"* napary * desery z herbatą * nalewki * herbata jako przyprawa do mięsa i ryb
Herbata ? nieodłączny element spotkań towarzyskich, śniadań, kolacji... Pobudza, pachnie i cudownie smakuje. Co zrobić, by była jeszcze lepsza? Można na przykład zaparzyć ją w imbryczku, wzbogacić cytryną lub mlekiem. Książka opowiada o historii herbaty, jej właściwościach, najrozmaitszych gatunkach, sposobach zaparzania i podawania. Przede wszystkim jednak proponuje dziesiątki doskonałych przepisów z herbatami leczniczymi, owocowymi, witaminowymi, czarnymi, zielonymi, czerwonymi lub ziołowymi w roli głównej. Wszyscy wiemy, że nic nie rozgrzewa tak świetnie, jak czarna herbata z rumem, i nie oczyszcza tak doskonale, jak aromatyczna herbata zielona!"
Herbata ? nieodłączny element spotkań towarzyskich, śniadań, kolacji... Pobudza, pachnie i cudownie smakuje. Co zrobić, by była jeszcze lepsza? Można na przykład zaparzyć ją w imbryczku, wzbogacić cytryną lub mlekiem. Książka opowiada o historii herbaty, jej właściwościach, najrozmaitszych gatunkach, sposobach zaparzania i podawania. Przede wszystkim jednak proponuje dziesiątki doskonałych przepisów z herbatami leczniczymi, owocowymi, witaminowymi, czarnymi, zielonymi, czerwonymi lub ziołowymi w roli głównej. Wszyscy wiemy, że nic nie rozgrzewa tak świetnie, jak czarna herbata z rumem, i nie oczyszcza tak doskonale, jak aromatyczna herbata zielona!"