Avatar @ven_detta

@ven_detta

1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

39 recenzji

Harry Potter i Kamień Filozoficzny

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„– Harry… jesteś czarodziejem.” * Kto z nas chociaż raz nie marzył o tym, żeby przydarzyło się nam coś niezwykłego, co zmieniłoby nasze życie na zawsze? Ja z pewnością. I Harry również. Odkąd tylko zamieszkał ze swoim okropnym wujostwem, które traktuje go jak piąte koło u wozu, marzył o tym, żeby przybył po niego ktoś, kto wyrwie go z tej parszywe... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Straż

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto z nas choć raz nie zastanawiał się nad cofnięciem się w czasie i zamianie swojej przeszłości? Czasami poprzez naprawienie błędów, pomoc bliskim, czy podjęcie innej decyzji? Myślimy o tym, z pełną świadomością, że taka ingerencja wpłynie na naszą teraźniejszość. Strażnicy Czasu są organizacją mającą na celu przeciwdziałanie takim zabiegom i dopi... {} Recenzja książki Strażnicy Veridanu t.1

(Nie)Umarli. Księga 1: Jonas

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Darina przypadkiem staje się świadkiem sceny niczym z horroru – w starej stodole podgląda spotkanie grupy ludzi. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że znajdował się między nimi chłopak dziewczyny… który umarł od pchnięcia nożem. A między innymi także trójka innych nastolatków z jej szkoły, które zginęły w przeciągu ubiegłego roku. Okazu... {} Recenzja książki (Nie)Umarli. Księga 1: Jonas

Harry Potter i Komnata Tajemnic

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po najcudowniejszym roku swojego życia, spędzonym w szkole magii i czarodziejstwa Hogwart, Harry musi wrócić do Dursleyów na wakacje. Mieszkanie przy Privet Drive jest jednym z elementów życia chłopca, które nie uległo zmianie ani o jotę – wujostwo dalej w najlepsze pomiata siostrzeńcem, z przyjemnością uprzykrzając mu letnią przerwę. Do tego nie j... {} Recenzja książki Harry Potter i komnata tajemnic

Diable Szkło

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wstrząsających wydarzeniach w Hex Hall i odkryciu prawdy o sobie, Sophie postanawia poddać się Redukcji – niebezpiecznemu zabiegowi, który może zagrozić nawet jej życiu. W tym celu musi się dostać do siedziby, ale jej ojciec, który miał ją tam zabrać, zwleka do końca roku szkolnego. Tym sposobem dziewczyna wraz ze swoją przyjaciółką i jeszcze je... {} Recenzja książki Dziewczyny z Hex Hall Diable szkło

Dziewczyny z Hex Hall

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sophie jest szesnastoletnią czarownicą, wychowywaną w świecie ludzi przez swoją niemagiczną mamę. Ciężko jest się jej przystosować, przez co zawsze pakuje się w jakieś kłopoty, co sprowadza się do zmiany szkół i miejsc zamieszkania. Nie zna swojego ojca, ma z nim jedynie kontakt telefoniczny i mailowy, ale wie, że jest czarnoksiężnikiem i to po nim... {} Recenzja książki Dziewczyny z Hex Hall

Pragnienie

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tylu odmiennych opiniach, musiałam się sama przekonać jak to naprawdę jest "Pragnieniem". No i się przekonałam. Może zacznę od tego, co mi się podobało. Fobie. Strasznie fajne było to nadawanie rozdziałom nazwy fobii, które były powiązane z wydarzeniami, które miały mieć miejsce. Szybko i przyjemnie się czyta. Gdybym się uparła, mogłabym ją pr... {} Recenzja książki Pragnienie

Dziedzictwo Mroku

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Grace Divine jest córką miejscowego pastora. Wiedzie normalne, spokojne życie, jak przystało na wzór do naśladowania dla miejscowej młodzieży. Ma kochającą rodziną, dobre relacje zarówno z rodzicami, jak i rodzeństwem, w szkole jest wzorową uczennicą, a do tego nie brak jej przyjaciół – czego chcieć więcej? Jednak życie Grace staje na głowie, kiedy... {} Recenzja książki Dziedzictwo Mroku

Dobrani

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cassia zawsze była dobrą obywatelką. Nie narzekała, nie kwestionowała słów Społeczeństwa, nie buntowała się - nie miała ku temu żadnych powodów. Została wychowana w przekonaniu, że żyje w idealnym świecie, który troszczy się o swoich mieszkańców i ma na uwadze jedynie ich dobro i szczęście. W dniu swoich szesnastych urodzin, Cassia ma poznać swoje... {} Recenzja książki Dobrani

Zagubiony Heros.

2.09.2011

„Zagubiony heros” otwiera nową serię Ricka Riordana o Olimpijskich Herosach, osadzoną w tym samym świecie, co swoja poprzedniczka – Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy. Na miesiąc po wielkiej wojnie z Kronosem, Olimp zamilkł. Bogowie nie dają żadnych znaków życia, a w Obozie Herosów zaczynają się dziać niepokojące rzeczy. Tym razem poznajemy histori... {} Recenzja książki Zagubiony heros

Żelazny Król.

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy przyszło Wam kiedykolwiek do głowy, że fantastyczne krainy i postacie powstające z ludzkiej wyobraźni, o których czytaliście chociażby w szkolnych lekturach, mogą istnieć naprawdę? Bo Meghan Chase zdecydowanie nie. Aż do momentu, w którym odkrywa, że jej młodszy braciszek został zastąpiony odmieńcem – wstrętną, złośliwą istotą, a najlepszy przy... {} Recenzja książki Żelazny Król

Invocato, księga 1.

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do zakupu tej książki skusił mnie opis, który mimo że obszerny, jednak nie zdradza zbyt wiele co do fabuły. Okazuje się, że książka opowiada o przygodach młodej dziewczyny – Burej – która trafia do rzeczywistości łowców demonów. Nie tego się spodziewałam, ale nie powiem, żebym była rozczarowana. Bura jest bardzo tajemniczą postacią. Kiedy ją pozna... {} Recenzja książki Invocato. Księga 1

Feral

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nowa Atlantyda – wyłowiony z głębin zaginiony ląd został przeniesiony na powierzchnie i starannie ukryty przed ludzkim okiem. Najwyższa technologia i zmilitaryzowany system ma na celu wykształcenie idealnego społeczeństwa. Od najmłodszych lat dzieci są poddawane rygorystycznemu szkoleniu i surowej dyscyplinie, mającym na celu stworzenie „dzieci jut... {} Recenzja książki Feral

Krwawy Fiolet

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po śmierci ojca, szesnastoletnia Hanna ucieka od ciotki, pragnąc odnaleźć matkę i zaznać nieco matczynej opieki i miłości. Idąc za tropem, trafia do małego miasteczka – Portero, w którym mieszka Rosalee. Jednak to, co zastaje Hanna na miejscu, jest kompletnym przeciwieństwem tego, czego oczekiwała – matka wcale nie cieszy się na jej widok, a Porter... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl