Avatar @ven_detta

@ven_detta

1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

39 recenzji

Blask Nocy

13.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Calla i Shay znajdują się w siedzibie Poszukiwaczy – ludzi, których uważali za swoich wrogów. Jak dotąd wszystkie ich działania i zapewnienia Opiekunów, właśnie na to wskazywały. A jednak, okazuje się, że Poszukiwacze znają nieco inną wersję historii niż Opiekunowie… i mają własne plany wobec Strażników, które mogą spodobać się Calli, i Potomka. Pl... {} Recenzja książki Blask nocy

Kuzynki

13.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Kruszewska od lat pracuje dla CBŚ. Dzięki najnowszym technologiom za pomocą jednej fotografii potrafi ustalić tożsamość przestępcy. A po godzinach, za pomocą tego samego systemu próbuje ustalić miejsce pobytu jej prababki, która według rodzinnej legendy, nigdy się nie zestarzała. Stanisława Kruszewska wróciła do Polski z długim pobycie w ... {} Recenzja książki Kuzynki

Namiętność

13.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Namiętność” to już trzecia część cyklu Lauren Kate o nieziemskiej miłości, poświęceniu i przekleństwie. Po pechowym obiedzie w Święto Dziękczynienia, podczas którego Luce i przyjaciele zostali zaatakowani przez Wygnańców, Luce w końcu zapragnęła odpowiedzi. W tym celu obrała dość radykalną drogę – skok do wnętrza Głosiciela, który ma ją przenieść ... {} Recenzja książki Namiętność

Wyższa magia

23.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Naina Czernowa wybierając się na PUM – Państwowy Uniwersytet Magii – skuszona chwytliwą nazwą nie mogła być bardziej rozczarowana. Matematyka? Filozofia? Historia magii? Teoria zaklęć? Z żadnym z powyższych przedmiotów nie wiązała swojej przyszłości. Już lepiej trzeba było iść na ekonomię, przynajmniej znalazłaby się porządna praca. Mimo to, nauka ... {} Recenzja książki Wyższa magia

Wybrańcy

8.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katsa jest Obdarzona. Oznacza to, że w dzieciństwie objawiła specjalne zdolności, rozwinęła w sobie na wysokim poziomie pewien talent, a objawia się to, że oczy Obdarzonego mają różnorodny kolor. W przypadku Katsy jedno jest zielone, a jedno niebieskie. W Middlanie, ojczyźnie dziewczyny, wszyscy Obdarzeńcy oddawani są na dwór królewski, by swoimi z... {} Recenzja książki Wybrańcy

Zbieracz Burz, tom 2

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po pierwszym tomie „Zbieracza Burz”, który mnie trochę rozczarował, tom drugi okazał się pozytywnym zaskoczeniem. Ale dopiero po jakimś czasie, bo najpierw musiałam przebrnąć przez długi pierwszy rozdział o zatargach między wywiadem Razjela i wywiadem Michała, w który ciężko było mi się wkręcić, bo nie było wiele ani o archaniołach, ani o Daimonie.... {} Recenzja książki Zbieracz Burz. Tom 2

Zbieracz Burz, tom 1

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po lekturze muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Jestem wielką fanką anielskiej historii pani Kossakowskiej i kiedy usłyszałam, że wyjdzie kontynuacja "Siewcy" nie posiadałam się z radości. A jednak… Pomysł na sequel bardzo ciekawy – Daimon otrzymuje nowy rozkaz od Jasności, który osobiście uważa za szalony – ma zniszczyć Ziemię, ukochaną plan... {} Recenzja książki Zbieracz Burz

Przebudzenie

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chloe jest przetrzymywana w specjalnym ośrodku, prowadzonym przez doktora Davidoffa. Odkrywa, że oprócz jej ciotki, pracuje tam także wiele osób z rodzin innych paranormalnych, których spotkała w Lyle House. Tworzą oni Grupę Edisona – stowarzyszenie naukowców, którzy chcą wynaleźć sposób na przystosowanie osób z niebezpiecznymi, nieprzewidywalnymi ... {} Recenzja książki Przebudzenie

Pretty Little Liars. Kłamczuchy

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na przyjaźni z Alison Aria, Emily, Spencer i Hanna zyskały wiele. Przede wszystkim, nagle z przeciętnych nastolatek stały się najpopularniejszymi dziewczynami w szkole, a do tego zyskały wspaniałą przyjaciółkę, której mogły powierzać swoje największe sekrety i która tak naprawdę ich piątkę połączyła. Dlatego, kiedy Alison znika bez śladu, dziewczyn... {} Recenzja książki Kłamczuchy. Pretty Little Liars

Nocarz

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jerzy Arlecki zanim wstąpił do ABW wiódł całkiem przeciętne życie, pracując w branży medycznej. Teraz, jest wampirem. Wampirem na usługach Rzeczpospolitej Polskiej. Jak to się mogło stać? Okazało się, że poprzez Biuro ds. Białego Wywiadu, do którego został zwerbowany, trafił do specjalnego oddziału nocarzy – żołnierzy-wampirów, których jedynym cele... {} Recenzja książki Nocarz

Nieziemska

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Clara jest anielitką, w jej żyłach płynie krew aniołów. Każdy anielita ma na Ziemi do wypełnienia misję. Niedawno Clara zaczęła miewać wizje – wskazówki, czego dotyczyłoby jej zadanie. Za każdym razem widzi w nich ciemnowłosego chłopaka w trawionym pożarem lesie. Aby wyjść naprzeciw swojemu przeznaczeniu, przenosi się z Kaliforni do górzystego i za... {} Recenzja książki Nieziemska

Nefilim

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aaron wiedzie zwykłe życie zwykłego nastolatka. Ma plan na przyszłość: skończyć liceum, dostać się na dobre studia, dostać dobrą pracę, znaleźć dziewczynę, z którą się ożeni, założyć rodzinę z gromadką dzieci. Jednak okazuje się, że Bóg ma dla niego inne plany, z których sam zainteresowany może nie być zadowolony. Okazuje się, że Aaron jest Nefilim... {} Recenzja książki Nefilim. Upadli. Tom 1

Melancholia Sukuba

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sukuby to demony przybierające postać pięknych kobiet, które nawiedzają mężczyzn w snach i kuszą ich, w celu pozyskania ich energii życiowej poprzez stosunek płciowy. Główna bohaterka „Melancholii sukuba” od dobrych kilku stuleci jest właśnie takim sukubem na usługach Piekła. Brzmi demonicznie? Otóż Georgina nie jest typowym sukubem. Stała się nim ... {} Recenzja książki Melancholia sukuba.

Taka Sobie Wróżka

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydawać by się mogło, że Savannah wiedzie idealne życie. Jest ładna, popularna, ma dobre relacje z rodzicami i straszą siostrą Jane, a do tego ma super chłopaka. Wydawać by się mogło, że to właśnie Jane, żyjąca w cieniu siostry, potrzebuje dobrej wróżki, która spełni jej życzenia, zwłaszcza, że super chłopak Savanny jest równocześnie chłopkiem, w k... {} Recenzja książki Taka sobie wróżka

Pocałunek Anioła Ciemności

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Billi jest córką mistrza zakonu Templariuszy - zakonu, który według legendy powinien przestać istnieć już dawno temu. A jednak, przetrwał, choć w nie najlepszej kondycji. Garstka rycerzy kontynuuje swoją misję, tylko tym razem nie bronią Ziemi Świętej, a ludzkich dusz. Prowadzą Bataille Tenebreuse - Mroczny Konflikt z diabłami, demonami, upiorami i... {} Recenzja książki Pocałunek Anioła Ciemności

Paranormalność

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy wyobrażając sobie życie nastolatki, braliście kiedykolwiek pod uwagę zatrudnienie w Międzynarodowej Agencji Nadzoru nad Istotami Paranormalnymi? Niebezpieczne misje, mające na celu zyskanie kontroli nad jak największą ilością paranormalnych? Ciężkie treningi czy domowe nauczanie z wilkołakami? Najlepszą przyjaciółkę – syrenę? Taser zamiast błys... {} Recenzja książki Paranormalność

Ja, diablica

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwudziestoletnia Wiktoria zostaje zamordowana i trafia do Piekła, gdzie dostaje jej się posada diablicy. Okazuje się, że Los Diabolos wcale nie jest takie straszne, jak się wydaje. Panuje tam tropikalny klimat, piaszczyste plaże, piękne widoki, luksusowe wille, restauracje i bary, gdzie można jeść i pić za darmo. Słowem, Piekło okazuje się Rajem. P... {} Recenzja książki Ja diablica

Czerwona Piramida

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carter i Sadie Kane są rodzeństwem. Chociaż wydają się sobie obcy. Dlaczego? Po śmierci ich mamy, sześć lat temu, Carterem zaopiekował się ojciec – Julius Kane, znany archeolog i egiptolog. Razem z synem podróżowali po świecie, w poszukiwaniu nowych tajemnic do odkrycia i zagadek do rozwiązania, nigdzie nie zagrzewając miejsca na dłużej. Sadie nato... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Czarny Pryzmat

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po Trylogii Nocnego Anioła, powiedziałam sobie, że kupię w ciemno każdą kolejną książkę napisaną przez Brenta Weeksa. Tak też zrobiłam z „Czarnym Pryzmatem” i jak zwykle się nie zawiodłam. Gavin Guile jest Pryzmatem. Stoi na czele hierarchii politycznej i religijnej w Siedmiu Satrapiach i jako jedyny człowiek włada magią wszystkich siedmiu kolorów... {} Recenzja książki Czarny Pryzmat

Cienie

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po tą książkę, nie spodziewałam się po niej wiele. I nie powiem, żeby pozytywnie mnie zaskoczyła. Dwie najlepsze przyjaciółki – Eve i Jess – zwariowane na punkcie mody, zakupów i wyglądu, zaczynają jeden z bardziej ekscytujących okresów w życiu – idą do liceum. Żeby tego było mało, w mieście pojawia się dwójka przystojniaków, którzy też s... {} Recenzja książki Cienie

Upadli

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po nieszczęśliwym wypadku z ogniem, który spotyka Luce i jej przyjaciela, w wyniku którego chłopak ginie, dziewczyna zostaje odesłana do „Sword & Cross” – szkoły dla trudnej młodzieży o zaostrzonym systemie kontroli, czyli innymi słowy, poprawczaka. Spodziewa się tu znaleźć spokój i możliwości do rozwiązania swoich problemów, ale zamiast tego, napo... {} Recenzja książki Upadli

Ukochany Nieśmiertelny

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mnie trochę odrzucił tytuł książki, więc wolałam nie ryzykować od razu kupna, tylko najpierw zabrałam się za ebooka. Już po pierwszym rozdziale, stwierdziłam, że jednak kupię "Ukochanego nieśmiertelnego". I nie żałuję :) Nastasya ma ponad czterysta lat. Jest jedną z nieśmiertelnych - aefreyffenów. Nie wiadomo dokładnie kiedy i jak powstali nieśmie... {} Recenzja książki Ukochany nieśmiertelny

Tożsamość Anioła

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Andrea jest aniołem. Każdy jej to mówi. Oprócz tego, że pilnie studiuje i nie angażuje się w studenckie imprezowe życie, to jeszcze poświęca się pracy w fundacji, która pomaga potrzebującym, angażuje w akcje, a dodatkowo zawsze znajdzie czas, żeby odwiedzić dom spokojnej starości. Tym sposobem, jej życie osobiste praktycznie nie istnieje, a sama An... {} Recenzja książki Tożsamość anioła

Podboje Sukuba

2.09.2011

Drugi tom przygód seksownej Georginy Kincaid – jedynego w swoim rodzaju sukuba z ludzkimi uczuciami, który nie lubi swojej profesji i z niechcianą miłością na karku. Po obietnicy złożonej Jerome’owi w poprzednim tomie, Georginie udaje się poprawić swoje wyniki i nawet załapuje się na wyróżnienie za swoje sukcesy od samego Ministerstwa Spraw Piekiel... {} Recenzja książki Podboje sukuba

Płonący Stos. Księga 1: Kielich Wiatru, Krąg Popiołów

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Thais wiodła spokojne życie razem ze swoim ojcem w stanie Connecticut. Pewnego dnia jednak, jej świat wywrócił się do góry nogami – jej tata zmarł, potrącony przez samochód, a jej opiekunką dziwnym trafem została osobliwa kobieta, którą dziewczyna po raz pierwszy widziała na oczy, a która zarzekała, że jest dobrą przyjaciółką jej ojca. Co więcej, m... {} Recenzja książki Płonący Stos. Księga 1. Kielich wiatru. Krąg popiołów

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl