Temat:

Wideo-recenzje- co o nich sądzicie.

@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2011-03-24 13:22 #
Już jakiś czas obserwuje w sieci zjawisko zwane wideo-recenzjami.

Przykład wideo-recenzji:
jestem ciekawa co o nich sądzicie. O recenzjach i o samym pomyśle by w ten sposób o książkach opowiadać i zachęcać do ich przeczytania.
# 2011-03-24 13:22
@interplaygirl
@interplaygirl
197 książek · 3173 postów
2011-03-24 14:31 #
Całkiem w porządku, pomijając fakt, że laska siedzi w łazience. :D
To jest dobry sposób wyrażania siebie dla osób pewnych siebie i lubiących kamery/wystąpienia, większość chyba jednak woli pisać w spokoju z możliwością poprawy swoich opinii.

I przypomina mi to bardzo maturę ustną z polskiego, mogłabym do niej tak ćwiczyć :D
# 2011-03-24 14:31
@Potania
@Potania
254 książek · 396 postów
2011-03-24 16:07 #
Ja się nad tym zastanawiałam czy samej by nie spróbować. Osobiście lepiej mi się gada, niż piszę. Sam pomysł mi się podoba wolę jak ktoś czyta i mogę odejść od kompa niż sama mam ślęczeć i przewijać tekst. Może kiedyś wrzucę jakiś swój filmik z recenzją
# 2011-03-24 16:07
2011-03-24 18:13 #
W takim razie czekamy Potanio na Twoją wideo-recenzję :-)
# 2011-03-24 18:13
@mrauk
@mrauk
1 książek · 3 postów
2011-03-24 23:06 #
Potrafiłabym ale tylko gdybym miała kartkę przed sobą. Jak w studiu prezenterka. Bez niej dużo pomyłek i blee.. Pozdrawiam Was.
# 2011-03-24 23:06
@Maks
@Maks
64 książek · 120 postów
2011-03-25 01:55 #
Coś zupełnie nieosiągalnego dla mnie.
Recenzje pisane mają to do siebie, że gdy już damy z siebie wszystko odkładamy opinię na kilkadziesiąt godzin i wracamy do niej za jakiś czas by ocenić ją z perspektywy czasu. W przypadku wideo-recenzji musiałbym (tak jak wspomniała Uśmiechnięta) mieć przygotowaną kartkę i czytać to co jest tam zanotowane, czyli tak jak w przypadku pisanych + czas przeznaczony na kręcenie i montaż filmu - jednym słowem znacznie bardziej pracochłonne i czasochłonne zajęcie. Próba improwizacji skończyłaby się totalną porażką, po za tym peszę się przed kamerą :>
Podsumowując, pomysł ciekawy dla osób pewnych siebie, otwartych i rozgadanych :>
# 2011-03-25 01:55
@Kobra94
@Kobra94
130 książek · 283 postów
2011-03-25 07:16 #
Chętnie sama bym zrobiła coś takiego ale po pierwsze sepelnię a po drugie nie najlepiej wyglądam xD
# 2011-03-25 07:16
@Tanashi
@Tanashi
175 książek · 504 postów
2011-03-25 21:38 #
A ja z kolei mam tendencję do szybkiego mówienia i mam frrancuskie err więc wiele osób mnie nie rozumie:D Sam pomysł ciekawy, ale chyba wolę jednak czytać niż słuchać i oglądać, bo jak oglądam to skupiam się na otoczeniu osoby mówiąca, a nie na tym, co ona mówi.
# 2011-03-25 21:38

Grupa: Wokół kanapy

czyli o tym czego nie ma na kanapie

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się