Anna Szubińska

Autorka 2 czytelników
Zostań fanem autorki:
6.5 /10
2 oceny z 1 książki,
przez 2 kanapowiczów

Książki

Nalewki Natura zamknięta w butelce
Nalewki Natura zamknięta w butelce
Anna Szubińska
6.5/10

Gdy przeglądam zebrane tu przepisy, myślami przenoszę się do starego dworku. W każdym apteczka, czyli domowy skład nalewek, gdzie kryły się trunki lecznicze czy do smakowania. Oddajemy do waszych rąk ...

Kuchnia afrodyzjaków
Kuchnia afrodyzjaków
Anna Szubińska

Każdy związek dwojga ludzi wymaga podtrzymywania ognia, który rozpala nasze emocje i pożądanie; ognia, który sprawia, że wciąż nam siebie mało. Romantyczna kolacja - nie tylko od święta - to znakom...

Cytaty

Do wyrobu nalewek nadają się jedynie dojrzałe, najlepiej świeżo zerwane owoce.
Jeśli chcemy cieszyć się wspaniałym, głębokim smakiem trunku, musimy dać mu czas, by dojrzał. Niekiedy wystarczą 3 miesiące, z reguły nalewka powinna leżakować minimum pół roku. Są i takie, na które trzeba poczekać ponad rok.
Ale warto, zapewniam.
W większości nalewek zalecany jest cukier lub cukier z dodatkiem miodu. Nie ma co dosładzać nalewek bez potrzeby. Lepsze jest wrogiem dobrego!
Rozmaitość nalewek powoduje, że pasują niemal do każdej okazji i każdego posiłku.

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl