Grażyna Tuchmacher

Autorka
Zostań fanem autorki: × 1
9 /10
2 oceny z 1 książki,
przez 2 kanapowiczów
absolwentka Akademii Rolniczej w Poznaniu, (Wydział Technologii Żywności). Większość życia zawodowego związana jest ze szkołą. Od zawsze pasjonowała się kuchnią i medycyną, a w szczególności wpływu sposobu odżywiania na zdrowie człowieka. Wszak jesteśmy tym, co jemy. Już w 1825 roku francuski pisarz, polityk i gastronom J.A. Brillat-Savarin napisał w swojej książce „Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej”: " Losy narodów zależą od ich sposobów odżywiania się". Swoje kulinarno-medyczne zainteresowania autorka może realizować, nauczając w Zespole Szkół nr 2 w Stargardzie Szczecińskim. Młodzież chętnie chłonęła wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka i technologii gastronomicznej. Wbrew modzie żywieniowej autorka preferuje masło zamiast margaryny; jabłko zamiast tak uwielbianych przez uczniów chipsów, ograniczenie soli na korzyść ziół przyprawowych oraz żywność jak najmniej przetworzoną. Dzisiaj te trendy zwyciężają. Pasja i długoletnie doświadczenie w pracy szkolnej z nastolatkami i dorastającą młodzieżą, obserwacja ich sposobów odżywiania i nawyków wyniesionych z domu, zaowocowały napisaniem książki „Zdrowe odżywianie kobiety w ciąży”.

Książki

Zdrowe odżywianie i higiena kobiety ciężarnej
Zdrowe odżywianie i higiena kobiety ciężarnej
Grażyna Tuchmacher
9/10

Zdrowe odżywianie i higiena kobiety ciężarnej to książka przeznaczona zarówno dla kobiet oczekujących dziecka, jak i tych, które planują posiadanie potomstwa. Przystępnie przedstawia zasady nie tylko ...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze