Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

Marie Rama, John Mariani
Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Dowiedz się, jak:

zainstalować i konserwować grill
rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania


Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz!
Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.
Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.


Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.


Z grillem na działce:

różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
sprzęt i akcesoria do grillowania;
instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
używanie rożna i wędzarni.


Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.

Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.
Data wydania: 2010
ISBN: 978-83-246-2506-2, 9788324625062
Wydawnictwo: Septem

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl