Chińska kuchnia na polskim stole

Hanna Grykałowska
Chińska kuchnia na polskim stole
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna, niepowtarzalna i niezwykła, warta więc naśladowania. Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń, produktów i przypraw, ale są one dostępne w naszych sklepach, warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu. Niezwykły wydaje się fakt, że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów, takich jak np. kapusta, kalafior, fasolka, czy też inne warzywa, przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący, wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań. Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również bardzo oszczędna. Rządzi w niej zasada: mało produktów, dużo dań. Mięso, ryby, owoce morza, drób używa się w niewielkich ilościach, za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań, podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych, aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Data wydania: 2008
ISBN: 978-83-7141-990-4, 9788371419904
Wydawnictwo: REA

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Chińska kuchnia na polskim stole nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Chińska kuchnia na polskim stole. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl