którą bardzo lubię. Jednak kiedy do mnie dotarła, zwlekałam z przeczytaniem. Zniechęcała mnie do niej okładka. Chociaż już teraz wiem, że kamień z okiem w samym jej centrum ma duże znaczenie dla rozwoju akcji i na ... {} Recenzja książki Widząca

# To o nas

{} WYBÓR REDAKCJI
8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak się jest młodym, trzydziestoletnim pracownikiem korporacji, mieszkającym w wielkim mieście, wolnym od zobowiązań, lubiącym się dobrze zabawić, to rzeczywiście ta powieść jest o nas - młodych wilkach. Historia dwojga młodych ludzi. Z pozoru nic ich nie łączy. A tak naprawdę są przedstawicielami pokolenia Y nazywanego „pokoleniem Milenium” cz... {} Recenzja książki # To o nas

@malgosialegn@malgosialegn {}× 1

Ulubiona

{} WYBÓR REDAKCJI
8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W to chłodne niedzielne popołudnie zabieram Was w niesamowitą podróż do bardzo zimnej krainy, gdzie fantastyka, rzeczywistość i zoologia łączą się ze sobą w jedną wielką całość. Okryjcie się, więc ciepłym kocem, zaparzcie sobie gorącej kawy i wyruszcie wraz ze mną do chłodnej Anglii. Ale najpierw zadam Wam jedno pytanie - czy jesteście gotowi prz... {} Recenzja książki Adler Tajemnica Zamku Bazina

LAS SHARON GOSLING

{} WYBÓR REDAKCJI
8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

LAS SHARON GOSLING "Wicher dmie. Las ryczy. Śnieg gęstnieje. Niech pieśń nas prowadzi. "Tak", mówią drzewa. "Nie zgubiliście się. Jesteście nasi. Jesteście nami. A my nie wybaczamy." Wyśmienita powieść!!!! Połączenie Lśnienia z pradawnymi wierzeniami, klaustrofobiczną atmosferą rezydencji w środku pradawnego lasu i zamkniętej w pułapce ro... {} Recenzja książki Las

{}× 3

Osobisty trener....podrywu

{} WYBÓR REDAKCJI
8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ach, co to był za Skrzydłowy... Ian Hunter, wschodząca gwiazda drużyny futbolowej w wyniku wypadku traci szansę na dalszą karierę, kiedy podnosi się po dramatycznych przeżyciach wraz z przyjacielem Lexem zakłada firmę "Skrzydłowi", której celem jest świadczenie usług w zakresie pomocy nieśmiałym dziewczynom, które nie radzą sobie w relacjach dams... {} Recenzja książki Ian. Twój osobisty trener podrywu

@Ewelina229@Ewelina229 {}× 4

Nadchodzi ciemność

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasem idealna rodzina to tylko pozory, czasem ona nie istnieje. Rafe to nastolatek, którego rodzina przechodzi kryzys, ojciec odchodzi do innej kobiety, a Rafe od bólu i przykrej rzeczywistości ucieka w sny. Pewnego dnia sen staje się jawą, i Rafe trafia do krainy, w której żyją elfy, te dobre i te upadłe, Dallaki, Kirkowie i Rannarowie. Nie łat... {} Recenzja książki Nadchodzi ciemność

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 1

Post im.Hajle Selasje I

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cysorz to ma klawe życie Oraz wyżywienie klawe! Przede wszystkim już o świcie Dają mu do łóżka kawę, Prezent Gwiazdkowy od mojej matki chrzestnej (pisarki mającej na koncie dwie wydane książki) wypadało aby trafił na pierwsze miejsce poza kolejnością. A do kawy jajecznicę, I gdy już podeżre zdrowo, To przynoszą mu w lektyce Bardzo faj... {} Recenzja książki Cesarz

@fprefect@fprefect {}× 2

Drogi Evanie Hansenie

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka "Drogi Evanie Hansenie" to jedna z najsmutniejszych historii jakie kiedykolwiek czytałam. Rzadko kiedy zdarza mi się sięgać po smutne powieści z wątkiem samobójstwa. Uważałam wcześniej, iż przeczytanie takowych książek wpłynie na moje samopoczucie i będę chodził przygnębiona przez parę dni. Jakże się jednak myliłam! Evan to bardzo nieśmi... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

@Wiiki_books@Wiiki_books {}× 5

Te co skaczą i fruwają, wszystkie środowiska zasiedlają :)

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dowiedziawszy się o planach wydania tej książki, stwierdziłam, że muszę ją przeczytać. Owady to fascynujące organizmy, a każdy z nich może mieć niebagatelne znaczenie dla ludzkości. W tematach przyrodniczych nie jestem laikiem, dlatego wiele z przedstawionych przez autorkę przykładów było mi znanych, ale jednak dość pobieżnie. Dodatkowo, nie spod... {} Recenzja książki Terra insecta. Planeta owadów

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 7

Na wojennym froncie

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wojna to jedna z największych dramatycznych doświadczeń w życiu człowieka. Śledząc wiadomości codziennie słyszy się o konfliktach między narodami, gdzie często życie tracą niewinni. Dla żołnierzy powrót z takich misji często zostawia trwałe ślady w psychice a powrót do równowagi często trwa długie lata. "Nie odchodź" to powieść, gdzie przejmując... {} Recenzja książki Nie odchodź

ŚMIERTELNY DAR

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czasami lalki popadają w niełaskę. A czasami dzieci zaczynają bać się swoich lalek.” Trudno mi cokolwiek napisać, kiedy w tym momencie widzę obrazy. Jest ich całe mnóstwo, chronologiczny ciąg wydarzeń. Po powieść sięgnęłam z powodu nazwiska; bo czy będąc wierną czytelniczką Kinga, można się wymigać od popularnej „Ręki mistrza”? Czytałam opinie, ... {} Recenzja książki Ręka Mistrza

@anetakul92@anetakul92 {}× 5

Szukaj mnie, szukaj

{} WYBÓR REDAKCJI
7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że jest zwykły dzień. Wstajesz i znajdujesz liścik od partnera, że za chwilę wróci, że wyszedł tylko zaczerpnąć powietrza. Przygotowujesz śniadanie, a partner nie wraca. Czas mija, a jego nadal nie ma. Dzwonisz nie odbiera. Wszystko przyspiesza, łapiesz dziecko i jedziesz w miejsce wskazane przez osobę, która znalazła telefon Twojej... {} Recenzja książki Zatrutka

"Mister" czyli Pan Porażka

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Mister” to kolejne „wiekopomne” dzieło naszej (a przynajmniej mojej) „ukochanej” autorki powieści „erotycznych” (raczej – idiotycznych i szkodliwych) o niejakim Panu Szarym (czytaj: „50 twarzy Greya” i kolejne części) – niejakiej E.L. James. W nowej książce znów dostajemy ultra przystojnego, niesamowicie seksownego, obłędnego w łóżku (proszę nie ... {} Recenzja książki Mister

@Maria_Burtka@Maria_Burtka {}× 4

Szklany klosz

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Dla człowieka siedzącego pod szklanym kloszem, znieczulonego na wszystko, zatrzymanego w rozwoju jak embrion w spirytusie, całe życie jest jednym wielkim, złym snem." Esther Greenwood w wieku dziewiętnastu lat otrzymuje stypendium i przyjeżdża do Nowego Jorku na miesięczny staż w redakcji miesięcznika dla kobiet. Nie potrafi się jednak odnale... {} Recenzja książki Szklany klosz

@herbutanna@herbutanna {}× 7

"W Tobie jest coś złego..."

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

LAS ZNA TWOJE IMIĘ ALAITZ LECEAGA "W Tobie jest coś złego(...) I wcześniej czy później to zło wyjdzie i cię za sobą pociągnie, ciebie i wszystko, co będzie przy tobie." Sekret ukryty głęboko w lesie. Dwór biczowany przez fale. Dwie siostry bliźniaczki. Linia kobiet z niezwykłym darem. A to jest początek tej magicznej i pasjonującej opowie... {} Recenzja książki Las zna twoje imię

{}× 7

7 powodów...

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

...dla których Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie jest dobrą lekturą dla fanów tego serialu: 1. Przedstawia historię powstania Przyjaciół. Kiedy serial po raz pierwszy pojawił się na antenie, w 1994 roku, miałam 5 lat. Pierwszy raz spotkałam się z nim ładnych parę lat później, na Canal +. Wtedy Przyjaciele byli już hitem i nigdy ni... {} Recenzja książki Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie

Romantyczna komedia

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Strony pełne uroku. Malwina za namową „ukochanego” porzuca swoje dotychczasowe życie i wyjeżdża do Warszawy, by tam prowadzić restauracje. Ukochany za namową własną porzuca Malwinę, albo raczej sprytnie wykręca się z tego „interesu” i wyjeżdża. Od teraz Malwina ma na głowie nie tylko restauracje, ale również babcię Janinkę, która powróciła z F... {} Recenzja książki Pudełko z marzeniami

@BookMolik@BookMolik {}× 4

Jesień, czas gdy budzą się demony

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zawsze lubiłam jesień, kolorowe liście, deszcz (kocham deszcz!), parasolki, botki… To piękny otoczony aurą swoistej magii czas. Czas, kiedy budzą się demony. @Obrazek „Księga jesiennych demonów” Jarosława Grzędowicza to zbiór pięciu opowiadań. Mamy młodego mężczyznę przeklętego przez los, terapeutę, na którego drodze staje nieprawdopodob... {} Recenzja książki Księga jesiennych demonów

@Almaranth@Almaranth {}× 6

Książka na długo pozostanie w moim sercu. Nie sposób o niej zapomnieć.

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wieczór taki jak ten" - właśnie skończyłam czytać i jestem zachwycona. Zachwycona i potrzebuję chwili oddechu aby poukładać myśli i przywrócić mojemu sercu spokój. Książka jest przepełniona magią świąt, ciepłem, miłością i nadzieją. Otula nas niczym miękka, puchowa kołderka. Magia tej książki polega na tym, że autorka skupia się w niej na tym, co... {} Recenzja książki Wieczór taki jak ten

@Justyna_K@Justyna_K {}× 8

Rick and Morty Presents, Vol. 1

{} WYBÓR REDAKCJI
6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze zbiorcze wydanie komiksów z uniwersum Ricka i Morty’ego opatrzone podtytułem Presents to zbiór 4 komiksów, których akcja rozgrywa się w realiach serialu ale nie są to zeszyty fabularnie powiązane z główną serią komiksów Ricka and Morty. 4 różne historie to spin-offowe wersje przygód znanych postaci z serialu lub rozbudowanymi epizodami se... {} Recenzja książki Rick and Morty Presents, Vol. 1

@temptershell@temptershell {}× 2

Co oznacza "Wybór redakcji" ?

Dziesiątki recenzji książek pojawiają się codziennie na naszej kanapie. Czytamy je dla Was, by wybrać pośród nich kilka takich, które zdecydowanie warte są uwagi, jeśli nie macie czasu przeczytać ich wszystkich. Nie są to jedynie pozytywne recenzje, nie to jest najważniejsze. Zależy nam w równym stopniu na poleceniu Wam dobrej książki, jak i oszczędzeniu Waszego czasu, który możecie stracić na czytanie tej złej. Dlatego wśród recenzji, które dla Was wyróżniamy znajdziecie zarówno te polecające świetne książki, jak i takie recenzje, które jakąś książkę zdecydowanie Wam odradzą. Usiądźcie więc wygodnie, poczytajcie i wybierzcie dla siebie kolejną świetną książkę

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl