Recenzje książki "Arsene Lupin. Tom 1. Dżentelmen włamywacz"

Dodaj swoją recenzję

MAURICE LEBLANC „ARSÈNE LUPIN, DŻENTELMEN WŁAMYWACZ” – RECENZJA KSIĄŻKI

18.02.2022

MAURICE LEBLANC „ARSÈNE LUPIN, DŻENTELMEN WŁAMYWACZ” – RECENZJA KSIĄŻKI @Link MAURICE LEBLANC „ARSÈNE LUPIN, DŻENTELMEN WŁAMYWACZ” – RECENZJA KSIĄŻKI @Link Książka Maurice’a Leblanca „Arsène Lupin, dżentelmen włamywacz” opisuje przygody znanego i bardzo inteligentnego włamywacza, który jest mistrzem w swoim fachu. Arsène Lupin słynie z niezwyk... Recenzja książki Arsène Lupin. Dżentelmen włamywacz

Mistrz złodziejskiego fachu

5.07.2021

Pewnie większość z nas jest w stanie dość szybko wymienić słynnego detektywa, bohatera klasycznych kryminałów. Kto przyszedł wam do głowy? Sherlock Holmes? Herkules Poirot? Maurice Leblanc odwrócił konwencję i bohaterem uczynił przestępcę. I to nie byle jakiego. Domyślacie się kogo mam na myśli? Arsene Lupin to złodziej, którego trudno nazwać cza... Recenzja książki Arsène Lupin. Dżentelmen włamywacz

Obejrzyj i przeczytaj

30.06.2021

Dżentelmen. Włamywacz. Trzeba go poznać. I pokochać. Zaczęłam w nieco innej kolejności. Najpierw był serial na Netflixie, który wciągnął mnie i mojego męża, choć nie byliśmy całkiem przekonani. Gdy usłyszałam o wydaniu klasycznej powieści Maurice’a Leblanca, wiedziałam, że muszę ją mieć! Wydawnictwo ZYSK, jak zwykle, urzeka wspaniałą oprawą.... Recenzja książki Arsène Lupin, dżentelmen - włamywacz

@Zaneta@Zaneta × 2

Złodziej z zasadami

16.06.2021

Postać Arsene Lupina zyskała drugą młodość niewątpliwie dzięki francuskiemu serialowi Netflixa. Fani na całym świecie oczekują na powrót swojego ulubionego, chociaż książkowym pierwowzorem jedynie inspirowanego, bohatera. Mnie jakimś cudem ta mania ominęła szerokim łukiem. Dałam Lupinowi szansę, jednak poza pierwszy odcinek nawet nie wyszłam i nie... Recenzja książki Arsène Lupin, dżentelmen - włamywacz

Rabuś zwany Arsène Lupin

10.06.2021

„Arsène Lupin. Dżentelmen włamywacz” Maurice Leblanc Ganimard był doświadczonym i doskonałym policjantem, jednak jednej sprawy do tej pory nie udało mu się zakończyć. Była to nie byle jaka sprawa, dotyczyła nieuchwytnego złodzieja. Działał zupełnie niepostrzeżenie i tylko w bogatych pałacach i na salonach, przez co otrzymał przydomek „Dżente... Recenzja książki Arsène Lupin, dżentelmen - włamywacz

@ReniBook@ReniBook × 1

Dżentelmen włamywacz

24.05.2021

Letni dzień 1905 roku zapisał się w historii literatury jako moment stworzenia bohatera literackiego, który podbił serca czytelników na całym świecie. Mowa tu oczywiście o Arsénie Lupinie, dżentelmenie włamywaczu wykreowanym przez francuskiego pisarza, Maurice'a Leblanca, na prośbę przyjaciela. Lupin jest równie rozpoznawanym bohaterem co Sherlock... Recenzja książki Arsène Lupin, dżentelmen - włamywacz

Czytajcie!

16.05.2021

Lubicie klimaty Sherlocka Holmesa? Ja absolutnie uwielbiam! Dlatego tak ucieszyło mnie, gdy „Arsene Lupin Dżentelmen włamywacz” trafił w moje ręce. O czym jest ta książka? Jest to zbiór opowiadań kryminalnych mówiących o detektywie włamywaczu. Mężczyzna ten jest mistrzem w swoim fachu, doskonale się kamufluje i przede wszystkim jest niesamowi... Recenzja książki Arsène Lupin. Dżentelmen włamywacz

Arsen Lupin

11.08.2011

Paryż początek XX wieku rejs z Francji do Ameryki , spokojny ocean wydaje się, że nic nie może zachwiać spokoju podróżnych oddaleni od świata dryfują ku nowej przyszłości. Nic jej nie zakłóciłoby, gdyby nie jeden pasażer. Pocztą pneumatyczną przychodzi list do kapitana, że na statku znajduje się groźny przestępca, o którym głośno w gazetach, szcze... Recenzja książki Arsene Lupin. Tom 1. Dżentelmen włamywacz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl