W publikacji znalazły się informacje o najnowszych odkryciach w dziedzinie naturalnych środków leczniczych, żywieniowych i zdrowotnych. "Wysoki poziom koenzymu Q10 we krwi spowalnia procesy starzenia i wzmacnia siły obronne organizmu". "Nigdzie nie występuje tak wiele substancji witalnych i odżywczych jak w kiełkach". "Ocet jabłkowy aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy, które uwalniają i spalają tłuszcz". "Czosnek ma wiele aktywnych składników, które nadają mu właściwości antybakteryjne, antybiotyczne i przeciwutleniające". "Leczniczy wpływ melisy na depresje i bóle głowy znany jest już od starożytności". "Jogurt przez cały dzień", a wraz z nim żywe kultury bakterii". "Spirulina jest nieocenionym suplementem pokarmowym". "Oleje pomagają przy wielu schorzeniach, od alergii po dolegliwości żołądkowe". "Kwasy tłuszczowe Omega-3 posiadają nieocenioną wartość dla zachowania oraz odzyskania naszego zdrowia".