Sezon na dynię przypada jesienią. Ale także przez resztę roku nasza dieta może być wzbogacona o potrawy z tego niedocenianego warzywa i jej letnich krewniaków - cukinii, kabaczka, ogórków i melonów. Przepisy zebrane w naszym poradniku kulinarnym polecamy wszystkim zwolennikom urozmaiconej kuchni. Zachęcamy do rozkoszowania się smakiem soczystej lazanii z cukinią, lekkiego ciasta czekoladowego z dynią, sałatki ogórkowej i kremowych lodów z melonów. Olbrzymia rozmaitość: ponad 100 przepisów na ulubione dania klasyczne i egzotyczne smakołyki. Szybkie know-how: duża ilość informacji o sprzęcie przydatnym w kuchni oraz odmianach warzyw i sprytne rady dotyczące ich przygotowywania. Dobre rady: "złota dziewiątka" przypraw i wiele wariantów niektórych dań, aby przyrządzanie potraw z dyni i jej krewniaków było jeszcze przyjemniejsze.