Ewa Sypnik-Pogorzelska
Zostań fanem autorki:

Ewa Sypnik-Pogorzelska

Autorka 5 czytelników
9.5 /10
5 ocen z 2 książek,
przez 5 kanapowiczów
Dyplomowana dietetyczka i założycielka Poradni Dietetycznej – Dietosfera. Gotuje, tworzy, inspiruje! Prężnie działa już od ponad 18 lat. Autorka licznych książek i artykułów. Występowała w programach poradnikowych i lifestylowych w telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.

Książki

Domowe kiszonki
Domowe kiszonki
Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
10/10

Kiszonki – leczą, odżywiają, smakują Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zw...

Żywienie dziecka w pierwszym roku życia
Żywienie dziecka w pierwszym roku życia
Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Monika Stromkie-Złomaniec, Ewa Sypnik-Pogorzelska
9/10

Rozdziały: • Karmienie piersią • Skład mleka kobiecego • Dieta kobiety karmiącej • Karmienie sztuczne. Rodzaje mleka modyfikowanego • Rozszerzanie diety dziecka. Aktualny schemat żywienia dzieci do 1....

Dieta wegańska na cztery pory roku
Dieta wegańska na cztery pory roku
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalny...

Dziennik diety. Szczuplej dzień po dniu!
2 wydania
Dziennik diety. Szczuplej dzień po dniu!
Barbara Dąbrowska-Górska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska

Lustereczko, powiedz przecie, kto od dzisiaj jest na diecie? Czy lubisz patrzeć na siebie w lustrze? Masz szczupłą twarz, smukłą figurę i zdrową cerę? A może jednak warto by schudnąć? Jeżeli zainteres...

Jedz i chudnij z dietą SIRT
Jedz i chudnij z dietą SIRT
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska

Odkryj moc sirtuin, aby zachować zdrowie i młody wygląd. Aby cieszyć się zdrowiem i ładną sylwetką, nie trzeba odmawiać sobie jedzenia. Z pomocą przychodzą substancje zwane sirtuinami. Stosunkowo ni...

Cytaty

Kiszonki warto od czasu do czasu próbować - na początku co kilka dni, a przy dłuższym kiszeniu co miesiąc.
Kiszone produkty regulują stopień wchłaniania cukru we krwi, a co za tym idzie - są polecane w profilaktyce i wsparciu leczenia cukrzycy.
Fermentacja zwiększa przyswajalność wapnia i żelaza, co jest istotne w leczeniu i profilaktyce osteoporozy, osteopenii i anemii. Kiszonki są też dobrym źródłem innych składników mineralnych, np. potasu, magnezu, fosforu.
Produkty spożywcze poddane fermentacji wzmacniają odporność organizmu. Bakterie probiotyczne niszczą lub osłabiają patogeny wywołujące niektóre schorzenia.

Komentarze