Domowa piwniczka odkryje przed wami sekrety wyrobu nalewek, likierów oraz kremów.
W naszej publikacji zebraliśmy niezbędne informacje na temat wytwarzania tych alkoholi domowym sposobem ? m.in. jakie akcesoria należy zakupić, jaki wybierać surowiec, wreszcie jak rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy.
Przede wszystkim jednak Domowa piwniczka to bogaty zbiór przepisów na trunki ? te najbardziej znane, takie jak wiśniówka czy krem jajeczny, oraz prawie zupełnie już dziś zapomniane, takie jak likier różany czy krambambula. Znajdziecie tu również receptury na nalewki lecznicze ? np. na obniżającą gorączkę nalewkę z czarnego bzu.
Ryszard Matusiak ? członek zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów, w którym od lat szerzy wiedzę na temat kultury spożywania alkoholi i szkoli rzesze barmanów; pasjonat domowego wyrobu nalewek, a także doświadczony myśliwy.
W naszej publikacji zebraliśmy niezbędne informacje na temat wytwarzania tych alkoholi domowym sposobem ? m.in. jakie akcesoria należy zakupić, jaki wybierać surowiec, wreszcie jak rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy.
Przede wszystkim jednak Domowa piwniczka to bogaty zbiór przepisów na trunki ? te najbardziej znane, takie jak wiśniówka czy krem jajeczny, oraz prawie zupełnie już dziś zapomniane, takie jak likier różany czy krambambula. Znajdziecie tu również receptury na nalewki lecznicze ? np. na obniżającą gorączkę nalewkę z czarnego bzu.
Ryszard Matusiak ? członek zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów, w którym od lat szerzy wiedzę na temat kultury spożywania alkoholi i szkoli rzesze barmanów; pasjonat domowego wyrobu nalewek, a także doświadczony myśliwy.