Paweł Ochman
Zostań fanem autora:

Paweł Ochman

Autor
8 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książek Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału (2017) oraz Roślinna kuchnia regionalna (2020). Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.

Książki

Roślinna kuchnia kresowa
Roślinna kuchnia kresowa
Paweł Ochman
8/10

Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich Czym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak towkanica, włodzimierskie...

Kasze w roślinnej kuchni regionalnej
Kasze w roślinnej kuchni regionalnej
Paweł Ochman

Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W ozdobnej zastawie pojawiały się na królewskich i książęcych sto...

Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Paweł Ochman

Proste roślinne wypieki i desery mistrza słodkości Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiern...

Roślinna kuchnia regionalna
Roślinna kuchnia regionalna
Paweł Ochman

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnic...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl