Małgorzata Słoma-Krześlak
Zostań fanem autorki:

Małgorzata Słoma-Krześlak

Autorka
Dr n. o zdr. Małgorzata Słoma-Krześlak - dietetyk kliniczny, doktor nauk o zdrowiu, asystent badawczo-naukowy w Katedrze Dietetyki Śląskiego Uniwersytetu Medycznego oraz wykładowca na Wydziale Zdrowia Wyższej Szkoły Bankowej w Gdańsku. Prelegentka krajowych oraz międzynarodowych konferencji naukowych. Współautorka ponad 50 publikacji naukowych oraz podręczników z zakresu żywienia, w których skupia się przede wszystkim na tematach poświęconych powikłaniom otyłości i zaburzeniom gospodarki węglowodanowej. Autorka szkoleń dla specjalistów poświęconych tematyce insulinooporności i chorób towarzyszących oraz dietoterapii w chorobach tarczycy. Członkini wielu towarzystw naukowych, m.in. Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego. European Association of Preventive Cardiology, Association of Cardiovascular Nursing and Allied Professional. Na co dzień łączy pracę naukową z kliniczną w Poradni Zaburzeń Metabolicznych i Leczenia Otyłości, gdzie specjalizuje się w leczeniu insulinooporności oraz endokrynopatii.



Książki

Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności
Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności
Magdalena Obrzut, Małgorzata Słoma-Krześlak

Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczających...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze