Avatar @thatgirlwithbook

Smocze Polecajki

@thatgirlwithbook
5 obserwujących. 7 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat. Ostatnio tutaj 15 dni temu.
smocze.polecajki
Napisz wiadomość
Obserwuj
5 obserwujących.
7 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat. Ostatnio tutaj 15 dni temu.

Recenzje książek

22 recenzje

No coś nie tym razem…

23.07.2022

„Księga Magii” to ogromny zbiór opowiadań znanych i lubianych autorów. Niestety jak dla mnie była to za mało przystępna fabularnie książka, tzn. Nie mogłam się wciągnąć w poszczególne opowiadania. Każde bardzo mi się dłużyło i jak tylko udało mi się polubić z historią ta się kończyła. Niezależnie od autora choć i tak jakoś w połowie przestałam zwr... Recenzja książki Księga magii

Wszystko o miłości i jak z nią nie zwariować

20.04.2022

Książka Pani Olgi Kordys-Kozierowskiej pt: "Miłość to czasownik" była ostatnio czymś co zaprzątało moje myśli w każdej chwili spędzanej z moim chłopakiem. Jest to kawał dobrej lektury zawarty w niewielkiej książeczce (ma około 200 stron). Mam wrażenie, że każde słowo zapisane przez panią Olgę ma ogromną wartość i jest kilkakrotnie przemyślane. Ws... Recenzja książki Miłość to czasownik. Jak być ze sobą czulej, bliżej, dłużej. I na większym luzie

Najlepsza książka 2020

6.10.2020

Dziwnie się czuję pisząc recenzję tej książki. Dlaczego? 1. Nie sądziłam, że będę ją pisać tak szybko. 2. To jest kolejna pozytywna recenzja! (Baardzo pozytywna) „Gołąb i Wąż” to powieść o: ~młodej czarownicy Louise Le Blanc, która ukrywając się przed swoim kowenem trafia na ulice miasta, wręcz powiedziałabym, że stolicy Chasseurów ... Recenzja książki Gołąb i wąż

Królestwo dusz - jedna z lepszych książek 2020 roku

31.08.2020

Królestwo dusz autorstwa Reny Barron to książka, która z tego co widziałam zbiera mieszane opinie. Jednym się podoba, a drudzy twierdzą, że jest mało zrozumiała. Autorka pokazuje nam świat, który może nie zawsze jest dla nas prosty i nie łatwo wczuć się w historię przez inną kulturę i wierzenia jakie czekają na czytelnika miedzy linijkami. Jednak ... Recenzja książki Królestwo dusz

Najlepsza książka Wakacyjna tego lata?

24.07.2020

Pierwszy raz mam tak, że nie potrafię zacząć pisać. Siedzę i usuwam zdanie po zdaniu, bo ta książka mnie zwyczajnie zachwyciła i aż nie mam słów. Historia opowiada o nastolatce, której życie nigdy nie było proste, a fakt, że jej rodzice się rozwiedli nie ułatwiał sytuacji. Kiedy okazało się, że całe wakacje miałaby spędzić po raz kolejny na ... Recenzja książki Druga szansa

Chyba się nie polubiliśmy...

2.07.2020

„Byłem typem człowieka, który nie miał odwagi zrobić pierwszego kroku. Wolałem już, aby było, jak jest, niż się skompromitować. Po prostu za bardzo bałem się opinii innych.” Książkę „Szansa na Start” otrzymałam z klubu recenzenta na serwisie „nakanapie.pl”. Autorem jest Daniel Zbiróg, a wydawcą wydawnictwo Novae Res. Już na samym początku po... Recenzja książki Szansa na start

Nie oderwiesz się.

14.05.2020

"Jeśli zadbasz o potrzeby drugiego człowieka, będzie jadł ci z ręki." Moja recenzja jest recenzją przedpremierową. Może zacznijmy od tego czemu właściwie nie dałam pełnych 10 gwiazdek? Książka jak najbardziej zasługuje na wysoką ocenę. Niestety odjęta gwiazdka reprezentuje to jak bardzo pierwsze 100 stron mnie zniechęcało do lektury. Nie mog... Recenzja książki Obserwatorka

Tajemnicze cywilizacje

25.02.2020

Andyjski dysk. Książka odpowiednia dla każdego kto choćby przez chwilę interesował się odkrywaniem nieznanych cywilizacji i niewytłumaczalnymi budowalami z tamtych czasów. Główny bohater Tadeusz, młody etnograf i archeolog wyrusza w niebezpieczną wyprawę do peruwiańskich gór. Nie spodziewa się jednak jakie przygody i niebezpieczeństwa tam na... Recenzja książki Andyjski dysk

"Obawiać się możemy jedynie prawdy..."

18.02.2020

„Dla Posthumusa najważniejsze było wybudzenie braci. Wierzył głęboko w Teotrytów i i ch moc, dzięki której będą mogli uwolić Ziemię od okupacji Strażników.” Ostatnio dzięki uprzejmości autora otrzymałam od wydawnictwa Novae Res bardzo ciekawą książkę. Ziarno Światła. Przebudzenie to ogromna księga z gatunku literatury Fantasy. Nie, nie... Recenzja książki Ziarno światła. Przebudzenie

Pogubiony imprezowicz i zbuntowana outsiderka.

25.01.2020

Biorę jego czarną bluzę i choć jest na mnie o wiele za duża, zakładam ją z przyjemnością. "On i ona. Pogubiony imprezowicz i zbuntowana outsiderka. Nie spodziewają się siły rażenia gorącego uczucia, które ich połączy. Barry uchodzi za prawdziwą duszę towarzystwa, ale to tylko pozory. Nie jeździ motocyklem i nie zalicza panienek jak jego ... Recenzja książki Zniszcz mnie

Magiczny Pensjonat

30.12.2019

Do ukrytego w Tatrach, zasypanego śniegiem Pensjonatu pod Świerkiem przybywają na święta kolejni goście. Każdy z nich przywozi własną historię. Na miejscu wita ich para właścicieli, którzy – niczym anioły – przyjmują pod swoje skrzydła życiowych rozbitków. Czy ich dobroć i życzliwość wystarczy, by wydobyć z człowieka to, co w nim najlepsze, i jed... Recenzja książki Pensjonat pod świerkiem

Bogowie greccy w naszych czasach?

12.12.2019

"Czy zastanawialiście się kiedyś, jak to by było, gdyby bogowie istnieli naprawdę? Jak wyglądałoby nasze życie, gdyby to oni decydowali o jego biegu? Czy nadal mielibyśmy szansę, by zmienić swój los?" "Wybrana przez bogów" to książka opowiadająca historię dziewiętnastoletniej dziewczyny Caro, której od zawsze śni się pewien przystojny mężczyzna.... Recenzja książki Wybrana przez bogów

Najlepsza książka tego roku?

2.12.2019

"Zabawne. Jesteśmy w stanie wyobrazić sobie wszystko, ale nie to, że nasze fantazje mogą istnieć naprawdę." @Obrazek Po "Ucieleśnione Emocje" sięgnęłam przez klub recenzenta. W sumie nie patrząc na opis zamówiłam ją sobie. Wystarczyła mi wiadomość, o tym, że jest to fantasy od Novae Res. Nie wiedziałam o książce całkowicie nic, wolałam ... Recenzja książki Ucieleśnione emocje. Vivid Aurum

Kryminał bez kryminału

10.11.2019

"Widzisz, znam takich jak ty. Widuję ich co dzień. Różnica polega na tym, że zwykle siedzą w kajdankach na miejscu dla oskarżonych, a nie przykuci do łóżka." Dla mnie ta książka zakończyła się po 150 stronach. Jakoś wtedy odgadłam kto jest mordercą i o co w tym wszystkim chodzi. Mam wrażenie, że autor pisząc książkę wymyślał na siłę coraz to no... Recenzja książki Zgadnij kto

Chłopiec, który nie chciał dorosnąć

10.11.2019

"Wiesz, Wendy, kiedy pierwsze dziecko zaśmiało się po raz pierwszy, jego śmiech pękł na tysiąc kawałków, które rozprysły się na wszystkie strony. Tak powstały wróżki." Piotruś Pan to moja ulubiona bajka z dzieciństwa. Chłopiec, który nigdy nie dorasta towarzyszy mi całe życie. Mam wrażenie, że trochę mi się od niego udzieliło, bo też nie potrafię... Recenzja książki Piotruś Pan

Nagła wizyta dawnych znajomych rodziców.

10.11.2019

Harry Potter. Najpopularniejsza książka młodzieżowa na świecie. Więzień Azkabanu. Moja ukochana część Pottera. „- Nie! Nie rozumiesz? Łamiemy jedno z najważniejszych praw obowiązujących w świecie czarodziejów! Nikomu nie wolno zmieniać czasu! Nikomu! Słyszałeś , co mówił Dumbledore... Jak nas zobaczą... – Kto nas zobaczy? Tylko my sami i Hagrid!... Recenzja książki Harry Potter and Prisoner of Azkaban

13 kaset

7.11.2019

13 powodów to książka napisana tak by czytelnika wciągnąć i nigdy nie wypuścić. Po przeczytaniu książki jeszcze długo będę mieć w głowie sytuacje w niej opisane jak i sytuacje pokazane w serialu, który też powstał. Historia opowiada o dziewczynie, która nagrała kasety, mówi tam o tym dlaczego postanowiła popełnić samobójstwo. Mówi o swoich 13 po... Recenzja książki Trzynaście powodów

7.11.2019

"Miłość jest wszystkim... tylko nie tym czego się spodziewasz" 💑 "Czy wspominałam, że Cię kocham?" To moja ulubiona książka. Nie przeczytałam całej serii Dimily, bo boję się, że kolejne części zepsują mi postrzeganie tej. 💑 Did I mention I love you to książka o dziewczynie Eden Munro, która staje przed wyborem czy chce jechać na lato do swojego da... Recenzja książki Czy wspominałam, że Cię kocham?

Ten o najlepszej książce na świecie

7.11.2019

Książka idealna dla każdego fana serialu. Opowiada o relacjach aktorów a także o różnych dziwnych lub fajnych ciekawostkach. Plusami książki jest łatwy język i nawiązywania do różnych zabawnych momentów, które tylko osoby oglądające lub te, które już obejrzały serial to zrozumieją! Must have dla każdego fana F.r.i.e.n.d.s! Perypetie aktorów i to... Recenzja książki Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie

A Ty? Jesteś Fangirl?

4.11.2019

"Spójrz na siebie. Ogarniasz świat, niczego się nie boisz. Ja za to boję się wszystkiego. I jestem szurnięta. Może nawet myślisz że jestem szurnięta tylko odrobinę, ale to dlatego, że pokazuję ludziom zaledwie wierzchołek góry lodowej mojego szurnięcia. Pod powierzchnią lekkiego szurnięcia i niedostosowania społecznego jestem całkowitą porażką." ... Recenzja książki Fangirl

Aspen czy Maxon?

4.11.2019

"Wydaje mi się, że nikt nie wie na pewno, czego szuka, dopóki tego nie znajdzie" Książka jak i seria książek "Rywalki" jest raczej dla mniej wymagających czytelników lub takich, którzy chcą odpocząć i w wolnym czasie przeczytać książkę o księciu, sukienkach i miłosnych rozterkach. Przeczytałam serię pani Kiery Cass na jednym wdechu. Nie ukrywa... Recenzja książki Rywalki

Nieskończoność, czyli przeszłość i przyszłość

4.11.2019

✒ ,,Wyobrażać sobie życie bez niego to jakby wyobrażać sobie życie, którego się nie przeżyło" ✒ 📓 Nieskończoność czyli książka opowiadająca o połączeniu dwóch światów, dwóch rzeczywistości. 📓 Jest rok 2264, Finn Nordstrom-tłumacz języka staroniemieckiego został poproszony o przetłumaczenie pamiętnika, różowego zeszytu z 2003 roku, który został odn... Recenzja książki Nieskończoność

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl