Avatar @tatiaszaaleksiej

Tatiasza i jej książki :)

@tatiaszaaleksiej
35 obserwujących. 24 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
{} tatiaszaaleksiej27
{} Napisz wiadomość
35 obserwujących.
24 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

469 recenzji, w tym 42 recenzje wyróżnione przez redakcję

"Gra pozorów"

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Udawanie, że wszystko jest w porządku było dla mnie tak naturalne jak jedzenie, spanie czy oddychanie. Przyodziałam ten pancerz już dawno temu i dzięki niemu czułam się bezpieczna.” Elena Sanchez ma dwadzieścia siedem lat, wynajmuje maleńkie mieszkanie, ma przyjaciół i pracę w agencji nieruchomości. Dziewczyna czuje, że utknęła w martwym punkcie... {} Recenzja książki Gra pozorów

"Srebrna łyżeczka"

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Los bywa jednak przewrotny i czasem wcale nie trzeba go kusić. Pewne sytuacje uruchamiają lawinę zdarzeń, nad którą nie da się zapanować…” Pani Magdalena zabiera nas do trudnego świata Lidii. Poznajemy ją w momencie, gdy jej życie jest ustabilizowane, a ona wydaje się, że ma wszystko. Czy tak jest rzeczywiście? Lidka ma za sobą bardzo bolesne, n... {} Recenzja książki Srebrna łyżeczka

"Wyrka. Utracony wołyński raj"

28.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Tracąc swoją ojczyznę, niezależne od jej wielkości, czujemy się tak, jakbyśmy tracili kogoś bliskiego.” Wyrka to niewielka wieś na Wileńszczyźnie. Piękno natury i jej dostojeństwo bije z każdej strony. Tutaj rytm dnia wyznaczony jest przez porę roku. Mała Wanda wraz z rodziną mieszka we Wyrce od urodzenia. Tutaj kończy i zaczyna się jej cały świ... {} Recenzja książki Wyrka. Utracony wołyński raj

"Rachunek prawdopodobieństwa. Tom 1"

23.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Okruchy gorzkiej czekolady” to seria o niesamowitej, nieprzeciętnej, mocno pokiereszowanej przez życie osiemnastoletniej Ani. Ta przejmująca, niosąca ogromne emocje, często i łzy opowieść, napisana przepięknym, barwnym językiem, głęboko wryła się w moje serce. Teraz przyszedł czas na kontynuację - „Rachunek nieprawdopodobieństwa”. „Jesteś mi pot... {} Recenzja książki Rachunek nieprawdopodobieństwa. Tom 1

"Ten, którego szukam"

23.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie jestem już tym samym człowiekiem. Zmieniłem się na lepsze, a wszystko to przez Maize, moje małe wybawienie.” Muszę przyznać, że na kolejnego z braci czekałam ze sporą niecierpliwością. Tym razem głównym bohaterem jest John, ten spokojniejszy i łagodniejszy bliźniak, chociaż swoje za uszami ma, a uwodzenie kobiet leży w jego naturze. Prowadzi... {} Recenzja książki Ten, którego szukam

"Królowa Rocchetti"

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie ważne, czy chodziło o mężczyznę, który nazywał mnie piękną zaraz po przebudzeniu, czy o żądnego krwi gangstera. Ten mężczyzna był mój, a ja zamierzałam stać u jego boku – bez względu na wszystko.” Rodziną Rocchetti i mafijnym światem wstrząsnęła niespodziewana śmierć donna. Wywołała chaos i niepokój. Na włosku wisi wojna, każdy chce coś ugra... {} Recenzja książki Królowwa Rocchetti

"Krok do miłości"

21.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Każdy chce kochać i być kochanym. Tylko nie każdemu jest to dane.” Dzieciństwo Ewy było koszmarem, pewnego dnia jej mama zaginęła, od tego czasu ojciec traktował ją jak zło koniecznie. Bita, poniżana, została poddana swoistej tresurze, z której wyniosła niskie mniemanie o sobie i brak wiary we własne możliwości. Po poznaniu Michała, myślała, że ... {} Recenzja książki Krok do miłości

"Breaking love"

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Cały czas żyłem w pogardzie, już dłużej nie mogłem tego znieść.” Czy pomysł, aby podstępem uwieść dziewczynę będzie miał swoje konsekwencje? Dash za namową przyjaciela podejmuje próbę uwiedzenia Willow i całkiem dobrze mu to wychodzi. Nie przewidział tylko jednego, że sam wpadnie po uszy. Różnią się od siebie kompletnie wszystkim, pochodzą z zup... {} Recenzja książki Breaking love

"Za ścianą ciszy"

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Szczęście nie zależy od tego, czy jest się takim samym jak wszyscy, czy zupełnie innym. Zależy od nas samych.” Iza od zawsze miała pod górkę. Urodziła się z wadą słuchu, która z wiekiem się pogłębia. Teraz ma trzydzieści lat i tkwi w toksycznym związku, przekonana, że nic lepszego nie może ją spotkać. Bo kto chciałby się związać z kaleką? Przeży... {} Recenzja książki Za ścianą ciszy

"Jego wysokość"

16.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„W jednej chwili jesteś najszczęśliwszym człowiekiem na świecie, a w drugiej… Nie masz nic. Wszystko ci zabrano. Wszystko: miłość, wiarę, ufność. Zostajesz ogołocona z uczuć. Twoje serce bije, lecz to tylko mięsień”. Izabella Sarnecka to spokojna, cicha, inteligentna młoda kobieta. Służbowy wyjazd do Dubaju, burzy jej spokój i przewraca ułożone ż... {} Recenzja książki Jego wysokość

"Księga urodzaju"

15.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„…Jak wiele tajemnic noszą w sobie ludzie. Jak łatwo dają się zwodzić. Jak niczego o sobie nawzajem nie wiedzą. Jak męczą się w zupełnej samotności, przez nikogo nie zrozumiani. Jak boją się absolutnej ciszy. Jak udają.” Luiza chce uciec, schować się, oderwać się od przytłaczającej ją codzienności. Niedawno przeżyła tragedię, straciła sens życia,... {} Recenzja książki Księga urodzaju. ROD Morele

"Coraz ciemniej w Wartheland"

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zło, któremu trzeba się przeciwstawić. Los, którego nie można uniknąć.” Przenosimy się w czasie, Poznań, II wojna światowa zbiera swoje żniwo. Wraz z jej wybuchem, wszystko ulega drastycznej, przerażającej zmianie. Nic już nigdy nie będzie takie samo. Do Poznania wkracza niemieckie wojsko. Namiestnik Rzeszy Arthur Greiser ma zaprowadzić nowy ład... {} Recenzja książki Coraz ciemniej w Wartheland

"Nie wiesz nic"

13.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Życie jest za krótkie, by tracić je na nieustanny strach." Moje kolejne bardzo udane spotkanie z autorem. Od samego początku ten rewelacyjny thriller targa wewnętrznie emocjami, niepokoi, intryguje. Jakie to było dobre! Niesamowita kontynuacja, od której trudno się oderwać. Z niecierpliwością czekałam na kontynuację cyklu: „Liceum Freuda”. ... {} Recenzja książki Nie wiesz nic

"Czas chaosu"

8.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Krew obficie trysnęła mu na twarz, a Bezkostny czując na sobie czerwoną i ciepłą maź, zaśmiał się szaleńczo i ruszył przed siebie niczym bestia, wyjąc i przerażając tym wrogów.” Ponownie przeniosłam się w czasie, świat realny przestał istnieć. Bardzo wiarygodnie i realnie Autor oddaje klimat tamtych czasów. Wikingowie i ich zamiłowanie do wolnoś... {} Recenzja książki Czas chaosu

" Bibliotekarka z Saint-Malo"

7.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Moim gorącym pragnieniem byłoby, aby pewnego dnia ludzie, gdy odzyskają rozsądek, dowiedzieli się, że jedyne, co nas może uratować od barbarzyństwa, to miłość." Poznajemy Jocelyn Ferrec kobieta jest szczęśliwa, właśnie rozpoczyna nowe życie u boku ukochanego mężczyzny. Jest bibliotekarką i miłośniczką literatury. Wszystko, co dobre kończy się wr... {} Recenzja książki Bibliotekarka z Saint-Malo

"Florentyna i Konstanty 1916-1924"

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak ja lubię takie wielowątkowe, przepełnione emocjami sagi rodzinne, w których prawda historyczna idealnie się miesza z porywającą obyczajowością. Rewelacyjnie opowiedziana historia, wciąga, przykuwa uwagę, daje do myślenia… „Wolność to najsłodsza melodia, która gra w naszej duszy!” Przenosimy się do świata Flory i Konstantego Zabierzyńsk... {} Recenzja książki Florentyna i Konstanty 1916-1924. Zakładnicy wolności

"Krwawa panna młoda"

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Mój komfort nie miał żadnego znaczenia. W końcu był to dzień mojego ślubu.” Sophia Padovino ma dwadzieścia dwa, została wychowana na przyszłą żonę mafiosa i matkę jego dzieci. Wie, że żyjąc w mafijnym świecie ma bardzo mało do powiedzenia, wszystko zostaje z góry zaplanowane, będzie musiała być uległa, posłuszna i godnie reprezentować przyszłego... {} Recenzja książki Krwawa panna młoda

"Konsorcjum"

5.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zakazany owoc jeszcze nigdy nie był tak kuszący…” Nadia jest atrakcyjną singielką, cieszy się z życia, stopniowo realizuje postawione przed sobą plany, marzenia. Właśnie skończyła studia. To inteligentna, odważna, silna młoda kobieta, nie boi się wyzwań. Pochodzi z dobrze sytuowanej rodziny, nigdy nie narzekała na brak pieniędzy, jednak jej ambi... {} Recenzja książki Konsorcjum. Tom 1

"Sekrety Marianny"

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wiele już przeszła, wiele wycierpiała, a wraz z każdym trudnym doświadczeniem rosła jej życiowa mądrość, która podpowiadała, że rany się goją, a ból przemija.” Przenosimy się w czasie do XIX wieku, ponury Londyn i przepełniona zielenią Saksonia. Poznajemy Mariannę Johnson, dziewczynę inteligentną, bystrą, piękną. Znalazła się w bardzo trudnej ży... {} Recenzja książki Sekrety Marianny

"Skorpion"

2.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Przeszłość wróci i znajdzie nas prędzej czy później. Nawet nie będziemy wiedzieć, kiedy stanie się naszą teraźniejszością i co najgorsze przyszłością.” Neapol to piękne i jednocześnie niebezpieczne miasto. Miasto Camorry, bezwzględnej, realnej, wręcz namacalnej mafii. Mamy ją tutaj w całej swej przerażającej bezwzględności. Autorka funduje nam z... {} Recenzja książki Skorpion

"Porzucona narzeczona"

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Życie polega na tym, że się potykamy, robimy błędy, upadamy, a potem się podnosimy.” Zuzanna w pięknej białej sukni czeka na wybranka swojego serca. Za chwilę mają powiedzieć sobie sakramentalne tak. Jednak zamiast narzeczonego, dziewczyna dostaje SMS: „Ślubu nie będzie”. Początkowo nie dowierza, jest zaskoczona, później przychodzi upokorzen... {} Recenzja książki Porzucona narzeczona

"Moje greckie lato"

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jesteśmy zdolni znowu pokochać, to tylko kwestia decyzji." Agata jest bardzo zaradną, pracowitą młodą kobietą. Uwielbia gotować jest to jej pasja i praca. Prowadzi własną firmę cateringową. Aby zapomnieć o nieudanym małżeństwie ucieka w pracę. Ona jest jedynym żywicielem rodziny, mąż od lat szuka pracy, oddając się błogiemu lenistwu, czas spędza... {} Recenzja książki Moje greckie lato

"Złamana duma"

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Geniusz i szaleństwo często występują zamiennie.” Niezmiennie jestem pełna podziwu dla twórczości Autorki. Trzeci tom cyklu: „Camorra Chronicles” w niczym nie ustępuje poprzednim częścią. Powieść jest rewelacyjna, przez nią się płynie, razem z bohaterami próbujemy utrzymać się na powierzchni wzburzonych emocjami fal. To prawdziwy, nieprzewidywal... {} Recenzja książki Złamana duma

"Wyleczeni"

25.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zrób rachunek sumienia zanim trafisz do szpitala.” Marta jest lekarzem, ma trzydzieści lat, jest rozwódką. Ma za sobą przerażające, traumatyczne przeżycia. Przed laty, jako dziecko była świadkiem bestialskiego zabójstwa swoich rodziców. Sprawców nigdy nie odnaleziono. W szpitalu, w którym pracuje, zauważa pacjenta, którego twarz regularnie nawie... {} Recenzja książki Wyleczeni

"Kochanie, nie okłamuj mnie"

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Chore, pieprzone, niszczące uzależnienie. Obsesja, z której nigdy nie zamierzam się leczyć.” Melody w końcu dowiaduje się kim tak naprawdę jest Rhys. Powinna być przerażona i uciekać gdzie pieprz rośnie, jednak zakochana kobieta nie potrafi, nie ma dość siły. Zresztą czy ten, by jej na to pozwolił? Rhys jest potężnym, niebezpiecznym i bezwzgl... {} Recenzja książki Kochanie, nie okłamuj mnie

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe